نقطه عطف ورزش الکترونیک ایران: باشگاه یا گیم نت؟
نبض نفت - طبق پیگیریها و زحمات دلسوزانه عزیزانمان در انجمن بازیها و ورزشهای الکترونیک ، تاسیس و راهاندازی باشگاههای ورزشهای الکترونیک به تصویب نهایی کمیسیون ماده ۵ وزارت ورزش و جوانان رسید. بیشک این برگ زرین، که بر تارک این انجمن خواهد درخشید، بیانگر و گواه تعهد عملی از سوی شما خادمان گرانمایه در عرصه ورزشهای الکترونیک به خدمترسانی برای مخاطبان این رشته مهیج، پرطرفدار و خوش آتیه خواهد بود.
این آییننامه در حداقل زمان به تمامی ادارات کل ورزش و جوانان استانهای سراسر کشور ابلاغ خواهد شد و کلیه علاقهمندان به تاسیس و راهاندازی باشگاههای ورزشهای الکترونیک میتوانند با مراجعه به این ادارات کل و هیاتهای استانی نسبت به شروع مراحل اخذ مجوز رسمی فعالیت و تاسیس باشگاه اقدام کنند.
جناب یعقوبی امروز پاسخگوی سوالات ما بودند تا ابعاد کامل این خبر مسرتبخش را به اطلاع شما عزیزان برسانند.
در ابتدای این بحث ما به بررسی تفاوتهای بین باشگاه ورزشهای الکترونیک و گیم نت ها پرداختیم که ایشان با ذکر این نکته که تفاوت آنها کاملا ساختاری میباشد فرمودند: این دو قابل قیاس نیستند و مهمترین علت این تفاوت این است که باشگاهها مجوز خود را از وزارت ورزش و جوانان دریافت کرده و زیر نظارت یک اداره رسمی و دولتی هستند که تعرفههای آنها نیز طبق قوانین مشخص تعیین خواهد شد. این درحالی ست که گیم نت ها مجوز خود را از اتحادیههایی کاملا نامرتبط مانند صنف تولیدکنندگان پوشاک ورزشی یا اتحادیه صنف لوازم کامپیوتری دریافت میکنند و نظارتی بر فعالیتهای آنها نیست. البته دلیل این اتفاق، عدم وجود متولی خاص برای این بخش بوده است.
وی در ادامه در رابطه با فضای ناسالم حاکم بر گیم نت ها گفتند: با توجه به نظارت باشگاهها توسط اداره ورزش و جوانان شهرها و شهرستانها که کاملا محسوس و برنامهریزی شده میباشند، زین پس شاهد تخلفات گذشته نخواهیم بود.
اما از نکات مهم دیگری که وجود خواهد داشت، استانداردهای لازم و موجود در باشگاه ها خواهد بود که ایشان درمورد این مبحث به ذکر نکاتی پرداختند: استانداردهای سخت افزاری و نرم افزاری که برای یک فعالیت مدون و رسمی یک ورزش لازم هست قطعا باید رعایت شود. که البته در رابطه با ورزش الکترونیک باید به pc های گیمینگ، کنسول های بازی و حتی میزها و صندلی یا مبل های مناسب اشاره کرد.
ایشان در ادامه با تاکید بر این اتفاق بزرگ این امیدواری را به ما و جامعه بزرگ ورزش های الکترونیک دادند که در ادامه شاهد راه اندازی باشگاه های رسمی و حتی لیگ کشوری باشیم. باتوجه به این نکته که این رشته به سوی درآمدزایی سوق داده می شود، می توانیم در آینده انتظار دیدی متفاوت از جانب اجتماع به این صنعت بزرگ را داشته باشیم. امیدواریم که در آینده استعدادهای این مرز و بوم با عضویت در باشگاه ها بتوانند علاوه بر فعالیت و صرف انرژی ، درآمد کسب کنند و به این حوزه نگاه حرفه ای داشته باشند. ذکر این نکته که تمامی این فعالیت ها از جمله عقد قراردادها بین باشگاه ها و بازیکنان کاملا رسمی و حرفه ای بوده و زیر نظر وزارت ورزش انجام خواهد شد.
و اما خبر خوبی که ایشان من باب این موضوع اعلام کردند آیتمهای تشویقی باشگاهها میباشد: ورزش الکترونیک یک رشتهی پرمصرف در مبحث برق میباشد لذا با توجه به مصوبهی موجود و اقبال دولت در این باره آیتمی تشویقی برای صاحبین باشگاهها لحاظ شده است که تعرفهی مصرفی برق آنها یک تعرفهی آموزشی به حساب میآید و هزینه آنها بسیار کاهش پیدا خواهد کرد.
آیتم دوم هم این است که اگر شخصی بخواهد در قالب باشگاه ورزش الکترونیک فعالیت کند، هزینهای که برای راهاندازی این باشگاه کرده است را میتواند به عنوان بخشودگی مالیاتی در بدهیهای مالیاتی خود که حتی مربوط به بنگاههای اقتصادی دیگر میشود را مورد استفاده قرار دهد.
وی در ادامه به مراحل دریافت مجوز از سوی متقاضیان اشاره کرد: این مراحل بسیار ساده و سریع میباشند. در ابتدای کار هر متقاضی میتواند با مراجعه به هیئت انجمن ورزشی یا اداره ورزش و جوانان در هر استان که شامل بخش امور باشگاهها میباشد، مراجعه کرده و فرمهای مربوطه را پر کرده و مدارک هویتی مورد نیاز را ارائه کنند. پس از این که متقاضیان محل مورد نظر خودشان را معرفی کردند، بازدید از طرف کارشناسان مربوطه انجام گرفته و اگر شرایط فنی مورد نظر را دارا باشند، در مدت زمان کوتاهی مجوز رسمی به آنها داده خواهد شد.
لازم به ذکر است که این مجوزها با مجوزهای صادره برای باشگاههای حرفهای در ورزشهای دیگر هیچ تفاوتی نداشته و همگی یک شخصیت حقوقی مستقل را دارا میباشند.
در ادامه نیز آقای یعقوبی نوید یک پروژهی بزرگ و مهم یعنی راهاندازی لیگ ورزشهای الکترونیک در رشتههای مختلف را دادند.
در انتها نیز از تمامی عزیزان و ادارات مربوطه از جمله: اداره کل امور باشگاههای وزارت ورزش، معاونت توسعه ورزش قهرمانی وزارت ورزش، فدراسیون انجمنهای ورزشی، آقای داوری مدیر کل امور مربوط به باشگاهها، آقای داورزنی معاون وزیر ورزش در امر توسعه قهرمانی و آقای دکتر علیپور بعنوان رئیس فدراسیون انجمنهای ورزشی، که در این مراحل همراه و یاریرسان انجمن بودهاند تشکرات ویژهای را داشتند.
منبع: پایگاه رسمی اطلاعرسانی ورزشهای الکترونیک