تولید ۱۰۰۰ قلم محصول در عرض ۳ سال/ همکاری در ۶ رشته فعالیت
نبض نفت- دکتر حمیدرضا طیبی، رییس جهاد دانشگاهی در مراسم امضای این تفاهمنامه اقتصاد دانشبنیان و اقتدار اقتصاد دانشبنیان را دو نیاز ضروری انقلاب و جامعه عنوان کرد و با اشاره به اینکه چنین اقتصادی مبتنی بر تولید ملی است، توضیح داد: با توجه به توان تولید فناوری و تجاریسازی که در جهاد دانشگاهی وجود داشت و نیز با توجه به سابقه همکاری ما با ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) در زمینه سلولهای بنیادی، امروز (سهشنبه، ۹ مهر) تفاهمنامهای را به امضاء رساندیم.
وی همکاری در این تفاهمنامه را در زمینههای فنی مهندسی، نفت، گاز و پتروشیمی، بالادست، میاندست و پاییندست، انرژی برق و انرژی نو، فناوری اطلاعات، حوزه پزشکی، سلامت، درمان و دارو، هوشمندسازی کشاورزی و اصلاح نژاد دام دانست و اظهار کرد: برنامه ما و ستاد اجرای فرمان امام خمینی (ره) این است که با اجرای همکاری در زمینههای فوق بتوانیم دو شرکت بزرگ را در سطح ملی و بینالمللی پایهگذاری کنیم که برونداد آنها تحقیقات و فناوری و محصولات باشد.
رییس جهاد دانشگاهی در پایان صحبتهای خود از حسن نظر مقام معظم رهبری در توسعه اقتصاد دانشبنیان و حسن نظر ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) قدردانی و تشکر کرد.
رونق تولید نسخه نجات شرایط فعلی کشور است
محمد مخبر، رییس ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) نیز در این مراسم یکی از کاربردیترین و تخصصیترین و هوشمندانهترین راهبردهای مقام معظم رهبری که طی چند سال گذشته و به ویژه از ابتدای امسال بر آن تاکید داشتهاند را راهبرد تولید دانست و گفت: به عنوان کسی که از نزدیک با مباحث اقتصادی درگیر هستم معتقدم راهبردهای اقتصادی مختلفی از جمله محورهای اشتغالزایی، ثبات اقتصادی و کنترل تورم یا رشد اقتصادی وجود دارد، اما آنچه همه اینها را پوشش میدهد و تنها نسخه نجات در شرایط فعلی، تولید است.
وی عصاره اقتصاد مقاومتی را مردمیکردن اقتصاد در بحث تولید دانست و گفت: ما در ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) زلف این دو موضوع را بهم گره زدیم و به ویژه از ابتدای امسال به رونق تولید سرعت و عمق دادیم.
رییس ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) با بیان این که شبکه مردمی تولید را سازماندهی کردهایم تصریح کرد: زیر یک دهم درصد از تولید ناخالص کشور و داراییهای کشور به ما اختصاص دارد، اما با توجه به نیروی انسانی جوان و جهادی از بهرهبرداری بالا در ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) برخورداریم و حجم کار ما ناشی از دارایی نبوده بلکه از اعتماد مردم به ما حاصل شده است.
مخبر ادامه داد: روزانه ۱۰۰ طرح تولیدی کوچک خانگی توسط مردم و با دارایی آنها اجرا شده و روزانه ۳۰۰ شغل تولید میکنیم که نه فرصت شغلی بلکه به معنی واقعی شغل هستند.
وی با اشاره به اینکه شبکه تسهیلگری ایجاد شغل به وجود آوردهایم و تاکنون ۴۰۰ نفر و تا پایان سال نیز ۱۵۰۰ الی ۲۰۰۰ نفر از افرادی که با ما رابطه استخدامی ندارند در این شبکه مشارکت کرده و به روستاها اعزام میشوند و تسهیلگری اشتغالز را برای افراد همهجانبه اجرا میکنند، گفت: شبکه فوق ۱۷ طرح را پشتیبانی میکند و تسهیلگران تا بحث بازار و فروش با مردم همراه هستند.
همکاری با جهاد دانشگاهی در ۶ رشته فعالیت
مخبر یکی از موارد همکاری تفاهمنامه امروز با جهاد دانشگاهی را امنیت دارو عنوان کرد و گفت: ۹۷ درصد دارو در داخل کشور تولید میشود در حالی که برای این میزان دارو ۷۰۰ میلیون دلار واردات نیاز است که برنامه داریم این میزان از واردات مواد اولیه را طی سه سال در داخل کشور تولید کنیم.
رییس ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) دیگر زمینهی همکاری را حمایت از شرکتهای دانشبنیان دانست و افزود: قصد داریم ۵۰۰ محصول استراتژیک و های تک را برای اولینبار در کشور تولید کنیم.
وی ادامه داد: زمینههای دیگر همکاری ما با جهاد دانشگاهی طراحی مجموع پمپ درون چاهی دو میلیارد تومانی با سرمایه گذاری ۱۶۲ هزار دلار ی و ساخت یک دکل حفاری تعمیراتی ۱۰۰۰ اسب بخاری با سرمایه گذاری ۹ میلیون دلار و تولید ۵۰۰۰ جنین از گاوهای ممتاز با سرمایه گذاری اولیه دو میلیارد تومان است که ریسک همه را پذیرفتهایم.
مخبر در پایان گفت: براین اساس قصد ما تولید ۱۰۰۰ قلم محصول در سه سال است که در حال حاضر واردات آنها دو میلیارد دلار است و در شش ماهه اول سال جاری از برنامهمان جلوتر هستیم. به طور کلی در شروع این تفاهمنامه ۱۱۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری کردیم که مطمئنا محقق خواهد شد.