/
۲۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۹

سرانه مصرف آب باید به نصف برسد

قائم‌مقام مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران با تاکید بر این‌که باید عادت «بدمصرفی» آب کنار گذاشته شود، گفت: سرانه مصرف آب در ایران ۲۲۰ لیتر است که باید به نصف این رقم برسد.
کد خبر : ۱۲۵۱۰
به گزارش نبض نفت به نقل از وزارت نیرو، علیرضا نوذری‌پور، در پاسخ به این پرسش که سرانه مصرف آب در ایران بالاتر از کشورهای پربارش است و چگونه می‌توان این سرانه را کاهش داد، گفت: از نظر فکری و رفتاری کشورهای اروپایی که بارش‌های خوبی هم دارند به آب احترام قائل هستند و اتفاقاً سرانه مصرف آب این کشورها پایین تراز ایران خشک و نیمه خشک است.

هر مترمکعب آب در دانمارک ۸ دلار و در ایران زیر ۸ سنتوی ادامه داد: چند مؤلفه مهم در خصوص مدیریت مصرف آب وجود دارد که اولین و مهم‌ترین آن اقتصاد آب است، چراکه در دانمارک پربارش برای هر مترمکعب ۸ دلار بابت آب دریافت می‌شود در حالی که در ایران برای هر مترمکعب ۶۰۰ تومان دریافت می‌شود و اگر با دلار مقایسه شود این مبلغ به زیر ۸ سنت کاهش می‌یابد.

این مقام مسوول با اشاره به این‌که اقتصاد آب ایران بیمار است و مشکل دارد، گفت: مسئله فرهنگی مؤلفه بعدی مدیریت مصرف آب است و هنوز باور نداریم که آب وضعیت خوبی ندارد و باید بپذیریم که بهینه مصرف کنیم.

دولت برای لوازم کاهنده مصرف آب یارانه بدهد

 قائم‌مقام مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران افزود: استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب نیز یکی دیگر از مؤلفه‌های اساسی کاهش مصرف آب است اما تا زمانی که مشکل اقتصاد آب حل نشود و قیمت‌ها واقعی نشود و مردم پول قبض آب واقعی را نپردازند استفاده از لوازم کاهنده مصرف آب نهادینه نخواهد شد، چون وقتی قیمت آب بسیار ارزان‌تر از لوازم کاهنده است مردم رغبتی از خود برای استفاده از این لوازم از خود نشان نمی‌دهند.

نوذری‌پور با اشاره به این‌که برای گسترش و نهادینه‌کردن استفاده از لوازم کاهنده مصرف آب دولت باید یارانه بپردازد، گفت: همانطور که در برق استفاده از لامپ‌های کم مصرف نهادینه شد و دولت برای گسترش استفاده از آن یارانه داد در بخش آب نیز به آن توجه ویژه‌ای کند.

الزام استفاده از قوانین و مقررات سخت‌گیرانه برای پرمصرف‌ها

 نوذری‌پور گفت: استفاده از قوانین و مقررات سخت‌گیرانه برای پرمصرف‌ها نیز مؤلفه‌ دیگری است که می‌تواند موجب کاهش مصرف آب شود پس نبود قوانین سخت‌گیرانه در بخش آب شرب باعث افزایش مصرف آب به شکل قابل توجهی می‌شود لذا این مؤلفه‌ها می‌تواند موجب مدیریت مصرف و کاهش سرانه مصرف آب شود.

او تأکید کرد: به هر حال مردم باید عادت بدمصرفی در بخش آب را کنار بگذارند چرا که متناسب با وضعیت خاص کشور و ظرفیت منابع زیرزمینی آب و تجدیدپذیر کشور آب مصرف شود.

 نوذری‌پور افزود: سرانه آب تجدیدپذیر در تهران به زیر ۵۰۰ مترمکعب رسیده است و چون جمعیت و مصرف آب روز به روز افزایش یافته و منابع آب اضافه نشده است این سرانه تجدیدپذیر آب کاهش خواهد یافت.

به گفته این مقام مسوول در سال ۱۳۳۵ سرانه تجدیدپذیر آب هر ایرانی ۶ هزار مترمکعب بوده است اما این عدد به زیر ۱۰۰۰ مترمکعب رسیده است و این عدد برای استان تهران ۳۵۰ مترمکعب است. برای کاهش سرانه مصرف آب در کشور (در حال حاضر ۲۲۰ لیتر است) به ۱۱۰ لیتر باید مقررات سخت‌گیرانه، اقتصاد آب و اصلاح قیمت، اقدامات فرهنگی و الزام استفاده از لوازم کاهنده مصرف آب جدی گرفته شود.

 مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان الزامی شود

 او ادامه داد: باید مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان برای همه واحدهای مسکونی در حال ساخت اجرا و الزامی شود چون مهندسان ناظر اولویت خود را بر اساس در نظر گرفتن نیازهای شهرداری قرار می‌دهند. در مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان باید حداقل الزامات در مورد تاسیسات بهداشتی صورت گیرد. در این مبحث مواردی از قبیل، لوله‌کشی و ذخیره سازی آب مصرفی در ساختمان، لوله‌کشی فاضلاب بهداشتی، لوله‌کشی آب باران ساختمان و توزیع آب مصرفی در ساختمان اجرا شود.

 ما را در کانال تلگرامی نبض نفت دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر