تلاش آمریکا برای تحتفشار قرار دادن اوپک بینتیجه ماند
وی در پاسخ به این سوال که آیا حضور فرستاده آمریکا به وین به معنای مداخله بیش از حد از سوی آمریکاست؟ اظهار کرد: نمیدانم چه زمانی رئیسجمهوری و دولت آمریکا میخواهند یاد بگیرند که برای اوپک قابل قبول نیست علنا به این سازمان فشار وارد شود.
زنگنه ادامه داد: وقتی آقای هوک (نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران) به وین آمد، فکر کردم میخواهد درخواست آمریکا برای عضویت در اوپک را تقدیم کند. سپس متوجه شدم که برای تحت فشار قرار دادن ایران از سوی اعضای اوپک آمده است.
وی گفت: هرچند به نظر میرسد تلاشهای آمریکا به این منظور بینتیجه مانده است، اما نمیدانم آمریکا چه زمانی میخواهد از این طرز رفتار در برابر دیگر کشورها و سازمانهای مستقل درس بگیرد.
زنگنه در پاسخ به این پرسش که آیا از معافیت در این توافق رضایت دارید، عنوان کرد: ما از همان ابتدا خواستار معافیت بودیم و سرانجام معافیت را دریافت کردیم.
وی به این پرسش که آیا معافیت شما بخشی از کاهش سمبلیک توافق تولید است؟ پاسخ منفی داد و افزود: واکنش بازار به ما نشان میدهد این توافق تا چه حد توافق خوبی بوده است.
وزیر نفت درباره سهمیه کشورها در این توافق هم اظهار کرد: در مجموع مقرر شده ۲,۵ درصد تولید کاهش یابد، اما در بیانیه، چیزی درباره ارقام هر کشور نمیگوییم و فقط به همان ۲.۵ درصد اشاره میشود.
زنگنه درباره همکاری کشورهای عضو و غیرعضو اوپک اظهار کرد: ما با روسیه و برخی دیگر از تولیدکنندگان غیر اوپکی توافقی داشتهایم و اکنون آنها در اینجا جمع شدند تا با ارقام جدیدی، این همکاری ادامه یابد.
ما
را در کانال تلگرامی نبض نفت دنبال کنید