رتبه ۱۱۶ ایران در کسب و کار
پیروزبخت در حاشیه این بازدید با اشاره به اعمال تحریمها و شرایط سخت اقتصادی به خصوص برای تولیدکنندگان داخلی گفت: سال گذشته که سال حمایت از کالای ایرانی بود سیاست خاصی داشتیم ضمن اینکه در همین سال در اسفندماه قانون ملی استاندارد نیز به ما ابلاغ شد که کمک بسزایی به ما کرد.
ما جهت کمک به تولیدکنندگان بسیاری از فرآیندها تسهیل کردیم و بسیاری از نگرشها را تغییر دادیم. با توجه به تحریمها تصمیم گرفته شد سازمان، کمک ویژهای به واحدهای تولیدی بکند بخصوص در بخش واردات و تامین مواد اولیه سعی کردیم که بیشترین همکاری را با آنها داشته باشیم به همین جهت برخی از آییننامهها را تغییر دادیم.
پیروزبخت با اشاره به تفاهمنامههای این سازمان با دیگر وزارتخانهها گفت: دو هفته پیش ما با وزارت بهداشت تفاهمنامهای امضا کردیم و از این به بعد سازمان در بحث واردات تجهیزات پزشکی و دارو و مواد اولیه دارو با وزارت بهداشت تعامل و همکاری خواهد داشت. ما سه بسته حمایتی از صادرات واردات و تولید را تهیه کردیم و از ابتدای امسال کارهای اجرایی آن آغاز شده است.
وی در خصوص کارهای انجام شده در بسته صادرات گفت: مهمترین دغدغه صادرکنندگان بحث استاندارد کشور مقصد بود که ما سعی کردیم استاندارد خود را با کشورهای مقصد انطباق دهیم.
ما یکی از ۳۲ دستگاهی هستیم که در مورد واردات تصمیمگیری میکند ما اکنون به سامانه گمرک متصل شدیم و هر کالایی که گمرک به ما اعلام کند که نیازمند استاندارد اجباری است. ما در همان سامانه اظهارنظر خواهیم کرد و اگر در برخی موارد گمرک فراموش کند که یک کالایی نیاز به استاندارد دارد ما متوجه نخواهیم شد.
در بخش واردات نیز ما تفاهمنامههایی با وزارت بهداشت و کشاورزی داریم و در بنادر فقط یک بار از کالاهای اساسی نمونهگیری میشود این هماهنگیها بین ۳۲ دستگاه باعث شده که رتبه جهانی ما در کسب و کار شاخص تجارت فرامرزی ۴۵ رتبه ارتقا پیدا کند و اکنون به رده ۱۱۶ برسیم. در خصوص مواد اولیه واحدهای تولیدی نیز ما از تولیدکننده تعهده میگیریم و سپس در هنگام فرآیند تولید نمونهگیری را انجام میدهیم و در صورت منفی بودن نمونه جلوی تولید را خواهیم گرفت که البته تاکنون موارد بسیار کمی پیش آمده است.