سیل باعث توقف یا افت تولید میدان های نفتی مشترک با عراق نشد
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) اضافه کرد: البته وقوع سیلاب های اخیر، شرایط را برای ما سخت تر کرده است، اما با تلاش های انجام شده تاکنون این سیلاب ها باعث توقف و یا افت تولید نشده است.
دهقانی ادامه داد: حفظ تولید نفت از میدان های غرب کارون در شرایط سیلاب و آبگرفتگی با سختی زیاد در حال انجام است.
وی درباره فعالیت دکل های حفاری غرب کارون نیز گفت: فعالیت دکل های حفاری نیز به علت سیلاب متوقف نشده و تدابیر لازم برای حل مشکلات مربوط به آنها انجام شده است، بر این اساس تاکنون توقف کامل در فعالیت دکل های حفاری وجود نداشته است.
پنج میدان نفتی مهم کشور شامل آزادگان جنوبی، آزادگان شمالی، یادآوران، یاران شمالی و یاران جنوبی در منطقه هورالعظیم در مرز مشترک با عراق قرار دارند.
** آمادگی برای مقابله با سیلاب های جدید
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت درباره پیش بینی تداوم بارش ها و تشدید سیلاب در روزهای آتی و تاثیر آن بر روند تولید در میدان های غرب کارون، گفت: جاده ها و تاسیسات نفتی آن منطقه همواره در معرض آبگرفتگی قرار داشته اند، بنابراین آمادگی برای مقابله با این تهدیدات وجود دارد.
دهقانی افزود: البته شدت بارش ها در روزهای اخیر بسیار زیاد بوده و در نتیجه نگرانی درباره اثرات مخرب آن بیشتر از گذشته است، اما همزمان با بارش ها، کنترل و نظارت خود را نیز در این منطقه افزایش داده ایم.
وی اظهار داشت: در صورت افزایش ورود آب به منطقه هور، احتمال آبگرفتگی جاده ها و تاسیسات این منطقه نیز افزایش می یابد اما تلاش برای کنترل شرایط در حال انجام است.
** همزیستی میدان های نفتی با محیط زیست
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت درباره انتقاد برخی فعالان محیط زیست مبنی بر مخالفت شرکت های نفتی فعال در منطقه غرب کشور برای آبگیری کامل تالاب هور العظیم گفت: هیچ مانعی در مسیر جریان آزاد آب در منطقه هور ایجاد نشده و هر جا که لازم باشد دریچه های ارتباط بین حوضچه های ایجاد شده در هور را باز کرده و حتی اقدام به شکافتن جاده های خاکی کرده ایم.
دهقانی افزود: در 2 سال اخیر که میزان تولید از میدان های مشترک غرب کارون به حدود 350 هزار بشکه در روز افزایش یافته، تقریبا بیش از 90 درصد هور آبگیری شده که این موضوع نشان می دهد افزایش تولید نفت همزمان با بهبود شرایط محیط زیست، تحقق یافته است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت درباره چرایی عدم آبگرفتگی بخشی از نقاط هور، گفت: این موضوع ناشی از ا ختلاف ارتفاع زمین طبیعی در منطقه هور است .
** حفاظت از مناطق مسکونی شهری با احداث سیل بند
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت به سایر اقدامات انجام شده برای کنترل سیلاب و آبگرفتگی اشاره کرد و گفت: در ماه ها و به ویژه هفته های اخیر اقدامات گسترده ای انجام شده تا جلوی خسارت های سیل علاوه بر تاسیسات نفتی به شهرها و مناطق مسکونی نیز گرفته شود بطوری که سیلب بند چند کیلومتری در اطراف شهر رفیع خوزستان ساخته شد.
دهقانی یادآور شد: در سیلاب بهمن سال 97 شهر رفیع این شهر دچار آبگرفتگی و خسارت زیادی شد، اما با احداث این سیل بند، جلوی ورود سیل جدید به این شهر گرفته شد، این در حالی است که سیلاب اخیر شدت بیشتری داشت.
** انتقال امن نفت از طریق خطوط لوله
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت درباره وضعیت خطوط انتقال نفت نیز گفت: جاده های خاکی منطقه هور به علت سیلاب ها اخیر دچار تخریب و آبگرفتگی شده و خسارت دیده اند، اما خطوط انتقال نفت دچار خسارت و حادثه نشده اند.
دهقانی اضافه کرد: خطوط انتقال نفت به صورت مستمر، رصد و کنترل می شوند تا عملیات انتقال نفت به صورت امن انجام شود.
بارندگی های ایام نوروز در شهرهای مختلف کشور به ویژه در مناطق غرب و جنوب غربی ایران سیلاب های بی سابقه ای را به راه انداخت که تلفات جانی و مالی فراوانی در پی داشته است.
طبق آخرین گزارش پزشکی قانونی تاکنون 62 نفر در این حوادث جان خود را از دست داده اند.
با وجود فروکش کردن آبگرفتگی در شهرهای مختلف کشور، هنوز شهرهای خوزستان در معرض سیلاب قرار دارند.
در روزهای اخیر، خروجی سد کرخه دیروز به 2500 هزار مترمکعب در ثانیه و سد دز به 2 هزار و 100 مترمکعب در ثانیه افزایش یافته بود.
در پی طغیان رودخانه های کرخه و دز، برخی مناطق و روستاهای خوزستان زیر آب رفته اند و خطر شماری از شهرها و روستاها را تهدید می کند بنابراین به ساکنان چند شهر و روستاها هشدار داده شده است که منازل خود را ترک کرده و به مناطق امن بروند.
منبع: ایرنا