وزیر اقتصاد در حاشیه جلسه دولت اعلام کرد: پرداخت تسهیلات بانکی با نرخ ترجیحی به آسیب دیدگان سیل
به گزارش نبض نفت به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران، دکتر فرهاد دژپسند طی سخنانی در جمع خبرنگاران، در حاشیه جلسه امروز دولت، با اعلام این خبر در پاسخ به سوالی در خصوص اقدامات وزارت اقتصاد برای تخصیص اعتبارات به مناطق سیل زده اظهار داشت: تامین اعتبارات مورد نیاز از طریق تنخواه، از اوایل سال آغاز شده که در خصوص گلستان و مازندران به موقع پرداخت و واریز شد و بعد از آن برای بقیه استانها نیز ادامه یافت.
وی افزود: اعتبارات، بعد از مصوبه جامع دولت، برای بقیه استانها نیز به تدریج و متناسب با شرایط آنها، پرداختها در حال انجام است.
وزیر اقتصاد ادامه داد: علاوه بر این، در تاریخ هفتم فروردین ماه به پیشنهاد ما مصوبه ای در هیات دولت به تصویب رسید که بدهی مالیات بر درآمد مؤدیان استان های سیل زده، مربوط به عملکرد تا پایان سال ۱۳۹۷ که بیش از ۵۰ درصد اموال آنها در اثر وقوع سیل فروردین سال ۱۳۹۸ از بین رفته است، بخشیده می شود.
وزیر اقتصاد همچنین با اعلام خبر پذیرش کمک های نقدی مودیان به مناطق سیل زده به عنوان هزینه های قابل قبول مالیاتی، اعلام کرد: همچنین دیروز تفویض اختیاری به گمرک انجام دادیم که بر اساس آن ترخیص تمام محمولههای ارسالی از خارج از کشور جهت کمک به سیل زدگان برای هلال احمر، با اختیار تام ترخیص شده و هیچ اتلاف وقت و انرژی در این زمینه صورت نگیرد.
دژپسند ادامه داد: در مورد تأمین اعتبارات نیز چون حجم خسارات وارده بسیار زیاد است، همچنان این موضوع در دست بررسی است و امیدواریم بتوانیم از منابع گوناگون، این تأمین اعتبار را انجام دهیم تا هیچ خسارت دیدهای بدون حمایت باقی نماند.
وی در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه «وضعیت فعلی اقتصاد ایران چگونه است و ارزیابی وی از این شرایط در طول سال جدید چیست؟»، گفت: طبیعتاً دشمنان در پی این هستند که با اعمال فشارها و تحریمها اهداف خود را دنبال کنند و هیچ دلیلی ندارد که ما و مردم ما که ۴۰ سال در مقابل همه شیطنتهای دشمنان مقاومت کردهایم و خوشبختانه همه راه و روشها را بلدیم و مردم صبوری داریم، مقاومتمان را از دست بدهیم.
وزیر اقتصاد در پایان گفت: ما باید حواسمان باشد که در موضوعاتی مثل بازار ارز همان طور که رئیس کل بانک مرکزی گفت به این نکته که "بازار غیر رسمی ریسکی شده است" توجه کنیم و تن به آن شرایط ریسکی ندهیم؛ چراکه ممکن است ابعاد منفی داشته باشد و نیز باید توجه کنیم باید زندگی اجتماعی و فردیمان را به طوری سامان بدهیم که از این شرایط سخت و مشقتها عبور کنیم.