پنهان کردن نفتکشها در خلیج فارس از هر زمان دیگری سخت تر شده است
به گزارش نبض نفت به نقل از کوارتز، تصاویر ماهواره ای مکان نفتکش ها در طول تنگه هرمز را نشان می دهد. کنترل این آبراه باریک بسیار حیاتی است. حدود یک پنجم تولید نفت دنیا طی یک سال از این تنگه عبور می کند.
شرکت هایی مثل تنکرترکرز مخصوصاً این اطلاعات را به خاطر تاثیرشان بر بازارهای جهانی نفت لحظه به لحظه کنترل می کنند. نفتکشهای بزرگ تحت مالکیت کشورهای مختلف دنیا که ارتباطی هم با درگیری های بین ایران و غرب ندارند، در این بین به نوعی گروگان تبدیل شده اند.
تنش ها بین آمریکا و ایران هرگز پایین نبوده است ولی پس از بیرون رفتن ترامپ از معاهده برجام به اوج خود رسید. طی معاهده برجام، ایران توافق کرده بود ذخایر اورانیوم غنی شده خود را کاهش دهد. از این ذخایر هم برای تولید انرژی اتمی و هم سلاح اتمی استفاده می شود. در عوض آمریکا و سایر کشورها ملزم شدند تحریمهای اقتصادی علیه ایران را بردارند. آمریکا در 2018 این معاهده را نقض کرد و تحریمها علیه ایران را بازگرداند. ایران تا ماه جولای کاملاً به برجام متعهد ماند ولی در آخر اعلام کرد غنی سازی اورانیوم را از سر می گیرد.
در چند ماه گذشته این درگیریها بدتر شده است. ایران یک پهپاد آمریکایی را که بر فراز خلیج فارس پرواز میکرد در بیستم جولای هدف قرار داد. قبل از آن چندین نفتکش مورد حمله قرار گرفته بودند که آمریکا ایران را مسئول آن میدانست. آمریکا پس از آن، استقرار نیروهای نظامی در منطقه را افزایش داد.