/
۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۸

صفر کردن صادرات نفت ایران ممکن است؟

بلومبرگ طی گزارشی نوشت: تاثیرات تلاش آمریکا برای صفر کردن صادرات نفت ایران بستگی به میزان حقیقی کاهش صادرات نفت دارد. رئیس بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول گفت:« باید بگوییم صفر دقیقاً یعنی چه ؟».
کد خبر : ۱۶۸۷۰

به گزارش نبض نفت به نقل از بلومبرگ، طی چهل سال حکومت جمهوری اسلامی ایران، به نظر می رسد 2019 سخت ترین سال از نظر اقتصادی نسبت به سال‌های جنگ، تحریم و سقوط قیمت نفت باشد.

 حتی قبل از تصمیم ترامپ برای سخت‌تر کردن تحریم ها علیه ایران در هفته گذشته ،  ریال دو سوم ارزش خود را در برابر دلار از دست داده بود و صندوق بین‌المللی پول انتظار کاهش 6 درصدی تولید ناخالص داخلی ایران را داشت.

 تنها زمانی که اقتصاد ایران دچار چنین رکودی شده بود ، زمان جنگ با عراق و سقوط قیمت نفت در دهه 1980 بود و پس از آن طی تحریم های آمریکا در 2012.

 یک مقام ارشد صندوق بین‌المللی پول گفت تورم در ایران می تواند به طور متوسط به 50 درصد برسد. آمار اقتصادی ایران با سودان برابری می کند و تنها ونزوئلا و زیمباوه، دو کشور دچار آشوب سیاسی، از ایران بدتر هستند.

رزاقی، رئیس شرکت آرا ، گروه مشاوره خصوصی که با سرمایه گذاران خارجی کار می کند گفت:«ما در یک قلمرو نامعلوم قرار داریم. ما انقلاب و جنگ را تجربه کردیم. قبلا هم تحریم شده بودیم ولی هیچ وقت این مقدار فشار اقتصادی و بین‌المللی روی کشور نبوده است».

 ترامپ آمریکا را از توافق هسته ای برجام بیرون برد و قبل از اینکه ایران بتواند از زیر بار تحریم های اوباما و بوش بیرون بیاید ، دوباره  این کشور را تحریم کرد. در حالی که حسن روحانی در مهار تورم موفق بود، ولی دولت در تلاش برای بازسازی بانکهای کشور و ایجاد مشاغل جدید است.

 آمریکا در آخرین اقدام خود معافیت هایی را که به هشت کشور برای خرید نفت از ایران داده بود لغو کرد تا صادرات حیاتی نفت ایران را به صفر برساند.

 هزینه کلی این اقدام برای اقتصاد ایران بستگی به میزان حقیقی کاهش صادرات ایران دارد. جیهاد آزور، رئیس بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول گفت:« باید بگوییم صفر دقیقاً یعنی چه ؟»

  چین، هند و ترکیه خریداران اصلی نفت ایران اعتراض خود را به این اقدام ترامپ اعلام کردند. ایران اعلام کرد که حذف تمام صادرات نفت آن غیر ممکن است.

 رزاقی گفت مذاکرات او با مقامات ایران نشان می دهد آنها سناریوهای مختلفی را طرح ریزی کرده اند که شامل احتمال درگیری هم می شود.

 پیش بینی های قبل از تصمیم ترامپ نشان می دهد تولید ناخالص داخلی ایران 6 درصد در سال جاری کاهش یافته است.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر