/
۱۷ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۵

سرنوشت بازار نفت چه می‌شود؟

اوپک و متحدانش که به گروه اوپک پلاس معروف‌اند در نشست رسمی روز جمعه در وین با کاهش تولید به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز موافقت کردند که طبق اعلام کارشناسان، با تعهد عربستان برای کاهش بیشتر تولید می‌توان شاهد بازار متعادلی در بازار نفت بود.
کد خبر : ۲۳۵۴۷

نبض نفت- وزیران انرژی برخی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت جهان با افزودن ۵۰۰ هزار بشکه در روز، با کاهش تولید تا مارس سال ۲۰۲۰ موافقت کردند و به این ترتیب، تصمیم گرفتند سیاست محدودیت عرضه خود را تشدید کنند. توافق محدودیت عرضه جدید بسیار بزرگ‌تر از آنچیزی است که بسیاری از تحلیلگران پیش‌بینی کرده بودند و طبق آن، مجموع تولید اوپک پلاس به میزان ۱.۷ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا خواهد کرد.

قیمت‌های نفت اما مدت کوتاهی پس از اعلام تصمیم اوپک پلاس، صعود کردند. قیمت نفت برنت با دو درصد افزایش، ۶۴ دلار و ۷۰ سنت در هر بشکه معامله شد. قیمت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با بیش از دو درصد افزایش، به ۵۹ دلار و ۶۳ سنت در هر بشکه رسید. با این حال نفت برنت حدود ۱۵ درصد و وست تگزاس اینترمدیت حدود ۱۲ درصد نسبت به رکوردی بالای خود در آوریل پایین‌ترند.

در این راستا بود که وزیر انرژی عربستان سعودی روز جمعه به خبرنگاران گفت: ۱۶۷ هزار بشکه در روز به سهمیه کاهش تولید این کشور تا مارس سال ۲۰۲۰ اضافه شده است. عبدالعزیز، توضیح داد که کشورش کاهش داوطلبانه تولید به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز را انجام خواهد داد که به معنای کاهش تولید ۲.۱ میلیون بشکه در روز از سوی گروه اوپک پلاس است و تاکید کرد اوپک پلاس تنها با بهبود پایبندی خود به توافق قادر خواهد بود به این رقم دست پیدا کند.

اما طبق گزارش شبکه سی ان بی سی، الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه هم گفته که سهمیه کاهش تولید روسیه در سه ماه نخست سال ۲۰۲۰ به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بود و میعانات گازی از محاسبه تولید نفت این کشور حذف شده است.

بازار نفت متعادل می‌شود

برآوردهای کارشناسی نشان می‌دهد که سال آینده غیر اوپکی‌ها حدود دو میلیون ۳۰۰ هزار بشکه افزایش تولید خواهند داشت و این درحالی است که تقاضای جهانی حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه خواهد بود؛ بنابراین تقاضا می‌تواند نصف این میزان را جذب کند و مابقی به صورت مازاد در بازار باقی می‌ماند که این مساله به قیمت‌ها فشار خواهد آورد و قیمت‌ها را به شدت تضعیف می‌کند.

در این‌باره خطیبی - کارشناس ارشد حوزه انرژی - با تاکید به این مساله که لازم بود اوپک در این حوزه به عنوان مدیریت بازار تصمیم گیری کند، اظهار کرد: تصمیمی که اوپک گرفت این بود که حدود ۵۰۰ هزار بشکه به کاهش قبلی اضافه کند که مجموع  کاهش‌ها به یک میلیون ۷۰۰ هزار بشکه رسید که از این مقدار یک میلیون ۱۷۰ هزار بشکه مربوط به اوپک و ۵۳۰ هزار بشکه مربوط به غیر اوپک است که مجموعا یک میلیون ۷۰۰ هزار بشکه را رقم می‌زند. اما به اعتقاد من این میزان کافی نبود.

وی افزود: این تصمیم نگرانی برای تضعیف قیمت‌ها را به‌وجود آورد اما اظهارنظری که عربستانی‌ها کردند مبنی بر این که علاوه بر اجرای تعهدی که در اوپک گرفتند، ۴۰۰ هزار بشکه دیگر نیز کاهش تولید داشته باشند البته به شرط آنکه همه اعضا تعهد کاهش تولید را رعایت کنند، می‌تواند نقش زیادی در تعادل بازار داشته باشد.

این کارشناس با بیان این‌که اگر تعهد عربستان عملی شود، بازار متعادل و اثر مازاد عرضه ها خنثی می‌شود، گفت: در صورت تحقق این مساله کسی نگران کاهش قیمت‌ها نیست و قیمت‌ها حدود ۶۰ دلار باقی خواهد ماند.

منبع: ایسنا
مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر