حرکت همگام صنعت به سمت هوشمندسازی تجهیزات

دکتر علی شکوهی نیا مدیر مهندسی سیستم و نوآوری شرکت دانش بنیان همگام صنعت در یک گفتگوی اختصاصی با نبض نفت در خصوص رویکردهای جدید این شرکت دانش بنیان گفت: شرکت دانش بنیان همگام صنعت در چند سال اخیر به سمت نوآوری و قابلیت محوری حرکت کرده است. در حوزه تجهیزات سپریشن(Separation Equipment) ماموریتی که داریم این است که در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی پلنتهای مشتریان را تحلیل کنیم و تجهیزی را وارد پلنتها کنیم که این تجهیز موثر باشد و این تجهیز بتواند به زنجیره ارزش آن پلنت کمک کند. وقتی با این دید به موضوع نگاه کنیم متوجه میشویم که باید به سمت نوآوری حرکت کنیم.
دکتر شکوهی نیا افزود: یکی از فناوریهایی که میتواند به ما کمک کند فناوری هوش مصنوعی است که ما در حال حاضر در سانتریفیوژ دکانتر از آن استفاده میکنیم. به عنوان مثال یکی از پروژه های ما " هوشمندسازی از راکتور تا دکانتر ". است که ماسعی داریم تا با بکارگیری سنسورهای جدیدی که در دنیا وجود دارد برروی تجهیزات بتوانیم، داده های مختلف فرایند را اخذ کنیم، خصوصا داده های مرتبط با خرابی تجهیزات و با کمک الگوریتم های هوش مصنوعی و ایجاد دوقلوهای دیجیتال، به ارتقاء کیفیت محصولات فرایند، بهبود کنترل فرایند و کاهش زمان توقفات تجهیزات خصوصا سانتریفیوژ دکانتر ها در فرایند های تولیدی صنایع پتروشیمی کمک کنیم تا تجهیزات تولیدی ما نقش موثرتری در پلنت داشته باشند. به کمک هوش مصنوعی خشکی کیک و میزان زلال بودن مایع خروجی از دکانتر را بهبود داده ایم
مدیر مهندسی سیستم و نوآوری شرکت همگام صنعت در ادامه اظهار داشت: باید تاکید کنم که در طی چند سال اخیر تمرکز همگام صنعت را بر روی بکارگیری هوش مصنوعی بعنوان یک استراتژی فناوری برای ارتقاء قابلیتهای نوآرانه محصولات بوده است.
دکتر شکوهی نیا نوآوری را در صنعت نفت ضروری دانست و گفت: شرکت همگام صنعت چند سال است که به سراغ نوآوری رفته است. ما شرکتهای معتبر دنیا را مطالعه کردهایم و سعی کردهایم بدانیم آنها چگونه به سمت نوآوری میروند و فرایندهای آنها را بررسی کردهایم و براین اساس به یک نظام نوآوری مبتنی بر مهندسی سیستم رسیدیم که به الزامات آن پایبند هستیم. نوآوری هم بر روی این موضوع تاکید دارد که چگونه میتوانیم برای مشتری ارزش بیشتری ایجاد کنیم. و مفهوم ارزش این است که ما چگونه تجهیزاتی بسازیم، که پر بازده باشد، مصرف انرژی کمتری داشته باشد، خشکی کیک مطلوب تری بدهد، ریکاوری بهتری داشته باشد، ارتعاشات کمتری داشته باشد، و در نهایت چگونه با تجهیزاتی که می سازیم به پربازده کردن، ایمن کردن فرایندهای تولیدی مشتریان کمک کنیم، و گامی موثر در جهت زنجیره ارزش جهانی مشتریان برداریم، این ها همه جهت گیری های ایجاد ارزش و نوآوری را برای ما مشخص می کند و این ها از نظر ما یعنی نوآوری
وی تصریح کرد: بکارگیری الزامات فرایندهای نوآوری و فناوری، خصوصا فناوری های هوش مصنوعی، قابلیت سازی در نیروی انسانی، مدیریت دانش، تمرکز بر رهبری و چشماندازی که برای خودمان ترسیم کردهایم به ما کمک کرده که همگام صنعت گامهای موثری در حوزه نوآوری بردارد.
شکوهی نیا افزود: وقتی از رویکردهای نوآوری استفاده میکنیم خیلی مهم است که پلنتها را مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم و نیاز و دغدغه مشتریان را به صورت یک مسئله واقعی و درست تعریف کنیم. گام بعدی ارائه راه حل فنی است. که این راه حل فنی می توانید تجهیزی، یا ترکیبی موثر از چند فناوری برای ایجاد یک تجهیز موثر باشد، که توسط متخصصان همگام صنعت طراحی می شود که بخش های از آن از شبکه همکاران (پیمانکاران) همگام صنعت که بخشی از آن شبکه جوینتهای خارجی است اکتساب می گردد برای دستیابی به راه حل فنی از جوینت های که در دنیا وجود دارند و میتوانند به ما کمک کنند استفاده میکنیم و محدودیتی در این زمینه نداریم. ما هم جوینت های ایرانی و هم جوینتهای خارجی داریم.
مدیر مهندسی سیستم و نوآوری شرکت همگام صنعت در پایان گفت: در واقع تحلیل نیاز، شناخت نیاز و راه حل برطرف کردن نیاز اهمیت زیادی برای ما دارد و این موارد تبدیل به مشخصات یک سیستم فنی میشود. در به دست آوردن این سیستم فنی لازم است که از جوینت های خارجی و معتبر استفاده کنیم تا بتوانیم ارزشی که مورد نظر مشتری است را ارائه کنیم.