پروژه پالایشگاهسازی در عراق؛ علیرغم تحریم
نبض نفت - حمید حسینی با اشاره به تولید و صادرات نفت عراق و جایگزینی با نفت ایران در بازار اظهار داشت: عراق حدود 4.7 میلیون بشکه تولید و ظرفیت پالایش فقط 600 هزار بشکه نفت در روز را دارد و بیش از 4 میلیون بشکه نیز صادر میکند که ظرفیت بالایی است.
وی افزود: در حال حاضر بسیاری از حوزههای نفتی این کشور هم هنوز در حال بهره برداری بوده و با شرکتهای خارجی کار میکنند ، در حوزههای مشترک با ایران هم نفت سنگین و هم نفت سبک دارد هرچند ممکن است کیفیت نفت این کشور به مطلوبیت نفت ایران نباشد.
دبیر کل اتاق مشترک بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و عراق تصریح کرد: در حال حاضر عراق به شدت دچار مشکلات عدیدهای است و به درآمدهای نفتی نیاز دارد، با اینکه سال گذشته ماهیانه 6 تا 7 میلیارد نفت فروخته و 84 میلیارد دلار درآمد نفتی داشته اما تقریبا همه این درآمد صرف هزینههای جاری شده است، 60 میلیارد دلار حقوق، 23 درصد به اقلیم کردستان، 5 درصد به کویت غرامت داده و عملا چیزی باقی نمیماند که خدمتی به مردم ارائه دهد و یا طرح توسعه و عمرانی داشته باشد. برای این کشور حل مسائل داخلی اهمیت بیشتری نسبت به روابط بین الملل دارد.
وضعیت توسعه یکپارچه میادین مشترک
وی درباره توسعه یکپارچه میادین مشترک نیز گفت: توسعه یکپارچه به نفع هر دو کشور است، هر دو در تامین منابع مالی دچار مشکل هستیم، توسعه یکپارچه از هزینه دوگانه جلوگیری میکند و بحث رقابت هم نخواهد بود. این اقدام حرکت خوبی است که میتواند برای دیگر میادین الگو باشد. اما اکنون با توجه به تحریم ایران و اینکه شرکای عراق در توسعه این میادین شرکتهای غربی هستند بعید است که حاضر به همکاری با ایران باشند.
پروژه پالایشگاهسازی در عراق؛ علیرغم تحریم
وی درباره همکاریهای ساخت پالایشگاه بین ایران و عراق نیز خاطرنشان کرد: توافق شده بود توسعه، بازسازی و نوسازی پالایشگاه دی.جی عراق که توسط ما از دست داعش آزاد شد، به شرکت های ایرانی سپرده شود که امیدواریم مشکلی برای اجرای پروژه ایجاد نشود.
دبیر کل اتاق مشترک بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و عراق درباره تاثیر تحریم ایران در این پروژه نیز بیان کرد: عراق به نوعی از امریکا معافیت گرفته است. امریکا مشکلات عراق را میداند، بنابراین به این کشور فشار وارد نمیکند.
منبع: ایلنا