۳۰۰ روز آفتابی نقطه قوت در تولید انرژی های نو در کشور
نبض نفت - محمدرضا شریفی دونچالی، کارشناس حوزه انرژی با اشاره به سهم انرژیهای نو در کشور اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه سالیانه تولید هزار مگاوات انرژی نو در کشور پیشبینی شده است که بنا بر آمارهای سازمان ساتبا تنها ۷۰۰ مگاوات آن در سال ۹۷ محقق شده است و افزایش هزینههای تولید رسیدن به ۵ هزار مگاوات را سخت کرده است.
این کارشناس انرژی تصریح کرد: سهم انرژیهای نو از تولید برق کشور کمتر از یک درصد نیروگاههای حرارتی است.
وی افزود: با توجه به میزان تقاضا، تولید انرژیهای تجدیدپذیر رقم چشمگیری نیست و با وجود پتانسیل عظیم از روزهای خورشیدی و وزش بادهای مناسب به دلیل پایین بودن قیمت خرید و نوسانات نرخ ارز فعالیت بخش خصوصی در این حوزه توجیه چندانی ندارد.
این کارشناس حوزه انرژی با اشاره به ظرفیت ایران در انرژیهای نو تصریح کرد: به دلیل موقعیت جغرافیایی، ظرفیت ۳۰۰ روز آفتابی در کشور میتواند کمک شایانی به توسعه انرژیهای نو کند.
وی ادامه داد: با توجه به بازار موجود در کشورهای همسایه قادر به ایجاد هزاران شغل در صورت ایجاد و تکمیل زنجیره آن از طراحی، ساخت و بهرهبرداری خواهد بود.
شریفی دونچالی گفت: سال گذشته به دلیل عملکرد نامناسب سازمان برنامه و بودجه در تخصیص منابع مالی حاصل از پرداختی مردم بابت عوارض برق که محل سرمایهگذاری آن در انرژیهای تجدیدپذیری توسعه شبکه روستایی است، مشکلات فراوانی برای سرمایه گذاران در این حوزه بهوجود آمد.
در قانون بودجه سال ١٣٩٧ معادل ١٢٨٠ میلیارد تومان اعتبار از محل عوارض برق پیشبینی شد تا به ۲بخش تجدیدپذیرها و برقرسانی روستایی اختصاص یابد و تاکنون ٥٨٠ میلیارد تومان از این محل از مشترکان دریافت شده است، اما رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق در این باره گفته است که از این میزان، تنها ٤٢٠ میلیارد تومان توسط سازمان برنامه و بودجه به این ۲بخش اختصاص یافته که امیدواریم تا پایان سال کل مبلغ پیشبینی شده یعنی ١٢٨٠ میلیارد تومان به این ۲بخش اختصاص یابد.
منبع: باشگاه خبر نگاران جوان