هدف اعلام شده از این ماموریت این است که توانمندی ناوهای ساخت ایران در پیمایش اقیانوس ها مورد بررسی قرار گیرد و اگر هم احیانا منافع تجاری ایران مخصوصا کشتی های ایرانی جایی مورد تهدید قرار گرفتند نیروی دریایی ایران برای حمایت از این منافع ورود کند.
نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران بخوبی توانمندی خود را در اقیانوس هند و خلیج عدن و دریای سرخ نشان داد و توانست چندین کشتی تجاری ایرانی و حتی غیر ایرانی را از چنگ دزدان دریایی خلاص کند.
با توجه به اینکه اقیانوس اطلس سه قاره اروپا و آفریقا و آمریکا را به هم متصل می کند می توان گفت اصلی ترین هدف نیروی دریایی ایران این خواهد بود که نشان دهد توانایی تامین امنیت کشتی های ایرانی که به سمت این سه قاره حرکت می کنند را دارد.
این ماجرا وقتی اهمیت زیادی پیدا می کند که توجه داشته باشیم ایالات متحده این روزها نه فقط به تحریم های خود بر علیه ایران افزوده بلکه تلاش دارد صادرات ایران مخصوصا نفت را به صفر برساند و همچنین رفت و آمد کشتی های تجاری به سمت ایران را با منع بیمه این کشتی ها مختل کند.
در این شرایط ناوگان دریایی ایران مجبور است تا حمل نفت و یا کالاهای صادراتی و یا وارداتی ایران را عهده دار گردد و طبق برخی قرارداد ها ایران به طرف های خود، مخصوصا طرف های اروپایی، تعهد داده که کالای صادراتی ایران مخصوصا نفت را خود به دست آنها برساند.
برخی اخبار درز شده نشان می دهد که آمریکایی ها نقشه هایی برای ایجاد مزاحمت و یا جلوگیری از تردد کشتی های تجاری ایران در آبهای بین المللی دارند و به این دلیل وقت آن رسیده تا نیروی دریایی ایران نیز وارد عمل شود و نشان دهد که کشتی های تجاری ایران بی پشت و پناه نیستند.