بخش خصوصی میتواند ناجی صنعت نفت در شرایط تحریم باشد؟
وی با تاکید بر اینکه متناسب نبودن تعرفه برای واردات کالای مشابه باید مورد توجه قرار گیرد تا حق و حقوق بخش خصوصی رعایت شود، افزود: در صورت تحقق موارد مذکور، میتوانیم با شرکتهای خارجی رقابت کرده و پروژهها را انجام دهیم.
ساختار بودجهبندی معیوب است
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه دولتی بودن یکی از مهمترین عیوب اقتصاد ایران است، گفت: به دلیل دولتی بودن بدنه اقتصاد، هنوز از توان و ظرفیت داخلی استفاده نمیشود که البته اشکال در ساختار بودجهبندی معیوب و نامتوازن است.
فقط بخشنامه صدر کردیم
وی یادآور شد: اکنون به جای اینکه سیاستهای اجرایی اقتصاد را ثابت کنیم، همواره بخشنامه صادر میکنیم و عدم رعایت اولویتها و هزینههای زائد را در بدنه دولت شاهدیم.
لزوم اتخاذ سیاست جانشینی واردات
پدیدار خاطرنشان کرد: باید راهبردهای تولید برای بازار داخلی تعریف شود یعنی باید سیاست جانشینی واردات اتخاذ کنیم، هنوز خیلی از شرکتهای دولتی و خصولتی به بازار داخل اعتماد ندارند و همچنان برای تامین نیاز کالایی واردات دارند. مثلا کشورهای اروپایی بعد از جنگ جهانی دوم راهبرد تولید ماشین آلات را نوشتند و تاکنون اجرای آن را ادامه دادهاند و اکنون غول صنعتی جهان هستند، اما ما فقط شعار دادیم و هیچگاه به آن عمل نکردهایم.
وی گفت: ما همواره فریاد صادرات سر دادهایم اما واقعیت این است که ابتدا باید جهت تولید برای داخل برنامه داشته باشیم تا کشور دچار کمبود نشود و این همان داستان خودکفایی است که منجر به مزیت نسبی و رقابت میشود، وقتی مزیتها احصاء شود، توانمندیها شناسایی میشود و براحتی تبدیل به مزیت رقابتی میشوند.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: تا شناخت توانمندی نداشته باشیم، نمیتوانیم به مزیت رقابتی برسیم، چون ماهیت تولید با مزیت رقابتی تعریف میشود و این از اساسیترین قدمهای رهایی از اقتصاد وابستگی است.
وی ادامه داد: قبل از تحریم، 80 درصد صادرات حاصل از نفت و فرآوردههای نفتی بود. امسال تحریم شدیم و این آمار به هم ریخته و دچار بحران شدیم، اکنون باید راهبرد بنویسیم و سیاست جانشینی واردات را تعریف کنیم و تعریفی از واردات فناوری و تولید داشته باشیم.
خودمان را با مونتاژ گول نزنیم
پدیدار همچنین گفت: نباید خودمان را با مقوله مونتاژ به عنوان تولید گول بزنیم، مونتاژ واقعی داشته و سپس تبدیل به تولید ملی کنیم.
با صادرات مصنوعات هزار برابر نفت خام درآمد کسب کنیم
وی اظهار داشت: اکنون سوال این است که چه زمانی میخواهیم از نفت به جای درآمد ملی به عنوان ثروت ملی استفاده کنیم؟ صادرات نفت خام یک درآمد است، اگر نفت را تبدیل به کالا و مصنوعات کنیم هزاران درآمد کسب خواهیم کرد.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: الگوهای تجارت را با کسب تجارب قبلی، مزیتها و قابلیتهای کشور و همچنین با اتخاذ راهبرد و مزیت رقابتی و در اختیار داشتن برنامه مدون و متقن اجرا کنیم.
منبع: ایلنا