/
۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۴

توسعه هوای پاک از سوی شرکت نفت فلات قاره ایران

رییس بهداشت، ایمنی، محیط زیست، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران، توجه به ایمنی، حفظ محیط زیست و جلوگیری از آلودگی آن را از مهمترین برنامه‌ها و اقدامات این شرکت دانست و گفت: در این راستا نخستین پروژه مکانیسم توسعه هوای پاک (CDM) کشور به منظور کاهش کربن در هوا در چند سال گذشته توسط شرکت نفت فلات قاره ایران اجرا شده است.
کد خبر : ۱۳۱۲۹
توسعه هوای پاک از سوی شرکت نفت فلات قاره ایران

به گزارش روابط عمومی شرکت نفت فلات قاره ایران، دکتر ایمان شیریان‌پور، عملکرد این واحد در بخش‌های بهداشت صنعتی، پدافند غیرعامل، ایمنی و آتش‌نشانی و محیط زیست را در شش ماهه نخست سال جاری تشریح کرد.

وی افزود: در سال‌های گذشته پروژه‌های مهمی چون ساخت و بهره‌برداری از کارخانه NGL در منطقه عملیاتی سیری برای جمع‌آوری گازهای همراه میادین نفتی مربوطه اجرا شده که علاوه بر صرفه اقتصادی، نقش مهمی در کاهش آلودگی محیط زیست این مناطق داشته است. همچنین پروژه‌های تعمیراتی و نوسازی برخی از خطوط لوله‌های دریایی در میادین مناطق عملیاتی و پروژه تقویت مدیریت زیست محیطی صنایع نفتی در خلیج فارس و نواحی ساحلی (EMPI) با همکاری اداره کل HSE وزارت نفت و آژانس همکاری‌های بین‌المللی ژاپن (JICA) در منطقه خارگ به عنوان پایلوت انجام شده است.

وی افزود: پیشگیری از آلودگی خاک، آب‌های زیرزمینی و آلودگی سواحل از طریق بهبود سیستم تصفیه پساب صنعتی و حذف پیت‌های نفتی موجود، ایجاد سیستم مدیریت یکپارچه IMS، ممیزی و نگهداشت آن در کلیه مناطق عملیاتی، بازسازی و نوسازی تعدادی از سیستم‌های فرسوده خطوط لوله انتقال گاز ظروف کارخانجات بهره‌برداری خشکی منطقه خارگ به مشعل و نصب مخزن قطره‌گیر، انجام خوداظهاریهای زیست محیطی طی قرارداد با آزمایشگاه معتمد محیط زیست و ارائه گزارش به اداره کل محیط زیست استان‌های بوشهر و هرمزگان به صورت فصلی و توسعه، حفظ و نگهداشت مناسب فضای سبز با نظارت تخصصی در کلیه مناطق عملیاتی نیز تسط این واحد پیگیری و اجرا شده است. همچنین استقرار سیستم جامع تحلیل و پایش ریزش‌های نفتی از طریق دریافت تصاویر ماهواره‌ای از سایت‌های مرتبط، تفسیر این تصاویر و ایجاد نقشه لکههای نفتی، مدیریت امحاء پسماند ویژه روغن‌های آسکارل (PCB) در همه مناطق عملیاتی، برنامه بهبود وضعیت پساب‌های صنعتی در کلیه مناطق عملیاتی و سکوهای آنها، ساخت و بهره‌برداری از سیستم تصفیه پسابهای بهداشتی در مناطق عملیاتی و استفاده از آب تصفیه شده برای آبیاری فضای سبز موجود نیز توسط این امور پیگیری می‌شود.

به گفته وی، کنترل و حذف آلودگی خاک و مدیریت پسماند از طریق پاکسازی خاک‌های آلوده به ترکیبات نفتی در بستر حوضچه‌های پساب کارخانجات ابوذر، فروزان، درود 1 و 2 در منطقه خارگ، پروژه مدیریت لجن‌زایی، لایروبی و پاکسازی حوضچه‌های اسکیمر در جزیره لاوان و جمع‌آوری، انتقال و بازیافت آنها، برنامه جامع پاکسازی سطح جزایر لاوان و سیری از نخاله‌های ساختمانی و برقراری مدیریت مناسب پسماند از طریق تفکیک در مبدا و جمع‌آوری، انتقال، بازیافت و امحاء آنها توسط این واحد انجام شده است.

وی افزود: تامین تجهیزات و ادوات مقابله با آلودگیهای نفتی در مناطق عملیاتی این شرکت برنامه‌ریزی شده است. همچنین استقرار و توسعه سیستم مدیریت HSE در منطقه خارگ در قالب شناخت معضلات و تنگناها، عارضه‌یابی و تدوین نقشه راه با همکاری شرکت DNV در سکوی ابوذر به صورت پایلوت و به‌کارگیری و راهبری دو فروند شناور OSRV چندمنظوره برای آمادگی در شرایط اضطراری مقابله با آلودگی‌های نفتی از دیگر برنامه‌های این واحد است.

دکتر ایمان شیریان‌پور گفت: در بخش بهداشت صنعتی، ارزیابی و مقایسه شاخص‌های عملکردی بهداشت در سطح شش منطقه عملیاتی بر مبنای راهنمای ارزیابی عملکرد انجمن تولیدکنندگان نفت و گاز(OGP) و پایش آب مصرفی مناطق عملیاتی و سکوهای عملیاتی، اولویت‌بندی مشاغل و تعیین گروه‌های مواجهه شغلی انجام شده است. همچنین بانک اطلاعاتی مشاغل در قالب شناسنامه شغل برای 500 عنوان شغلی در مناطق عملیاتی و ستاد تهران تهیه و عدد ریسک برای هر عنوان شغلی در خصوص عوامل شیمیایی، فیزیکی، بیولوژیکی، روانی، ارگونومیکی، مکانیکی و سایر عوامل تعیین شده است.

وی از انجام مطالعات آنتروپومتری و ابعادسنجی برای طبقه‌بندی کارکنان خبر داد و گفت: این موضوع برای همکارانی که پیشتاز طراحی‌های مهندسی در تاسیسات فرآیندی، غیرفرآیندی بوده و در خرید اقلامی نظیر مبلمان اداری، لباس کار، وسایل حفاظت فردی و ... می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. دکتر شیریان‌پور افزود: بازرسی دوره‌ای از تاسیسات، کارگاه‌ها، کمپ‌های مسکونی، مجتمع‌های فرهنگی و ...، مشارکت در کمیته تخصصی سلامت و برگزاری دوره‌ای آن در بازه‌های زمانی 3 ماهه، مشارکت در معاینات طب صنعتی کارکنان و نظارت عالیه بر حسن اجرای این معاینات با همکاری واحدهای مختلف، ارتقاء سطح دانش فنی کارشناسان HSE در حوزه بهداشت صنعتی با برگزاری دوره‏های بازآموزی با همکاری واحد آموزش شرکت، همچنین برنامه‌ریزی آموزشی از خروجی معاینات طب صنعتی، تغذیه اطلاعات در سامانه بهداشت صنعتی و ارزیابی عملکرد و تولید و نشر علوم در حوزه مرتبط با چاپ کتاب‌ها و مقاله‌های علمی از دیگر اقدامات این واحد در حوزه بهداشت صنعتی بوده است.

دکتر شیریان‌پور، توسعه و به‌کارگیری دانش در زمینه علوم مرتبط با بهداشت کار، انجام برنامه‌های کنترل مدیریتی، مهندسی و دستورالعمل‌ها در جهت بهینه‌سازی دستگاه‌ها و وظایف کاری و تعیین ضوابط HSE در قراردادهای منعقد شده با پیمانکاران برای لحاظ نمودن موارد آموزش بهداشت شغلی و پیروی از دستورالعمل‌ها و مقررات HSEرا از دیگر اقدامات این واحد دانست.

رییس HSE شرکت نفت فلات قاره ایران با بیان اینکه در حوزه پدافند غیرعامل نیز اقدامات ارزشمندی توسط این واحد انجام شده است، گفت: به‌کارگیری خدمات سرویس ویژه مقابله با گاز H2S به صورت اجاره‌ای در سکوهای نفتی، گازی و دکل‌ها، همچنین تاسیسات خشکی نفتی و گازی که در مواجهه با میزان مخاطره‌آمیز گاز هیدروژن سولفوره هستند، پیگیری اجرای پروژه خرید اقلام و تجهیزات سرویس ویژه مقابله با گاز H2S از طریق مدیریت مهندسی ساختمان برای جایگزینی با سیستم‌های اجاره‌ای، پروژه نصب و استقرار سامانه مدیریت بحران (سامان) در ساختمان خاکزاد و تاسیسات تقویت فشار گاز و صادرات گاز سیری، همچنین تهیه سند بالادستیCMP ، تهیه طرح پاسخگویی اضطراری ERP و پروژه انجام مطالعات جامع آسیب‌شناسی در حوزه پدافند غیرعامل مناطق عملیاتی شرکت نفت فلات قاره ایران در این راستا بوده است. همچنین انجام مطالعات و عملیات ایمنی پیش‌راه‌اندازی (PSSR) سکوی S1 تا پایان سال جاری، تهیه اسناد و مدارک مهندسی پروژه به‌کارگیری سیستم‌های مهار آتش Mega Flow برای مخازن ذخیره نفت‌خام در حالت Full Surface Fire، پیگیری تغییر کاربری یکی از شناورهای Crew Boat به شناور آمبولانس برای انتقال مصدوم از طریق مدیریت امور تولید و پزشک مشاور، پیگیری کاهش بار حریق ساختمان خاکزاد و نصب پله‌های اضطراری در یال جنوبی ساختمان از طریق مصوبات کمیته مدیریت بحران شرکت نفت فلات قاره ایران و اعمال نقطه‌نظرات فنی و عالیه HSE در پروژه‌های حفاری و تکمیل چاه‌های میادین سیوند، دنا و اسفند (پروژهEPDF سیری) در این زمینه ارزیابی می‌شود.

دکتر شیریان‌پور با بیان اینکه تهیه شناسنامه و پیگیری خرید یک دستگاه خودروی آتش‌نشانی تاسیساتی برای استقرار در پالایشگاه گاز هنگام در منطقه قشم و خرید قطعات یدکی ضروری خودروهای آتش‌نشانی فرودگاهی و تاسیساتی مناطق عملیاتی انجام شده است، گفت: پیگیری و بررسی اسناد و مدارک فنی در خصوص خرید دو دستگاه پمپ آتش‌نشانی اسکله خارگ، تهیه شناسنامه و پیگیری خرید یک دستگاه تریلر پمپ برای منطقه سیری، خرید 7 دستگاه خودروی آتش‌نشانی برای مناطق عملیاتی، پروژه‌های F&G قشم، اسکله بوشهر، اسکله نخیلو، سکوی رسالت، سکوی رشادت، پروژه F&G و ارتقاء ایمنی ساختمان ستاد، ارتقاء سیستم‌های F&G و ESD سکوی سلمان، خرید تجهیزات ایمنی و آتش‌نشانی هلی‏دک سکوهای عملیاتی و پیگیری خرید با مدیریت تدارکات در حال انجام است.

به گفته وی، ارتقاء ایمنی مخازن استراتژیک ذخیره نفت‌خام در مناطق عملیاتی شامل نصب سیستم همبندسازی RBC و سیستم ارت مخازن، پیگیری خرید و نصب سیستم فوم‌ساز مخازن (فوم‌دوزینگ) در مناطق عملیاتی، انجام دو مرحله مانور مهار آتش و تخلیه اضطراری نفرات ساختمان مرکزی ستاد با همکاری نفرات آتش‌نشان ایستگاه 88 شهرداری تهران از اقدامات این واحد در حوزه ایمنی و آتش‌نشانی بوده است.

شیریان‌پور در پایان گفت: خوشبختانه مشکلات و نواقص موجود در فرودگاه‌های ملکی شرکت نفت فلات قاره ایران نیز با حضور مسئولان وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران مورد بررسی قرار گرفته است و در خصوص ارتقاء ایمنی آنها اقدامات لازم انجام خواهد شد.

ما را در کانال تلگرامی نبض نفت دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر