شگرد جدید قاچاقچیان؛ قاچاق بنزین با بطری نوشابه
نبض نفت - طبق آنچه اخیرا پایگاه اطلاع رسانی دولت در قالب یک طرح اینفوگرافیک منتشر کرده، روزانه 11.5 میلیون لیتر سوخت از کشور قاچاق می شود که سهم گازوئیل از این میزان قاچاق، 85 درصد است.
به عبارتی در هر شبانه روز، 9 میلیون و 775 هزار لیتر گازوئیل از کشور قاچاق میشود و سهم بنزین، نفتکوره و نفتسفید از قاچاق سوخت، کمتر از 2 میلیون لیتر در روز است.
قطعاً آمار اعلامی از سوی پایگاه اطلاعرسانی دولت مبتنی بر رصدهای مستمر مسئولان دولتی در این زمینه است، اما سوالیکه مطرح میشود این است که چهمقدار از قاچاق سوخت در معرض دید مسئولان مربوطه قرار گرفته و هنوز چهمقدار از قاچاق سوخت از دید مسئولان کشور پنهان مانده است؟
با توجه به گستردگی مرزهای ایران و اختلاف قیمت سوخت در داخل و خارج از کشور و شگردهای جدیدی که هر از گاهی از سوی قاچاقچیان سوخت اعمال میشود، می توان نتیجه گرفت که مقدار برآورد دولت برای قاچاق روزانه سوخت کشور، حداقل میزان قاچاقی است که رخ می دهد و این رقم می تواند به مراتب بیش از این میزان باشد.
به گفته بیژن زنگنه، وزیر نفت کشورمان "تا زمانی که اختلاف قیمت در سوخت عرضه داخل و اطراف ایران ادامه دارد، قاچاق سوخت هم ادامه خواهد داشت."
در جدیدترین شگردی که قاچاقچیان سوخت برای قاچاق بنزین مورد استفاده قرار دادهاند، استفاده از بطریهای خالی نوشابه و آب معدنی در احجام زیاد است که انتقال آن به آنسوی مرزها با شگردهای متفاوتی بسته به شرایط مکانی و زمانی صورت می گیرد.
در واقع قاچاقچیان سوخت با متنوع سازی روشهای انتقال سوخت به آنسوی مرزها، از طریق انتقال با شیشه های خالی نوشابه، انتقال با دبهها و گالنهای 10 تا 100 لیتری، انتقال به وسیله قایقهای کوچک و شناورهای مختلف، حفر تونل و تعبیه خط لوله و ... به دنبال سود بردن از لیتر به لیتر اختلاف قیمت سوخت در ایران و کشورهای همسایه هستند و هرجا انتقال سوخت با حجم بالا برای قاچاقچیان مقدور نبوده، به انتقال با احجام کوچک روی آوردهاند.
در مقابل تلاش مسئولان دولتی، قضایی و انتظامی برای جلوگیری از خروج سوخت به صورت قاچاق از کشور ادامه دارد و آنطور که پایگاه اطلاع رسانی دولت اعلام کرده میزان کشف قاچاق سوخت در سال جاری نسبت به سال گذشته رشدی 62 درصدی داشته است.
یکی از شیوههای مناسب رصد سوخت توزیع شده در کشور و جلوگیری از قاچاق سوخت با مبدأ جایگاههای رسمی عرضه، احیای کارت سوخت شخصی است که بسترهای آن از سوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با ثبتنام متقاضیان دریافت کارت سوخت المثنی آماده شده و اجباری شدن استفاده از کارت سوخت شخصی، منتظر اخذ تصمیم نهایی در دولت و ابلاغ آن است.
منبع: تسنیم
ما را در کانال
تلگرامی نبض نفت دنبال کنید