فرصت بینظیر تحریم برای توسعه روابط اقتصادی ایران و روسیه
نبض نفت - "رضا اردکانیان" به منظور تشریح دستاوردهای سفر روسیه که به عنوان رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه به این کشور سفر کرده بود، افزود: این سفر به دعوت وزیر انرژی روسیه برای آشنایی با زمینه های همکاری، تبادل نظر روی موضوعات در حال انجام و ایجاد زمینه های مناسب برای اجلاس کمیسیون مشترک انجام شد.
وی با اشاره به ملاقات با وزیر امور قفقاز شمالی، دبیر کل اتحادیه اقتصادی اوراسیا، تعدادی از شرکت های فعال روسی در زمینه های مختلف انرژی و صنعتی، موسسات بیمه ای و بانکی در این سفر گفت: سطح بالایی از تفاهم و دیدگاه مشترک بین دو کشور ایران و روسیه وجود دارد.
وزیر نیرو ادامه داد: در حالی که جمهوری اسلامی ایران با تحریم های ایالات متحده مواجه است و روسیه نیز به نحوی مشمول تحریمهایی است، این تحریم ها فرصت بی نظیری را برای شکوفایی امکاناتی از جمله منابع طبیعی و منابع انسانی فراهم کرده است.
اردکانیان با بیان اینکه وزارت نیرو پروژه های مشترکی را با استفاده از خط اعتباری روسیه بهره گرفته است، افزود: مراحل ساخت نیروگاه 1400 مگاواتی در استان هرمزگان با اعتبار 1.2 میلیارد یورو آغاز شده است. همچنین برقی کردن راه آهن گرمسار - اینچه برون با حدود یک میلیارد یورو در حال پیگیری است.
وی اظهار کرد: به دنبال همزمان شدن و سنکرون کردن شبکه برق کشور با روسیه از طریق آذربایجان، ارمنستان و گرجستان هستیم که این موضوع فواید زیادی برای ایران به دنبال خواهد داشت.
وزیر نیرو تاکید کرد: جلساتی برگزار شده تا این موضوع به زودی به مرحله اجرا برسد.
علاقه مندی شرکت روسی برای تولید مشترک توربین های گاز
وی عنوان کرد: از سوی شرکت بزرگ سازنده در روسیه برای تولید مشترک توربین های گاز علاقمندی بالایی نشان داده شد تا برای دریافت دانش ساخت این توربین ها بازار روسیه را در اختیار محصولات ایرانی قرار دهند و قرار است همکاری نزدیکی را با گروه مپنا آغاز کنند.
رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه تصریح کرد: 10 کارگروه زیرمجموعه کمیسیون مشترک طراحی شده که یکی از آنها کارگروه بانکی است و قرار است به زودی به منظور رفع برخی موانع موجود بانکی جلسه مشترکی در ایران برگزار شود.
وزیر نیرو با بیان اینکه در بخش حمل و نقل ریلی فعالیت خوبی آغاز شده، اضافه کرد: پروژه احداث 6 هزار واگن باری و مسافری در دستور کار است و طرف روسی اعلام آمادگی کرده تا دانش ساخت را در فرایند اجرای این پروژه به ایران منتقل کند.
وی پیوستن ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا را تضمینی برای بالا بردن امکان عملیاتی شدن توافقات مذکور دانست و افزود: این اتحادیه اقتصادی بین پنج کشور روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان به امضا رسیده و اخیرا اعلام آمادگی کرده اند که ایران را هم به عنوان همکار این اتحادیه اقتصادی بپذیرند. مراحل قانونی شدن آن در حال انجام است و تصویب نامه هیئت وزیران و سپس تصویب مجلس شورای اسلامی آن را نهایی خواهد کرد.
اردکانیان با تاکید بر اینکه پس از عملیاتی شدن این مهم، عملا یک منطقه آزاد تجاری مجازی ایجاد خواهد شد، عنوان کرد: هم اکنون 9 شرکت لبنی و 19 شرکت در زمینه شیلات ایران در بازار روسیه فعال هستند و محصولات آنها در فروشگاه های زنجیره ای آن کشور ارائه میشود.
افزایش 51 درصدی حجم مبادلات ایران
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: در هشت ماه امسال میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، حجم مبادلات ایران 51 درصد افزایش یافته و قطعا برای اتحادیه اوراسیا امتیاز محسوب شده و می توانند از ایران به عنوان هاب ترانزیت غلات روسیه و قزاقستان استفاده کنند.
وی تصریح کرد: این موضوع زمینه بسیار مهمی برای اشتغال و عرضه محصولات کشاورزی ایران علاوه بر تولید در بازارهای آنجا فراهم خواهد کرد.
اردکانیان با اشاره به ملاقات با هیئت مدیره شورای بازرگانان ایرانی در روسیه، گفت: در حال حاضر ظرفیت بالایی از محصولات ایران در بازارهای روسیه عرضه می شود و خوشبختانه بخش خصوصی کشور فعال است.
وی اظهار امیدواری کرد با برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی در اوایل اسفند ماه مسائل دستگاههای اجرایی مطرح و به نقاط روشنی برسد.
رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه با اشاره به پیشنهاد وزیر امور قفقاز شمالی در برگزاری همایشی به منظور فعالتر کردن ارتباط تجاری و فرهنگی بین استانهای مختلف ایران و استانهای قفقاز شمالی روسیه همزمان با کمیسیون مشترک در ایران گفت: این موضوع فرصت بسیار خوبی برای بخش خصوصی در قالب اتاق های بازرگانی محسوب میشود.
وزیر نیرو با بیان اینکه در بخش دولتی، وزارت راه و شهرسازی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان گردشگری، وزارت بهداشت و درمان و وزارت جهاد کشاورزی در این توافق نقش عمده ای خواهند داشت، ادامه داد: بازار روسیه برای واردات دارو یک بازار 20 میلیارد دلاری است و با توجه به سطح بالای فناوری موجود در زمینه تولید دارو می توانیم سهم عمده ای از بازار مذکور را از آن خود کنیم.
منبع: تسنیم
ما را در کانال تلگرامی نبض نفت دنبال کنید