/
۰۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۳

پیشنهاد استفاده از بنادر کِریمه برای انتقال نفت ایران به دریای سیاه

نماینده دائم جمهوری کریمه در دفتر ریاست جمهوری روسیه پیشنهاد کرد که ایران می‌تواند در شرایط تحریم‌ها، از امکانات حمل و نقل روسیه در دریای خزر و بنادر شبه جزیره کریمه برای انتقال نفت خود به دریای سیاه استفاده کند.
کد خبر : ۲۰۷۰۰
نبض نفت - "گریگوری مرادوف" نایب رئیس شورای وزیران جمهوری کریمه و نماینده دائم این جمهوری در دفتر ریاست جمهوری روسیه امروز در گفت‌وگو با خبرگزاری «تاس» اعلام کرد که انتقال نفت از شبه جزیره کریمه که حمل و نقل آن در مسیرهای قبلی برای جمهوری اسلامی ایران به خاطر تحریم‌های آمریکا دشوار شده، می تواند به یکی از جهت‌گیری‌ها در همکاری‌های دوجانبه بین این منطقه و ایران تبدیل شود.

مرادوف گفت: «علاقه‌مندی متقابل برای همکاری بین ایران و جمهوری کریمه در حال افزایش است، این مسئله به ویژه با توجه به سیاست ضدایرانی دولت آمریکا که تحریم‌هایی علیه این کشور اعمال کرده و پیامدهای آن، می‌تواند قابل توجه باشد.  برخی رجال تجاری ایران علاقه‌مندی خود برای کار در شبه جزیره کریمه را اعلام کرده اند، هرچند هنوز کار فعالی از طرف ایران در این منطقه دیده نشده است. ما نیز علائمی را ارسال کرده‌ایم که آماده همکاری کامل و متقابلا سودمند با جمهوری اسلامی ایران هستیم و عرصه‌های مختلفی برای این منظور در حال بررسی است که از جمله آنها، ایران می‌تواند از امکانات بندری ما برای انتقال نفت خود به سایر مناطق استفاده کند.»

این مقام توضیح داد: «ایران و هم روسیه به دریای خزر راه دارند. در چنین شرایطی، ایران می تواند از امکانات کشتیرانی ما، از کانال‌های رودخانه-دریا در مسیر "ولگادن" و از طریق شبه جزیره کریمه، نفت خود را به دریای سیاه منتقل کند.»

به گفته مرادوف، امکانات بالقوه دیگری در سایر جهت گیری‌های همکاری‌ها وجود دارد، برای اینکه جمهوری اسلامی کشوری دارای اقتصاد بسیار متنوع است.

رئیس شورای وزیران کریمه افزود: «ما فعلا در حال بررسی امکاناتی هستیم که برای ما جذابیت بیشتری دارد و اعلام می‌کنیم که ما آمادگی همکاری با تجار ایرانی که به کریمه سفر کرده و در آنجا فعالیت کنند را داریم و ازهم اکنون نیز برخی نمایندگان محافل تجاری و بخش‌های مالی ایران به کریمه سفر کرده‌اند.

لازم به یادآوری است که در حال حاضر شبه جزیره کریمه هم به خاطر الحاق به خاک روسیه، در کنار ایران و سوریه تحت تحریم‌های کشورهای غربی قرار دارد و شرکت‌هایی که با هر یک از این کشورها یا جمهوری کریمه در بخش‌های مشخصی همکاری کنند، مورد تحریم قرار خواهند گرفت.

 در عین حال جمهوری اسلامی و سوریه از توسعه روابط متحدانه خود با روسیه حمایت کامل می کنند . "نیکلای پاتروشییف" دبیر شورای امنیت روسیه در ماه ژوئن گذشته اعلام کرد که مقامات تهران پیشنهاد کرد‌ه‌اند تا مکانیسم بین المللی دائمی برای مقابله با تحریم‌ها به وجود آید و این پیشنهاد مورد حمایت مقامات مسکو نیز قرار گرفته است.

منبع: تسنیم

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر