/
۱۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۲

تبعات اعلام نشدن نرخ خوراک وکیوم باتوم

عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی گفت: عدم اعلام نرخ خوراک وکیوم باتوم در پایان شهریورماه باعث توقف عرضه خوراک توسط پالایشگاه‌ها در بورس شده و تولیدکنندگان و بازرگانان نمی‌دانند چه نرخی را برای معاملات اعلام کنند و این تنش‌ها باعث شده شرکت‌های خارجی که جذب آنها سال‌ها طول می‌کشد، یکی پس از دیگری بازار ایران را ترک کنند.
کد خبر : ۱۱۴۳۱

نبض نفت - وحید شیخی ضمن انتقاد از عدم اعلام نرخ جدید خوراک وکیوم باتوم از سوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اظهار کرد: نرخ خوراک وکیوم باتوم و سایر خوراک‌ها انتهای هر ماه توسط شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اعلام می‌شود و پالایشگاه بر اساس آن قیمت کف عرضه بورس را اعلام می‌کنند. از آخرین زمانی که این قیمت اعلام شده است ۴۰ روز پیش بود.

به گفته وی، این نرخ باید در پایان شهریور ماه مجددا اعلام می‌شد که هنوز اعلام نشده و عرضه‌ها نیز متوقف شده است. آخرین نرخ دلاری که بر اساس آن پایه را مشخص کردند ۴۲۰۰ تومان بوده است و درحال حاضر درخواست ما این است که بر اساس سامانه سنا قیمت‌گذاری شود.

شیخی افزود: زیرمجموعه‌های اتحادیه دنبال رانت نیستند و می‌خواهند قیمت‌ها با شفافیت اعلام شود، در فضای آزاد رقابتی کالای خود را خرید کنند، سقف رقابت برگردد به سقف قبلی، معاملات در فضای شفاف انجام شود و در برگشت ارز سخت‌گیری و مشکلات نباشد که شرکت‌ها زمانی که چیزی را آزاد می‌خرند بتوانند آزاد هم به فروش برسانند و فضای رقابتی خود را داشته باشند.

این عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی با اشاره به اعتصاب سراسری راننده‌ها اظهار کرد: از سوی دیگر اعتصاب راننده‌ها فشارهای زیادی را روی واحدهای تولیدی وارد کرده است. این دو موضوع  آسیب جدی را به شرکت‌های تولیدی و پالایشگاهی وارد می‌کند، زیرا کالای آن‌ها ارسال نمی‌شود و تعهدات بین المللی و داخلی آن‌ها اجرا نشده است. عدم ابلاغ نرخ باعث توقف عرضه خوراک توسط پالایشگاه‌ها در بورس شده است و تولیدکنندگان و بازرگانان نمی‌دانند چه نرخی را برای معاملات اعلام کنند و این تنش‌ها باعث شده شرکت‌های خارجی که جذب آن‌ها سال‌ها طول کشیده یکی پس از دیگری بازار ایران را ترک کنند.

شیخی از مکاتبه با وزارت نفت درمورد این مشکل خبر داد و گفت: در این مورد مکاتبه‌ای با وزارت نفت و شخص وزیر نفت داشته‌ایم و اعلام کردیم حاضریم نرخ فرآورده‌های تولیدی با نرخ سامانه سنا محاسبه و سقف رقابت برقرار شود و به جای تحت فشار قراردادن، صادرکنندگان نیز مجاز باشند ارز مرجوعی را به چرخه اقتصاد تزریق کنند. با فرض اینکه اعلام نرخ امروز هم انجام شود و پالایشگاه‌ها شروع به عرضه خوراک واحدها کنند نیمی از فرصت تولید مهر ماه از بین رفته و هزینه‌های ثابت پابرجا بوده ولی تولید و صادرات متوقف بوده است.

وی تاکید کرد:انتظار ما از وزارت نفت این است که نرخ را سی و یکم هر ماه برای ماه بعد اعلام کند تا واحدهای تولیدی بتوانند تعهدات خود را انجام داده و بازارهای هدف را حفظ کنند.

منبع: ایسنا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر