/
۰۸ مهر ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۲

ایران آماده گفتگو با ۱+۵ بود اما ...

سخنگوی دولت گفت: آمریکا به گفت‌وگو اشتیاق نشان داده، اما واشنگتن باید بی‌اعتمادی ما به خود را که پس از خروجش از برجام تشدید شده، برطرف کند؛ اما چنین چیزی در رفتار آمریکا دیده نمی شود.
کد خبر : ۲۱۷۳۴

نبض نفت- نشست خبری هفتگی سخنگوی دولت در ساختمان کوثر مجموعه ریاست جمهوری آغاز شد. در این جلسه به مناسبت روز ناشنوایان، یک نفر صحبت های علی ربیعی را برای ناشنوایان ترجمه کرد. آمریکا برای گفتگو اشتیاق نشان می دهد اما بی اعتمادی را بطرف نمی کند

وی با بزرگداشت مولوی شاعر ایرانی، گرامیداشت روز جهانی ناشنوایان و روز جهانی آتش‌نشانی گفت: از تمام آتش‌نشانان و همه آنهایی که در راه نجات دادن دیگران جان خود را از دست دادند قدردانی و تشکر می‌کنم. امروز از یک آتش‌نشان قدیمی که فرزندش هم آتش‌نشان بوده و در حادثه پلاسکو به شهادت رسیده دعوت کردم که در جلسه حضور داشته‌ باشند. فردا روز جهانی سالمند است، در این روز شعار ما فرصت‌های برابر برای تمام سنین است.

مسئول عدم شکل گیری گفتگو در نیویورک، آمریکا است

ربیعی با اشاره به سفر حسن روحانی به نیویورک برای شرکت در هفت و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت:  آمریکا به گفت‌وگو اشتیاق نشان داده، اما واشنگتن باید بی‌اعتمادی ما به خود را که پس از خروجش از برجام تشدید شده، برطرف کند؛ اما چنین چیزی در رفتار آمریکا دیده نمی شود.

وی با بیان اینکه روحانی آمادگی داشت که با برداشته شدن همه تحریم ها در همان نیویورک با سران ۵+۱ گفت‌وگو کند، تصریح کرد: اما ترامپ با نگه داشتن تحریم ها نشان داد عزمی در این زمینه ندارد. مسئولیت عدم شکل گیری گفت‌وگو در نیویورک مستقیما با آمریکاست، اما هر چند که آنان جرات حرکت به سوی اقدام درست را نداشتند، ولی نشان داده اند که متوجه واقعیت های ایران شده اند و فهمیده اند که تحریم ها اثری بر ایران ندارد. 

اهم اظهارات سخنگوی دولت را در ادامه به نقل از خبرگزاری ها بخوانید؛ 

* اولین دستاورد سفر رئیس‌جمهوری به نیویورک، شکسته شدن فضای روانی و اتهامات علیه ایران بود. دستاورد دوم ارایه طرح صلح و دوستی از سوی رییس جمهور بود که این طرح امنیت در خلیج فارس را درون‌زا می بییند و هیچ کشوری را برای حضور در این ائتلاف کنار نمی‌گذارد، ضمن اینکه، این طرح علیه هیچ کشوری نیست و به جای رویکرد سلبی رویکرد ایجابی دارد. با اصرار و پیگیری رییس جمهور روشن شد که هیچ مدرکی در خصوص ارتباط ایران با حملات به آرامکو وجود ندارد و سه کشور اروپایی هم حاضر نبوند مسئولیت بیانیه را بر عهده بگیرند.

* صدور غیر مسئولانه بیانیه سه کشور اروپایی با هدف تحت فشار روانی قرار دادن ایران در مذاکرات بود، حال آنکه روحانی به مرکز توجه این جلسه تبدیل شد. 

* اکنون هیچ کشوری نمی‌تواند این طرح را نادیده بگیرد و از امروز آماده مذاکرات جدی‌تر در مورد این طرح هستیم.

* دولت آمریکا به دلایل روشنی مایل به حضور دولت ایران در نیوریک نبود.

* {در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا ایران امیدی به اروپایی‌ها در زمینه برجام دارد}: این مربوط به خود آمریکایی هاست و فکر می کنیم که ما مطابق بحثی که مطرح کرده بودیم روند خود را ادامه می دهیم و امیدواریم به زمانی برسیم که هم آمریکا تعقل کند هم اروپایی ها به تعهدات خود عمل کنند.

نرخ خرید تضمینی گندم ۲۲۰۰ تومان در نظر گرفته شد

* {در پاسخ به پرسشی درباره نرخ تضمینی خرید گندم}: بنا بر مصوبه شورای اقتصاد، نرخ خرید تضمینی گندم ۲۲۰۰ تومان در نظر گرفته شد و متناسب با سایر تورم ها و مسائل اقتصادی کشور چنین رقمی مشخص شد و امیدواریم که کشاورزان ما هم بتوانند متنفع شوند.

برخی کشورها پیام‌هایی از سوی عربستان برای روحانی آوردند

* {در پاسخ به سوالی درباره چشم انداز روابط ایران با عربستان}: ما از ابتدا خواهان پایان جنگ در یمن و تجاوز عربستان بودیم و الان هم خواهان آتش بس و استقرار صلح در یمن هستیم. اشکال تا کنون از خود عربستان بوده است و این هم درست است که برخی کشورها پیام هایی از سوی عربستان برای روحانی آوردند اما این باید در عمل هم دیده شود و تجاوزات آنان به یمن قطع شود. اگر عربستان واقعا به دنبال تغییر رفتارش باشد، صرف نظر از قسمت اول سخنانی که امروز مطرح کردند، ما از بخش دوم استقبال می‌کنیم.

* {با اشاره به طرح ائتلاف امید هرمز}: بخشی از طرح هرمز کار با همسایگان است و کسی از این طرح بیرون نخواهد ماند.

طرح «بیشتر در برابر بیشتر» در چارچوب برجام است

* {درباره طرح بیشتر در برابر بیشتر که از سوی روحانی در نیویورک مطرح شد}: هیچ چیزی مانند توان موشکی در آن طرح نیست یا در این طرح به دنبال قطع کمک به کشورهایی که به ما دست نیاز دراز کرده اند نیستیم. این طرح در چارچوب برجام است و بیشتر درباره سرعت بخشیدن به انجام تعهدات برجامی از سوی دو طرف است نه چیزی بیش از این.

خنده روحانی،‌ علامت برتری و تسلیم نشدن در برابر فشارهاست

* {در پاسخ به پرسشی در برابر علت خنده های روحانی در دیدار با نخست وزیر انگلیس}: این خنده ها علامت نشاط و برتری و تسلیم نشدن در برابر فشارهاست که اتفاقا از سوی برخی تندروهای آمریکایی هم مطرح شد. از سوی دیگر برخی در داخل از این خنده ها انتقاد کردند، به هر حال ظاهرا هر کاری آقای روحانی انجام دهد مورد انتقاد برخی قرار می‌گیرد، اگر ایشان اخم می کرد هم باز عده‌ای معترض می شدند ولی موضوع واقعا خیلی پیش پاافتاده تر از این حرف‌هاست و جای این همه بحث ندارد.

* {در پاسخ به این پرسش که منابع حاصل از حذف دهک‌های بالا از دریافت یارانه خرج چه می شود؟ }: سهم تولید و اشتغال و سایر موارد هم در آن هست و بر اساس قانون هدف‌مندی یکی از مواردی که باید این منابع خرج آن شود، مددجویان هستند. شورای مربوط به آن هم به ریاست آقای جهانگیری تشکیل شده و خود مراکز مربوط به این بخش از جامعه هم آن را در موارد مشخص هزینه خواهند کرد.

از سال آتی بودجه جاری از نفت جدا می‌شود

* {در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت برای جدا کردن درآمد نفت از بودجه جاری کشور}: از سال آتی بودجه جاری از نفت جدا می شود و هر آنچه از این منبع به دست آید خرج تمرکززدایی و اقدامات توسعه‌ای می شود. ما به دنبال اصلاح قانون در این زمینه هستیم. ما الان هزار دستگاه و نه هزار ردیف برنامه داریم که مدیریت چنین حجمی برای مسئولان سخت است به دنبال کاهش دادن آن به صد دستگاه و ردیف هستیم.

* ما با ارائه کلیات بودجه امسال با سال آینده به مجلس می‌خواهیم امکان پیش بینی پذیری طرح خود در این رابطه را بالا ببریم. همچنین کوچک سازی دولت با تشکیل کمیته ای پیگیری می شود و دولت با تصمیمات بلند مدتی که دارد پیگیری می کند به نفع دولت آینده هم هست و امکان نظارت را بر دولت نیز بالاتر می برد.

* اصلاح بودجه و اصلاح ساختار اقتصادی در حال پیگیری است. یکی از تصمیمات دیگر دو ساله شدن بودجه خواهد بود.

ساکن خانه پوشالی برای ما خیلی تفاوتی ندارد

{در پاسخ به سوالی درباره امکان انتخاب مجدد ترامپ و چگونگی مواجه ایران با آن}: این موضوع داخلی آنهاست و ما میلی به اظهارنظر درباره آن نداریم. امیدواریم که آنان هم از رویه ما پیروی کنند و در موضوعات داخلی سایر کشورها دخالت نکنند.

* من پیش از این هم گفتم که ساکن خانه پوشالی برای ما خیلی تفاوتی ندارد. ما آمادگی مواجهه با هر شرایطی را داریم. برخی می‌گویند اگر ترامپ دوباره انتخاب شود جنگ را راه می‌اندازد، اما فکر می‌کنم اگر می‌توانست، این کار را همین امروز می‌کرد، پس چنین امکانی فراهم نیست. حال بهتر است که ما به دنبال رشد و توسعه کشور خود و ایجاد آرامش و امنیت برای مردم باشیم و در عین حال دیپلماسی فعال خود را هم ادامه دهیم و در پی احقاق حقوق ایران در جامعه جهانی باشیم.

وزرا اطلاعات اموالشان را ارائه کرده‌اند

* {در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رویکرد دولت در مورد ثبت سامانه اموال مسئولان و اینکه تعدادی از وزرا هنوز در این سامانه لیست اموال خود را ثبت نکرده‌اند}: قبلا سامانه نبود، کتبی این لیست را می‌خواستند. البته فکر نمی‌کنم هیچ وزیری لیست اموال خود را نداده باشد، چون همان یک ماه اول نامه آمد و من هم که آن زمان وزیر بودم این کار را انجام دادم. الان نمی‌دانم که مشمول این طرح هستم یا خیر، اما الان هم آمادگی دارم که اموال خود را اعلام کنم. حتی دیده‌ام برخی وزرا کوچکترین تغییر را اعلام می‌کنند.

* این طرح، طرح بسیار خوبی است و با توجه به پیگیری‌هایی که در این زمینه از سوی نهادهای مسئول انجام شده، تا جایی که می‌دانم همه در آن اموالشان را ثبت کرده‌اند، پس اگر کسی هست که ثبت نکرده شما اطلاعات آن را برای ما بفرستید.

* {در پاسخ به سوالی درباره ارائه آمار تورم به سازمان‌های بین‌المللی}: بنابر مصوبه دولت و قانون، مرکز آمار ایران مسئول رسمی ارائه آمار است. این آمار باید مورد قضاوت و تحلیل قرار بگیرد. این سازمان وظیفه دارد آمارها را به سازمان‌های بین المللی ارائه کند که این کار را نیز انجام خواهد داد.

* {در پاسخ به سوالی مبنی بر احتمال حمایت دولت از اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس}: قطعا دولت انتخاباتی پرشور را مدنظر دارد. برای دیپلماسی فعال به انتخاباتی پرشور نیاز داریم و این نیاز امروز بیش از هر زمان دیگری است. انتخابات یکی از محل‌هایی است که باعث ایجاد انسجام داخلی می‌شود و می‌توانیم با آن انسجام داخلی خودمان را  به رخ کسانی بکشیم که می‌گویند اینها دولت ایرانی‌ها نیستند.

* توصیه دولت این است که بگذاریم زمینه حضور همه افراد و گروه‌هایی که می‌خواهند در چارچوب قانون اساسی فعالیت کنند، فراهم شود. بگذاریم صدای مردم شنیده شود.

* رهبری هر رای را حق‌الناس دانستند و نظر دولت نیز همین است و از آرا مواظبت خواهد کرد. بنابراین این قبیل توصیه‌ها را بهتر است به نهادهای دیگر انجام دهید تا بگذارند انتخابات پرشور برگزار شود.

منبع: خبرآنلاین
مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر