همکاری برقی با ۲۷ کشور منطقه اکو و اروپا در دستور کار بخش خصوصی حوزه انرژی
نبض نفت - علی شمس اردکانی در نشست خبری در جمع فعالان بخش خصوصی حوزه انرژی با اشاره به جلسه اعضای اتاق بازرگانی با کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا گفت: در این جلسه بحثی که مطرح شد، زمینه مساعدی در موضوع همکاریهای انرژی بود که از جمله آنها ایجاد شبکه برق در کشورهای ناحیهای است.
وی با بیان اینکه در اروپا زمستان پیک مصرف برق است و ایران زمان پیک مصرف برق فصل تابستان است، اظهار داشت: کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا مطرح کرد با توجه به اینکه ایران موفق شده که شبکه برق خود را به ارمنستان متصل کند و از این کشور به گرجستان متصل شده، از این مسیر میتوان به اوکراین و سپس به اتحادیه اروپا متصل شود بنابراین ۲۷ کشور در شبکه برق میتوانند به هم متصل شوند که پروژه خوبی خواهد بود.
وی ادامه داد: کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا همچنین به علاقمندی حضور در پروژههای انرژی تجدیدپذیر که تولید CO2 نداشته باشد اشاره کرده و گفته پروژههای مربوط به آب و فاضلاب نیز میتواند در دستور کار قرار گیرد.
این عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران افزود: کشورهایی که به آب دریا نیز دسترسی دارند، میتوانند در حوزه آبشیرینکنها فعال شوند. کمیسیونر اتحادیه اروپا قول مساعد داده که با بقیه کمیسیونرها صحبت کند تا با ایران همکاری کند.
شمس اردکانی با بیان اینکه راههای همکاری بانکی نیز از مسیر بانک دولتی اتحادیه اروپا خواهد بود، تصریح کرد: این بانک از بازی تحریمها همانند بانکهای بخش خصوصی اتحادیه اروپا ترسی ندارد.
وی اضافه کرد: از طریق پارلمان اروپا به شرکتهای متوسط اروپایی و ایرانی توصیه شده که باهم همکاری کنند و پیشنهاد شده که هر پروژه نیز بیشتر از ۵۰ میلیون یورو نباشد.
این عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه از طریق کشور اوکراین میتوانیم به برق ۲۷ کشور و تا منتهی الیه منطقه اکو کار را ادامه دهیم، خاطرنشان کرد: اگر مبادله انرژی با تاجیکستان در زمینه پیکزدایی ساعتی نیز داشته باشیم، بسیار اثربخش خواهد بود زیرا پیک سر شب ما ۲.۵ ساعت بعد از پیک مصرف برق تاجیکستان است. با کشورهایی اروپایی نیز میتوانیم پیکزدایی فصلی داشته باشیم و به این ترتیب قیمت تمام شده برق پایین میآید.
شمس اردکانی به بحث سوزانده شدن ۴۴ میلیون مترمکعب گاز به عنوان فلر اشاره کرد و ابراز داشت: اگر همکاری وزارت نفت با بخش خصوصی صورت گیرد ما میتوانیم از این میزان گاز فلر، ۱۵ هزار مگاوات برق تولید کنیم و همچنین در زمینه پتروشیمی فعال باشیم.
منبع: ایلنا