/
۰۱ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۷

جزییات جدید از مراحل تبدیل کارت عابربانک به کارت سوخت

بستری در شبکه تلفن همراه فراهم شده است تا کسانی که مالک خودرو هستند و اصالت مالکیت خودرو به نام خودشان است، بتوانند در صورتی که کارت سوخت خود را گم کرده اند، برای فعال‌سازی آن به روی کارت بانکی خود از طریق سامانه «دولت همراه» اقدام کنند.
کد خبر : ۱۲۸۶۸

یکی از الزامات مدیریت مصرف سوخت به ویژه در بحث بنزین، وجود و استفاده مجدد مردم از کارت سوخت است. لذا بستری در شبکه تلفن همراه فراهم شده تا کسانی که مالک خودرو هستند و اصالت مالکیت خودرو به نام خودشان است، بتوانند در صورتی که کارت سوخت خود را گم کرده اند، برای فعال‌سازی آن به روی کارت بانکی خود از طریق سامانه «دولت همراه» اقدام کنند.

درج تمام اطلاعاتی که برای دریافت کارت سوخت نیاز است در این شبکه الزامی است.

البته این امکان تنها برای کسانی که کارت سوخت خود را گم کرده‌اند، فراهم است. در این سامانه تنها کسانی که دارای خودرو یا موتورسیکلت شخصی هستند باید اقدام به ثبت‌نام کنند و از آنجا که داشتن کارت سوخت برای خودروهای عمومی ضروری است، آنها تنها می‌توانند برای دریافت کارت خود به دفاتر پلیس+10 مراجعه کنند.

اما دارندگان خودروهای شخصی که سند مالکیت به نام خودشان است و کد ملّی آنها با آن مطابقت دارد، می‌توانند در سامانه ثبت‌نام کنند.

استفاده از شبکه همراه دولت هیچ‌گونه هزینه‌ای برای ثبت‌نام کنندگان در بر ندارد.

همچنین کسانی که اسناد مالکیت و سند خودروی آنها قول نامه‌ای بوده یا برای تغییر مالکیت نیاز به انحصار وراثت دارند، کماکان باید برای رفع مشکل خود به دفاتر پلیس+10 مراجعه کنند.

افرادی هم که به این دفاتر مراجعه می‌کنند، اگر پلیس+ 10 هزینه‌هایی را برای انجام امورشان تعیین کند، باید هزینه‌های تعیین شده را بپردازند. اما با سامانه طراحی شده همراه دولت، دارندگان خودرو می‌توانند بدون پرداخت هزینه فرآیند ثبت‌نام و متصل‌سازی کارت سوخت به کارت بانکی خود را انجام دهند.

سامانه همراه دولت در سه لایه وب‌سایت، اپلیکیشن موبایل هوشمند و کد دستوری در گوشی‌های همراه غیرهوشمند طراحی شده که مردم بتوانند در اسرع وقت ثبت‌نام خود را انجام دهند.

بر اساس این گزارش، هدف از احیای مجدد کارت‌های سوخت فعلاً نه سهمیه‌بندی و نه افزایش نرخ بنزین است و انتظار می‌رود که شایعه خاصی در این زمینه ایجاد نشود که مردم را نگران کند. برداشت ما این است که سامانه مربوطه می‌تواند بالای 90 درصد متقاضیان را تحت پوشش قرار دهد. اما افرادی که نمی‌توانند از این سامانه استفاده کنند، احتمالاً کسانی هستند که سند مالکیت‌شان قولنامه‌ای بوده یا هنوز به نام آنها زده نشده است، این افراد نیز باید به پلیس +10 مراجعه نمایند.

با توجه به اینکه نزدیک به 400 میلیون کارت بانکی در دست مردم است، می‌توان گفت که عموم فعالیت‌های اقتصادی کشور با استفاده از بستر بانکی؛ به مبادله کالا، خدمات و پول می‌پردازد. طراحی سامانه برای انجام هر اموری به معنای کاهش هزینه ملی، کاهش زمان و فشار به مردم است.

کلیه شهروندان با دانلود اپلیکیشن دولت همراه از آدرس www.mob.gov.ir یا دریافت آن از کافه بازار، می‌توانند تا روز شنبه 3 آذرماه به صفحه مربوط به ثبت نام کارت سوخت دسترسی داشته باشند. متقاضیان همچنین می توانند به وب‌سایت فوق مراجعه کنند. دارندگان گوشی‌های غیرهوشمند نیز می توانند با دادن کد دستوری به این سامانه دسترسی پیدا کنند.

با تست این سامانه، ظرفیت‌های بالایی برای ثبت‌نام آسان مراجعه کنندگان ایجاد شده که دارندگان خودرو یا موتورسیکلت می‌توانند بدون صرف وقتی طولانی، روند فعال سازی کارت سوخت خود به روی کارت بانکی را به راحتی انجام دهند.

متقاضیان ادغام کارت سوخت با کارت بانکی خود باید شرایط زیر را داشته باشند؛

مشخصات صاحب کارت بانکی با دارنده خودرو-موتورسیکلت مطابقت داشته باشد.

شخص دارای کارت سوخت نبوده یا کارت سوخت خودروی او مفقود شده باشد.

چنانچه از اپلیکیشن موبایلی سامانه استفاده می‌شود، مالکیت سند شماره تلفن همراه با دارنده خودرو باشد.

چنانچه فردی تمایل داشت کارت سوخت خود را در یکی از کارت‌های بانکی خود ادغام کند نیز می‌تواند با ورود به سامانه این کار را انجام دهد. در این صورت، کارت سوخت قبلی وی سوزانده خواهد شد و کارت سوخت جدید ادغام شده در کارت بانکی برایش فعال می‌شود.

اگر شخص دارای چند خودرو باشد نیز می‌تواند با دادن اطلاعات خودروها و کدملی خود در سامانه، به ازای هر خودرو یک کارت سوخت ادغام شده در کارت‌های بانکی داشته باشد. همین‌طور اطلاعات درج شده در سامانه دارای قابلیت اصلاح بوده و چنانچه اشخاص اقدام به خرید و فروش خودروی خود کنند، مالکین جدید می‌توانند جهت دریافت کارت سوخت خود به سامانه مراجعه نمایند.

فرآیند ثبت‌نام و فعال سازی کارت سوخت برای متقاضیان کاملاً رایگان بوده و هزینه‌ای در برنخواهد داشت. باتوجه به حجم بالای قاچاق سوخت در ماه های اخیر و تفاوت قیمتی سوخت در کشورهای همسایه، احیای مجدد کارت سوخت همواره یکی از اول

برچسب ها:

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر