/
۱۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۳

گرانی بنزین در آمریکا کارساز شد

مصرف بنزین آمریکا در ۱۰ ماه نخست سال ۲۰۱۸ با افزایش قیمت این سوخت که تاثیر اقتصاد قوی و رشد چشمگیر اشتغالزایی را جبران کرد، ثابت ماند.
کد خبر : ۱۴۶۵۷

نبض نفت -  ثابت ماندن مصرف بنزین در آمریکا به همراه جهش تولید نفت شیل و کندی اقتصاد جهانی، بازار نفت را به سوی مازاد عرضه سوق داد و به ریزش قیمت‌ها در اواخر سال گذشته منتهی شد.

مصرف بنزین در فاصله ژانویه تا اکتبر سال ۲۰۱۸ به ۹.۳۴ میلیون بشکه در روز بالغ شد که در مقایسه با ۹.۳۶ میلیون بشکه در روز در مدت مشابه سال ۲۰۱۷ اندکی کاهش داشت.

طبق برآوردهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا، مصرف بنزین در سال گذشته احتمالاً حدود ۴۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرده است. مصرف بنزین پس از چهار سال رشد متغیر که در فاصله سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ داشت، از سال ۲۰۱۷ رشد صفر یا اندک داشته است.

رشد مصرف بنزین آمریکا در حالی راکد شده که رشد اقتصادی به نرخ بیش از سه درصد شتاب پیدا کرده و تقریباً پنج میلیون شغل غیرکشاورزی از پایان سال ۲۰۱۶ به این طرف ایجاد شده است.

اما رکود مصرف بنزین مطابق با افت چشمگیر رشد ترافیک در جاده‌های آمریکا طی دو سال گذشته بوده است. حجم ترافیک در فاصله سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ جهش یافت و نرخ رشد دو تا سه درصدی داشت اما در فاصله سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ به شدت کاهش یافت و کمتر از یک درصد رشد کرد. حجم ترافیک در مدت سه ماه از سپتامبر تا نوامبر سال ۲۰۱۸ تنها ۰.۳ درصد بالاتر از مدت مشابه سال گذشته بود.

در ربع آخر قرن، رشد ترافیک ارتباط نزدیکی با وضعیت اقتصادی و تغییرات در قیمت سوخت داشت.

در حالی که رشد اقتصادی مطلوب مانده است اما قیمت بالاتر نفت برای مصرف بنزین منفی بوده است. کاهش قیمت بنزین در فاصله سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ مصرف را تشویق کرد اما رشد قیمت متعاقب آن، باعث شد میزان مصرف دچار تحلیل شود.

افت روند رشد مصرف بنزین در آمریکا یکی از دلایلی بود که قیمت بالای نفت باعث شد بازار در سال ۲۰۱۸ دچار مازاد عرضه شود و به همین دلیل قیمت‌ها باید کاهش پیدا می‌کرد تا توازن میان تولید و مصرف برق شود.

تأثیر رشد قیمت بنزین در آمریکا روی خودرو سوارها، توضیح می‌دهد که چرا این موضوع برای سیاستمداران حساس به شمار می‌رود و به همین دلیل بود که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اوپک را برای کاهش قیمت تحت فشار قرار داده بود.

در نهایت، رکود مصرف بنزین در آمریکا توضیح می‌دهد که چرا بازار نفت اتکای بیشتری به بازارهای نوظهور و حمل و نقل باری پیدا کرده تا رشد تولید از سوی تولیدکنندگان شیل آمریکا و سایر نقاط را جذب کند.

قیمت‌ها و رشد مصرف نفت جهانی به میزان فزاینده‌ای به تغییرات رشد اقتصادی خارج از آمریکا و سایر اقتصادهای توسعه یافته حساسیت پیدا کرده‌اند. با بروز علائم کندی رشد تجارت جهانی در سه ماهه دوم و سه ماهه سوم سال ۲۰۱۸، به میزان فزاینده‌ای روشن شد که رشد مصرف و قیمت‌ها آهسته خواهد شد.

زمانی که آمریکا تصمیم گرفت، به مشتریان نفتی بزرگ برای ادامه خریدشان معافیت دهد، آخرین عامل حمایت کننده از نفت از میان رفت و قیمت‌ها کاهش پیدا کرد.

 قیمت‌های پایین‌تر بخشی از روال احیای تعادل بازار است و کمک خواهد کرد رشد مصرف در آمریکا و مهم‌تر از همه بازارهای نوظهور بهبود پیدا کند.

منبع: ایسنا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر