نیروگاهها امسال کم میآورند؟
یکی از اقداماتی که وزارت نیرو در دستور کار خود قرار داده، مدیریت پیک بار است بهگونهای که باید رکورد تولید ۴۷ هزار مگاوات در روز در پیکسال ۱۳۹۷ در تابستان جاری حفظ شود و حداقل به ۵۱ هزار مگاوات در روز برسد و پیشبینی میشود که با این روند تابستان ۹۸ بدون خاموشی سپری شود.
به گفته مسؤولان، با مدیریت مصرف برق در تابستان گذشته، ۲۰۰۰ مگاوات صرفهجویی صورت گرفته و با توجه به اینکه ۱۰ درصد نیروگاههای کشور دارای بیش از ۴۰ سال عمر هستند، تصمیم گرفته شده با مدیریت مصرف، پیک برق سال آینده بدون مشکل سپری شود. در این بین نیز همایون حائری - معاون وزیر نیرو - چندی پیش اظهار امیدواری کرد که وزارت نیرو به تعهدات و برنامههای پیشبینی شده پیک ۱۳۹۸ دست یابد.
به گفته وی، برای تابستان آینده دو برنامه مهم پیشبینی شده که شامل آمادگی کامل واحدها و افزایش راندمان نیروگاهها به ۳۸.۵ درصد است؛ همچنین برای فرکانس بهتر شبکه اقداماتی انجام خواهد شد که تابستانی بدون خاموشی را سپری کنیم.
علاوه بر این نیز توانیر با هدف مدیریت مصرف برق، طرحی با عنوان خرید تابستانه برق در برنامه دارد که از ظرفیت نیروگاههای موجود صنایع و مولدین خودتأمین ادارات، سازمانها، ارگانها، بیمارستانها و غیره استفاده و برق تولیدی این نیروگاهها با را قیمتهای جذاب خریداری کند.
در این باره محمودرضا حقیفام سخنگوی صنعت برق کشور گفت: پیشبینی میشود در زمان پیک بار سال ۱۳۹۸ کشور به ۶۱ هزار مگاوات مصرف برق نیاز دارد، لذا مدیران صنعت برق کشور باید با افزایش بهرهبرداری، تلفات این حوزه را کاهش دهند.
وی ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور هر سال را پیک بار مصرف برق در کشور دانست و افزود: در سال ۱۳۹۸ مدیریت مصرف برق کشور به همراهی مستمر شهرکهای صنعتی نیاز دارد.
سخنگوی صنعت برق کشور با بیان اینکه فعالیت دو روز در هفته شهرکهای صنعتی باید به روزهای پنجشنبه و جمعه منتقل شود، تصریح کرد: با افزایش محصولات الکترونیکی مسئولیت شرکت توانیر در تولید برق افزایش یافته است.
در همین راستا نیز برنامه ۰۹۸ که برای فرار از خاموشی کشور تدوین شده تدابیر زیادی را در راستای توسعه ظرفیت صنعت برق و راهکارهای ترویج مدیریت مصرف در خود جای داده است بر همین اساس نیز رضا اردکانیان - وزیر نیرو - بر این باور است که با این برنامه میتوان چالشهای تابستان را به حداقل رساند.
به گفته وی براساس برنامهریزیهای صورت گرفته قرار شده تا ۲۵ واحد نیروگاهی جدید وارد مدار شود که با این اقدام میتوان بسیاری از چالشهای برقی را برطرف کرد.
در مجموع، سالانه باید پنج درصد میزان تولید برق افزایش یابد و برای گذر از اوج مصرف سال آینده نیازمند افزایش ۳۰۰۰ مگاواتی تولید شبکه برق هستیم که قرار شده قسمت عمده این افزایش تولید در بخش بخار نیروگاههای موجود سراسر کشور صورت بگیرد. همچنین در بخش انتقال و فوق توزیع تدابیر لازم برای افزایش ظرفیت تولید برق در نظر گرفته شده، بهطوری که طرحهای ویژه عبور از اوج مصرف تدوین شده که بتوان نقصها و مشکلات موجود در شبکه انتقال و فوق توزیع را برطرف کرد.
منبع: ایسنا