وزارت نفت برای بازسازی مدارس خوزستان سنگ تمام گذاشت
به گزارش نبض نفت به نقل از روابط عمومی شرکت ملی نفت ایران، علی قربانی در تشریح جزئیات ورود صنعت نفت به بحران سیل گفت: پس از وقوع سیل نخستین نقطه امید ما کمکهای وزارت نفت بود و دوستان این وزارتخانه از ابتدای وقوع سیل با سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خوزستان در تماس بودند و راهکارهای کمک به مدارس سیلزده را به بحث میگذاشتند.
وی با اشاره به اینکه خیرین مدرسهساز عمدتاً تمایل به ساخت مدارس جدید با ثبت نام خود بر سر در مدارس دارند، گفت: در جریان سیل ۳۵ مدرسه باید تخریب و نوسازی میشد که با توجه به شرایط خاص خیرین مدرسهساز مشکلی برای ساخت آنها نبود، اما ۷۸ مدرسه با بیش از ۳۲۵ کلاس مسائلی را برای تأمین اعتبار داشت و از دوستان وزارت نفت درخواست کردیم به سمت تعمیر و تجهیز مدارس گام بردارند؛ ضمن آنکه برخی از مدارس بهطور مثال مدارس شوشتر و دزفول در مناطق نفتخیز نبودند و وزارت نفت در این زمینه پا را فراتر گذاشت و به ما در بازسازی این مدارس نیز کمک کرد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خوزستان از تعیین رقم ۵۰ میلیارد تومانی برای تعمیر و تجهیز مدارس یاد کرد و گفت: این میزان برای ما اهمیت ویژهای داشت و نیاز ما را برطرف میکرد و اعتباری که مدیریت نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز برای بازسازی مدارس سیلزده اختصاص داد، کاملا بهجا و مورد نیاز ما بود.
قربانی با بیان اینکه عمده علت تخریب مدارس باقی ماندن دو ماهه ساختمانها در آب بود، گفت: کف و دیواره ساختمانها دچار نشست شده بودند و تأسیسات برق و لولهکشی از بین رفته بود، ضمن آنکه برخی تجهیزات گران قیمت از جمله کامپیوتر و دستگاههای کپی نیز بلااستفاده شده بودند.
به گفته وی، با تخصیص اعتبار، عملیات اجرایی تعمیر و تجهیز ۱۱۳ مدرسه که شامل ۷۸ مدرسه آسیبدیده میشد آغاز شد و باقی اعتبار برای تجهیزات آسیبدیده صرف شد.
قربانی افزود: با وجود همه سختیها از جمله پراکندگی ۳۲۵ کلاس آسیبدیده در ۱۰ منطقه و ۹ شهرستان، بازدیدها بهموقع انجام شد و همکاری مدیریت نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز شرکت ملی نفت ایران سبب شد قبل از آغاز سال تحصیلی مدارس آماده شوند.
تأمین اعتبار بهموقع و اجرای بدون وقفه پروژه
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خوزستان با اشاره به اینکه مدارس پس از بازسازی بهتر از قبل شدند، افزود: مدرسهای که دانشآموزان پیش از سیل دیده بودند، با آن که در مهرماه دیدند کاملا متفاوت بود. بر اساس وعدهای که داده شده بود، مدارس با اعتبار شرکت ملی نفت ایران با تجهیزات کاملا جدید از جمله میز و نیمکت نو، کولر نو، تخته نو و دیگر تجهیزات جدید به بهرهبرداری رسیدند و همین موضوع انگیزهای برای بچهها بود تا سریعتر برای تحصیل حاضر شوند.
قربانی در مورد استحکام مدارس ساختهشده با اعتبار مدیریت نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز شرکت ملی نفت ایران، گفت: مدارسی که پیش از سیل از سوی شرکت ملی نفت ایران در هماهنگی با سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خوزستان ساخته شده بودند، کاملا منطبق با اصول فنی بودند و سیل به هیچوجه سبب تخریب سازه نشد و گاه محوطه مدارس به دلیل راکد ماندن آب دچار نشست شده بود.
وی در مورد تأمین اعتبار بهموقع پروژههای مدیریت نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز گفت: با وجود شرایط خاص کشور و تأمین اعتبار بیشتر پروژهها با اوراق خزانه و گاه بهصورت منقطع و طولانی شدن آنها، اما مجموعه وزارت نفت در زمینه ساخت و اجرای فضاهای آموزشی اهمیت ویژهای برای این مقوله قائل است و پرداختها بر اساس جدول زمانی و بر اساس پیشرفت فیزیکی صورت میگیرد. معمولا اگر مشکلی از طرف سازمان نوسازی نباشد و اجرای پروژه وقفه نداشته باشد، هیچ مشکلی در پرداخت و تعهدات مالی وجود ندارد و هرجا که اهالی و پیمانکاران بدانند تأمینکننده مالی پروژهها نفت است، از بهرهبرداری بهموقع پروژه مطمئن هستند.
قربانی افزود: تعمیر و بازسازی مدارس آسیبدیده در جریان سیل با تامین بهموقع اعتبار از سوی مدیریت نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز شرکت ملی نفت ایران انجام شد.
وی با بیان اینکه سالانه بهطور میانگین بین ۵۰۰ تا ۵۵۰ مدرسه با ۲ هزار کلاس در خوزستان احداث میشوند، گفت: در استان خوزستان ۶ هزار مدرسه با بیش از ۳۵ هزار کلاس درس وجود دارد و در ارزیابیهای صورت گرفته، ۳۰ درصد از این مدارس تخریبی و غیرقابل استفاده هستند و باید در برنامه بلندمدت اصلاح و مقاومسازی شوند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خوزستان با بیان اینکه امسال با وقوع سیل بیم آن میرفت که از تعهد سالانه عقب بمانیم، گفت: با وجود بحران پیش آمده و افزوده شدن بر کارهای معمول سالانه و وقفهای که در اثر وقوع سیل پیش آمد و ما را برای ارزیابی و اسکان موقت مردم با مسائل بسیاری مواجه کرد، موفق شدیم در ۶ ماهه ابتدایی سال، ۲۵۴ پروژه با ۸۶۰ کلاس را همزمان با شروع سال تحصلی جدید افتتاح کنیم.
وی اظهار کرد: با تلاش شبانهروزی مجموعه ما و حمایت دستگاههای مختلف توانستیم به این مهم دست یابیم و این در حالی بود که در جریان سیل ۹۸، ۱۱۳ مدرسه دچار آبگرفتگی شد که ۷۸ مورد نیاز به تعمیر کلی داشت و ۳۵ مورد نیز باید تخریب و دوباره احداث میشد.
فرصت محدود برای بازسازی
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خوزستان گفت: بیشترین ساختمانهای آسیبدیده در جریان سیل استان خوزستان مربوط به آموزش و پرورش بود، بهگونهای که بیش از ۱۰۰ ساختمان آن تخریب شده بود، در عین حال اصلیترین سازمان اسکان سیلزدگان نیز آموزش پرورش بود. بر همین اساس به محض وقوع سیل، کارشناسان سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز برای ارزیابی خسارت به مناطق مختلف استان اعزام و همزمان مدارس با موکت و کولر برای اسکان تجهیز شدند.
قربانی افزود: شرایط آب و هوایی و تخریب جادههای مواصلاتی به مناطق مختلف استان، کار گروه ارزیابی را دشوارتر کرده بود و همین موضوع یک ماه از فرصت ما برای بازسازی مدارس را گرفت. در همین زمان ما برای تأمین اعتبار بازسازی و تجهیز دوباره مدارس آسیبدیده در حال رایزنی و برگزاری نشستها با دستگاههای مرتبط بودیم.
وی با بیان اینکه مهمترین نگرانی این سازمان بعد از سیل زمان کم بازسازی مدارس پیش از آغاز سال تحصیلی بود، گفت: تخلیه ساختمان و انتقال تجهیزات باقیمانده و نیز مسائل حقوقی، یک ماه از فرصت سه ماهه بازسازی مدارس را گرفت.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خوزستان از توجه ویژه وزارت نفت به استان خوزستان حتی پیش از وقوع سیل سال ۹۸ یاد کرد و گفت: نگاه وزیر نفت به مناطق نفتخیز، سبب شد که اکنون بیش از ۱۰۰ پروژه با اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومان برای ساخت مدارس و اماکن ورزشی مربوط به مدارس در استان خوزستان در دست اجرا داشته باشیم و این پروژهها فارغ از پروژههای تکمیل شده و نیز پروژههایی است که پس از وقوع سیل با اعتبار شرکت ملی نفت ایران کلید خورد.