/
۰۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۷

گزیده‌های «نفتی» هفته

کد خبر : ۲۰۵۲۱

نفتکش‌های خبرساز: خبر آغاز حرکت دوباره نفتکش آدریان‌دریا-۱ (گریس یک) در این هفته سرانجام تایید و این نفتکش پس از ۴۵ روز توقیف راهی آب‌های بین‌المللی شد؛ آدریان دریا-۱ هنوز هم خبرساز است. منابع خبری، مسیرهای متفاوتی را برای این نفتکش اعلام می‌کنند و آمریکا که در توقیف دوباره این نفتکش موفق نبود، راه همیشگی تهدید را در پیش گرفته و به مقاصد احتمالی درباره پهلوگیری این نفتکش هشدار داده است. این درحالیست که وزیر امور خارجه ایران در نشست خبری مشترک با همتای فنلاندی‌اش که این هفته برگزار شد یادآوری کرد «توقف آدریان دریا-۱ غیرقانونی بوده و مبنای حقوقی نداشته است». ظریف در این نشست بار دیگر تاکید کرد که فروش نفت ایران توسط هیچ نهاد بین‌المللی تحریم نشده است. از سوی دیگر، شرکت ملی نفتکش ایران هم از بروز نقص فنی در یکی از کشتی‌های خود در دریای سرخ خبر داده و اعلام کرده که فرآیند رفع نقص در حال انجام است و شناور از لحاظ ایمنی در شرایط پایدار و باثباتی‌ قرار دارد.

صحبت‌های نفتی رئیس‌جمهوری: رئیس‌جمهوری قانون حمایت از توسعه صنایع پایین‌دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه‌گذاری مردمی را برای اجرا به وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ کرد و در نشست روز چهارشنبه (۳۰ مردادماه) اهالی پاستور با رهبر معظم انقلاب هم گفت که سیاست دولت، فروش فراورده‌های نفتی به جای نفت خام است. روحانی از امکان ناامن شدن آبراه‌های بین‌المللی هم سخن گفت و یادآور شد که در صورت به صفر رسیدن صادرات نفت ایران، آبراه‌های بین‌المللی امنیت پیشین را نخواهند داشت.

افزایش قیمت نفت خام: حالا که حرف از جبل‌الطارق و دریای سرخ و آبراه‌های بین‌المللی شد، در حوزه بین‌الملل نفت این هم گفتنی است که به جز آمار تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) (تولید ۱۴ عضو بر اساس گزارش منابع ثانویه در ماه ژوئیه روزانه ۲۴۶ هزار بشکه کاهش یافت و به ۲۹ میلیون و ۶۰۹ هزار بشکه در روز رسید)، رویدادهای دیگری مثل عقب‌نشینی شرکت ملی نفت چین (سی‌ان‌پی‌سی) از واردات نفت ونزوئلا به دلیل تحریم‌های آمریکا، حمله پهپادهای یمنی به تاسیسات نفتی عربستان و کاهش فراتر از انتظار ذخیره‌سازی نفت در آمریکا خبرساز شد و این دو مورد پایانی به افزایش قیمت نفت خام در بازارهای جهانی کمک کرد.

خبرهای خوش از سواحل جنوب: این هفته خبر رسید که گوی شناور جدید ۱۰۰ هزار تنی در سواحل سیراف و حوزه پایانه صادراتی شرکت پالایش گاز فجر جم نصب شده است؛ گامی در مسیر افزایش توان بارگیری میعانات گازی و افزایش اطمینان خاطر در اجرای این عملیات. خبر خوب دیگر اینکه چهار دریانورد شرکت پایانه‌های نفتی ایران از سوی سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان دریانوردان نمونه کشوری برگزیده و قدردانی شدند.

آمار نجومی کارت‌سوخت‌های مهاجر در زاهدان: شرکت ملی ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه زاهدان این هفته اعلام کرد که به دنبال اجرای طرح کدینگ کارت سوخت در سیستان و بلوچستان، تاکنون بیش از ۶۸ هزار کارت مهاجر در منطقه زاهدان شناسایی و از طرح خارج شده است. طرح کدینگ کارت سوخت با هدف پیشگیری از ورود کارت‌های مهاجر به سیستان و بلوچستان از ۱۰ خردادماه در این استان کلید خورد و آمار یادشده نشان می‌دهد طرح عملکرد موفقی داشته است.

نفت روی ریل مسئولیت اجتماعی: این هفته و در آستانه برگزاری چهارمین همایش مسئولیت اجتماعی صنعت نفت، خبرهایی از این جنس زیاد بود؛ مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران همزمان با عید غدیر، اینفوگرافیک آماری از اقدام‌های این شرکت در حوزه مسئولیت اجتماعی را در اینستاگرام خود به اشتراک گذاشت؛ اینفوگرافیکی که نشان می‌دهد این شرکت ۷۹۱ پروژه در این زمینه در دستور کار دارد که ۴۱۶ پروژه آن مرتبط با ارائه خدمات به سیل‌زدگان است. مدیران شرکت‌های نفتی مستقر در استان خوزستان نیز در ویژه‌برنامه سیمای این استان که به مناسبت دهه ولایت پخش ‌شد حضور یافتند و از برنامه‌ها و اقدامات مجموعه‌های خود با محوریت مسئولیت اجتماعی و به ویژه فعالیت‌های زیست‌محیطی سخن گفتند. از شرکت متن هم خبر رسیده است که با هدف ایجاد اکوسیستم طبیعی برای جانوران منطقه، فرآیند احداث آبگیر روی رودخانه چنگوله در طرح توسعه میدان نفتی آذر به پایان رسیده است.

میزبانی مناطق عملیاتی از دانش‌بنیان‌ها: در باب حمایت از استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان که وزارت نفت بسیار بر آن تاکید دارد، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران از برنامه‌ریزی برای فراهم کردن مقدمات بازدید مجموعه‌های دانش‌بنیان از مناطق عملیاتی صنعت نفت خبر داده است. ابراهیم طالقانی این را هم گفته که زمین شهرری به زودی برای استقرار دانش‌بنیان‌ها و استارتاپ‌ها آماده می‌شود.

احکام زنگنه: وزیر نفت در این هفته بخشنامه تقویت پایش داخلی مالی را به منظور تقویت کنترل‌های داخلی و صیانت از بیت‌المال ابلاغ  و همچنین برای معاونان اسبق و کنونی معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری خود احکامی صادر کرد. زنگنه «فاز نخست انتقال و توسعه فناوری بخش بالادست شامل بهبود تولید و ازدیاد برداشت در ۲۰ میدان نفت و گاز شامل ۵۲ مخزن با همکاری ۹ دانشگاه و مرکز تحقیقاتی» را به‌عنوان اولویت کاری کنونی معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت تعیین و سعید محمدزاده را به‌عنوان مجری این پروژه منصوب کرد و در حکم دیگری، محمدرضا مقدم را که سابقاً معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت بود به عنوان مشاور خود در امور زیرساختی برگزید.

نشست با فعالان بخش خصوصی: این هفته، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اعضای انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران (استصنا) دیدار کرد و با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد کالاهای مورد نیاز بخش گازرسانی و انتقال گاز به دست سازندگان ایرانی تولید می‌شود، بر توجه بیشتر انجمن‌های متعهد ایرانی به تامین و بومی‌سازی کالاها در بخش پالایشگاهی صنعت گاز تاکید کرد. مدیر پشتیبانی ساخت و تامین کالای شرکت ملی نفت ایران هم به اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران رفت و به تشریح طرح‌ها و پروژه‌های در حال اجرای این شرکت با همکاری بخش خصوصی پرداخت.

وعده افتتاح: علی ربیعی، سخنگوی دولت در نشست خبری این هفته خود گفته است که در هفته دولت، طرح‌ها و پروژه‌هایی در حوزه‌های مختلف از جمله نفت و گاز به بهره‌برداری می‌رسند؛ تا هفته دولت زمان چندانی باقی نمانده است.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر