/
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۹

خریداران نفت ایران بدنبال معافیت از تحریم‌های آمریکا

کره جنوبی اعلام کرد بدنبال معافیت از تحریم‌های آمریکا برای خرید نفت ایران است و احتمالا سایر مصرف کنندگان بزرگ روند مشابه را دنبال خواهند کرد.
کد خبر : ۶۹۰۰

نبض نفت - ایران سومین صادرکننده بزرگ نفت عضو اوپک پس از عربستان سعودی و عراق و تامین کننده کلیدی به خصوص برای پالایشگاه‌های آسیایی است.

دونالد ترامپ روز  سه‌شنبه اعلام کرد آمریکا از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ خارج شده است و بالاترین سطح تحریم اقتصادی را علیه ایران اعمال خواهد کرد. طبق اعلام وزارت خارجه آمریکا، تحریم‌ها شامل تدابیری است که بخش‌های نفت و کشتیرانی را هدف خواهد گرفت اما پیش از آن یک دوره مهلت شش ماهه داده می‌شود تا شرکت‌ها بتوانند به قراردادهایشان خاتمه داده و سرمایه خود را خارج کنند.

احسان خومان، مدیر تحقیقات خاورمیانه و آفریقای شمالی در گروه مالی "میتسوبیشی یو اف جی" در این باره به رویترز گفت: رییس جمهور آمریکا به شکل شفافی بیان کرده که تمایل چندانی به یک توافق دیگر با ایران ندارد.

ایران از زمان به اجرا درآمدن توافق هسته‌ای در اوایل سال ۲۰۱۶، تولید نفتش را افزایش داده و به ۳.۸۱ میلیون بشکه در روز در مارس رساند که تقریبا چهار درصد تولید جهانی بود. صادرات نفت ایران در فاصله ژانویه تا مارس امسال به بیش از دو میلیون بشکه در روز رسید.

وزارت بازرگانی، صنعت و انرژی کره جنوبی اعلام کرده تلاش می‌کند شرکت‌های کره‌ای کمترین تاثیر را از این بابت بپذیرند اما بدنبال معافیت از تحریم‌ها خواهد بود. ژاپن نیز ممکن است این روند را دنبال کند.

صادرات نفت ایران به ژاپن و کره جنوبی در مارس به بیش از ۳۰۰ هزار بشکه در روز رسید که در مقایسه با رکورد بالای ثبت شده در مارس سال ۲۰۱۷، نصف شده بود.

بزرگترین خریدار نفت ایران، چین است که حدود ۹۰۰ هزار بشکه در روز نفت در اواسط سال ۲۰۱۶ وارد کرد. واکنش چین به تحریم‌های آمریکا مشخص نیست. پکن با اقدام آمریکا مخالفت ورزیده است و تحلیلگران می‌گویند بسیاری از شرکت‌های چینی ممکن است به خرید نفت ایران ادامه دهند.

در هند که یک خریدار بزرگ دیگر نفت ایران است، پالایشگاه‌ها امیدوارند بتوانند به خرید نفت از ایران ادامه دهند. در آخرین دور تحریم‌ها، هند از معافیت برخوردار شد و اجازه یافت نفت ایران را به میزان محدودتری وارد کرده و به جای دلار، به روپیه تسویه کند.

تقاضا در آسیا به عنوان بزرگترین منطقه مصرف‌کننده نفت جهان، به رکورد بالایی صعود کرده است. در نتیجه، ذخایر نفت خام در کشورهای توسعه یافته در یک سال و نیم گذشته، کاهش چشمگیری پیدا کرده و به ۲.۸۵ میلیارد بشکه رسیده که تنها اندکی بالاتر از میانگین پنج ساله است.

منبع: ایسنا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر