/
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۰

بهره‌برداری از ۷ طرح شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس تا ۲ سال آینده

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس از بهره‌برداری ۷ طرح این شرکت در دو سال آینده خبر داد.
کد خبر : ۱۷۰۵۴

به گزارش نبض نفت به نقل از وزارت نفت، جعفر ربیعی در بیست‌وچهارمین نمایشگاه نفت در جمع خبرنگاران به ۱۸ طرح پتروشیمی که قرار است در دو سال آینده در کشور به بهره‌برداری برسد، اشاره کرد و افزود: هفت طرح از این طرح‌ها زیرمجموعه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس است؛ طرح‌های پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، لردگان و الفین ایلام امسال و پروژه آمونیاک هنگام، گچساران، بخشی از پروژه جمع‌آوری گازهای مشعل و ان‌جی‌ال ۳۲۰۰ نیز  سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند.

وی با اشاره به اینکه محصولات اوره و آمونیاک و متانول با تکمیل پروژه‌های هنگام و آپادانا به سبد محصولات شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس اضافه خواهند شد، گفت: واحد آمونیاک هنگام در سال ۹۹، واحد اوره هنگام و پروژه آپادانا نیز سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری خواهند رسید.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس درباره پروژه جمع‌آوری گازهای مشعل در مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: این پروژه سه ساله است که از امسال آغاز شده و تا پایان سال ۱۴۰۰ ادامه می‌یابد. در طول انجام این پروژه، هر سال بخشی از مشعل‌ها در مناطق نفت‌خیز جنوب خاموش می‌شوند.

ربیعی، حجم گازی را که در پروژه فلرینگ جمع‌آوری خواهد شد، حدود ۶۰۰ میلیون فوت معکب عنوان و اظهار کرد: تجهیزات و امکانات جمع‌آوری و انتقال گازهای همراه نفت از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس احداث  و توسط پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس پالایش می‌شود و سرانجام به عنوان خوراک مجتمع‌های پتروشیمی مانند گچساران و بندرامام استفاده خواهد شد.

کارنامه پتروشیمی‌ها در عرضه ارز به سامانه نیما قابل دفاع است

ربیعی با بیان اینکه کارنامه پتروشیمی‌ها در عرضه ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما در سال ۹۷ از نظر ما و بانک مرکزی کاملا قابل دفاع است، تصریح کرد: غیر از ارزی که صرف هزینه‌های خود مجتمع‌های پتروشیمی می‌شود مانند کاتالیست، مواد شیمیایی، تجهیزات مورد نیاز و ... همه پتروشیمی‌ زیرمجموعه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ارز تکلیفی خود را در سامانه نیما عرضه کرده‌اند.

وی پروژه پتروشیمی سنقر را که عملیات اجرایی آن در آینده‌ای نزدیک آغاز می‌شود، جزو طرح‌های پایین‌دستی صنعت پتروشیمی عنوان و اظهار کرد: این پروژه از پروژه‌هایی است که به هیچ وجه آلودگی زیست‌محیطی ندارد و مصرف آب آن در مقایسه با پروژه‌های بالادست و میان‌دست پتروشیمی بسیار کم است.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با اشاره به اینکه پروژه پتروشیمی سنقر هم در مرحله ساخت و هم در مرحله بهره‌برداری اشتغال‌زایی خوبی خواهد داشت، گفت: این شرکت در نظر دارد که این پروژه پایین‌دست را با کمک بخش خصوصی صلاحیت‌دار اجرا کند.

ربیعی درباره احتمال ایجاد محدودیت‌های بین‌المللی برای مجتمع‌های پتروشیمی ادامه داد: این موضوع از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس مدیریت می‌شود و شرکت‌ها همچنان به تولید، صادرات و ارزآوری خود ادامه می‌دهند.

وی درباره عرضه اولیه سهام پتروشیمی نوری در بورس گفت: هدف و علاقه ما این است که سهام این مجتمع تا پایان بهار عرضه شود، اما تصمیم‌گیر نهایی برای عرضه سهام یک پتروشیمی در بورس تنها سهامدار ارشد نیست.

وی با اشاره به اینکه بورس، فضای بازار و سهامدار اقلیت نیز بر روند عرضه سهام پتروشیمی در بورس تأثیرگذار هستند، افزود: همه تلاش‌مان را می‌کنیم که این عرضه به‌زودی انجام شود.

به گفته مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، اختلاف حساب‌هایی که میان سهامداران اقلیت پتروشیمی نوری در سال ۹۷ وجود داشته، به‌طور کامل حل شده و هم‌اکنون این مجتمع هیچ‌گونه اختلاف حسابی با سهامداران اقلیت و شرکت ملی نفت ایران ندارد و همه امور شفاف است.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر