/
۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۹

تعداد مشترکین برق ایران از مرز ۳۵ میلیون مشترک گذشت

تعداد مشترکان صنعت برق تا پایان مهرماه سال جاری، به حدود ۳۵ میلیون و ۴۶۸ هزار مشترک رسیده که این تعداد در مقایسه با پایان سال گذشته، حدود ۶۳۳ هزار مشترک افزایش یافته است.
کد خبر : ۱۳۵۲۳

نبض نفت -  در حال حاضر ۲۸ میلیون و ۵۵۲ هزار مشترک از آمار یاد شده مربوط به بخش خانگی، یک میلیون و ۶۶۸ هزار مشترک مربوط به بخش عمومی،  ۴۳۶ هزار مشترک مربوط به بخش کشاورزی، ۲۴۲ هزار مشترک مربوط به بخش صنعتی و چهار میلیون و ۵۷۰ هزار مشترک مربوط به سایر مصارف (تجاری) بوده است.

بر این اساس، تعداد کل مشترکان برق کشور تا پایان مهرماه سال جاری، نسبت به دوره مشابه سال گذشته نیز حدود ۳.۱ درصد افزایش یافته است. از طرفی میزان فروش برق به مشترکان مختلف کشور تا نیمه نخست سال جاری، ۱۳۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون کیلووات ساعت بوده است. در حال حاضر مشترکان خانگی با ۳۴.۴ درصد، بیشترین سهم مصرف برق کشور را به خود اختصاص داده‌اند و میزان فروش برق به این بخش در بازه زمانی یاد شده به ۴۷ میلیارد و ۹۴ میلیون کیلووات ساعت رسیده است.

هم‌چنین طبق اعلام وزارت نیرو، فروش برق به بخش صنعتی ۴۲ میلیارد و ۵۳ میلیون کیلووات ساعت، بخش کشاورزی ۲۲ میلیارد و ۱۹۴ میلیون کیلووات ساعت، بخش عمومی ۱۳ میلیارد و ۷۵۳ میلیون کیلووات ساعت، سایر مصارف (تجاری) ۱۰ میلیارد و ۱۳۶ میلیون کیلووات ساعت و روشنایی معابر دو میلیارد و ۷۰ میلیون کیلووات ساعت بوده است.

در حال حاضر بخش خانگی با ۳۴.۴ درصد، بخش صنعتی با ۳۰.۶ درصد، بخش کشاورزی با ۱۶.۲درصد، بخش عمومی با ۱۰ درصد، سایر مصارف(تجاری) با ۷.۴ درصد و روشنایی معابر با ۱.۵ درصد به ترتیب بیش‌ترین سهم مصرف برق کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

از آنجا که طبق برنامه ششم توسعه، قیمت متوسط سالیانه برق در هر سال حدود ۲۰ درصد افزایش می‌یابد، کارشناسان بر این عقیده‌اند که لزوم کاهش مصرف برق از سوی مشتریان مختلف برای کاهش هزینه‌ها ضروری به نظر می‌رسد.

بارها درباره روش‌های کاهش مصرف برق در بخش‌های مختلف در مصارف خانگی توصیه و هشدار داده شده که خاموش کردن تجهیزات کامپیوتری و ادوات صوتی تصویری به جای حالت آماده بکار در زمان‌های عدم استفاده طولانی و استفاده از لوازم برقی پرمصرف نظیر ماشین لباسشویی و اتو در ساعات غیر پیک مصرف از آن جمله است.

هم‌چنین دربار مصارف اداری-تجاری نیز خاموش کردن تمام چراغ‌های دفتر کار در هنگام شب و جایگزینی آن‌ها با لامپ‌های  LED، استفاده از انرژی‌های سبز برای تامین انرژی، استفاده از سیستم‌های هوشمند در ادارات و ساختمان‌های تجاری برای روشن و خاموش کردن تجهیزات روشنایی، گرمایشی و سرمایشی در زمان مناسب، استفاده از رنگ‌های روشن در سقف و دیوارهای محیط کاری، استفاده از پنجره‌های دوجداره و عایق‌کاری دیوارها، تعمیر، سرویس و نگهداری به ‌موقع تجهیزات و تغییر ساعات کار اداری و شیفت زمانی به سمت اوایل صبح را از جمله راهکارهای کاهش مصرق برق عنوان شده است.

منبع: ایسنا

ما را در کانال تلگرامی نبض نفت دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر