راز کوچ نیروهای امریکایی از سوریه به عین الاسد عراق
به گزارش میدل ایست نیوز، در 1991 ائتلاف بین المللی به رهبری امریکا به عراق حمله کرد و با بمباران لیزری این پایگاه همه هواپیماهایی که در آن نگه داری می شد نابود شد و خود پایگاه هم از کار افتاد. در سال 2003، این پایگاه یکی از اهداف اصلی امریکایی ها بود، آنها این پایگاه را در حالی گرفتند که هیچ نیروی نظامی عراقی و هیچ هواپیمای جنگی در آن نبود. در سال 2011، که نیروهای امریکایی به دستور «باراک اوباما» از عراق خارج شدند، عراق و امریکا توافق کردند این پایگاه همچنان در اختیار امریکایی ها باشد.
سفر اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور امریکا به عراق و بازدید وی از سربازان امریکایی در پایگاه عین الاسد، اطلاعاتی محرمانه درباره حضور یگان ویژه نیروی دریایی امریکا (Navy SEALs) را فاش کرد. در عکس ها و ویدئویی که از این دیدار منتشر شد گروهی از این نیروها نیز دیده می شوند. موضوعی که خلاف معیارهای امنیتی فعالیت نظامی در مناطق پرمسئله است.
آنچه در این سفر اهمیت داشت، نه نحوه انجام آن و بی توجهی ترامپ به مقامات عراقی در بغداد، که اظهارات وی دربرابر سربازان امریکایی در این پایگاه بود. او در اظهارات خود تأکید کرد که قصد خروج نیروهایش از این پایگاه را ندارد و این پایگاه مرکز اصلی ارتش امریکا برای مواجهه با خطر تروریست ها در سوریه و دیگر مناطق اطراف خواهد بود. چنین اظهاراتی یادآور نیت اصلی برای ساخت این پایگاه است: اسرائیل و ایران. البته با صورت بندی امریکایی از موضوع: «حفظ امنیت اسرائیل» و «دفع خطر ایران». موقعیت جغرافیایی این پایگاه باعث می شود که مناسبت ترین مکان برای حضور و استقرار نیروهای امریکایی برای تأمین استراتژی های امریکا در این باره باشد.
وضعیت روابط ایران و امریکا و تحریم هایی که امریکا علیه ایران وضع کرده بر مقامات ایران ایجاب می کند که نسبت به خطری که از جانب اسرائیل و امریکا آنها را تهدید می کند هشیار باشند. خطری که احتمالا با حمایت کشورهای حاشیه خلیج، عربستان و امارات، تشدید هم خواهد شد. حضور شمار بسیاری از یگان ویژه امریکا که قرار است گروه دیگری نیز با عقب نشینی از سوریه به آنها افزوده شوند و حضور پیشرفته ترین هواپیماهای جنگی امریکا در پایگاه عین الاسد بی تردید برای تفریح نیست. اگر ریسک حضور این نیروها و احتمال هدف قرار گرفتنشان از سوی گردان های مسلح منطقه ای را نیز درنظر بگیریم در می یابیم که حضور این نیروها با برنامه و هدف است.
مردم عراق به حق از سفر رئیس جمهور امریکا خشمگین اند، اما بهتر است متوجه حوادث احتمالی آینده باشند که چه بسا آنان را در قلب حوادث منطقه قرار دهد.