/
۰۶ دی ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۹

"شوک بنزینی" در گازوئیل تکرار نشود

در خصوص احتمال افزایش قیمت گازوئیل در سال آینده، نظرات مردمی در بیش از ۱۴۰ دقیقه صحبت مستقیم با ۸۰ شهروند تهرانی، در ۷ بند به عنوان درخواست‌های مردم از دولت، جمع‌بندی شده است.
کد خبر : ۲۴۲۰۸

نبض نفت- سال گذشته در زمان مشابه، خبرها حاکی از این بود که در بودجه سال 98 هیچ ردیفی برای افزایش قیمت بنزین دیده نشده، اما شاهد بودیم که دولت در زمان‌های مختلف سال جاری در تلاش بود تا نرخ بنزین را افزایش دهد و بالاخره در بامداد 24 آبان‌ماه این کار صورت گرفت.

اکنون نیز صحبت از این است که در لایحه بودجه 99 هیچ ردیفی مبنی بر افزایش قیمت گازوئیل دیده نشده، اما از طرفی شاهد مصاحبه مسئولان در خصوص سهم بالای گازوئیل در قاچاق سوخت هستیم. از اینرو هیچ بعید نیست که دولت در سال آینده، با مجوزهای قانونی چون قانون هدفمندی یارانه‌ها، بخواهد قیمت گازوئیل را افزایش دهد.

از اینرو بین مردم رفته‌ایم تا نظر آنها را در خصوص اقدام احتمالی دولت در زمینه افزایش قیمت گازوئیل در سال 99 جویا شویم.

جمع‌بندی نظرات مردمی در بیش از 140 دقیقه صحبت مستقیم با 80 شهروند تهرانی، در 7 بند به عنوان درخواست‌های مردم از دولت، به شرح ذیل ارائه می شود:

1. دولت هرنوع افزایش قیمتی را مخصوصا قیمت گازوئیل که با حمل و نقل عمومی مردم و کالا سروکار دارد، با اطلاع قبلی انجام دهد؛ به طوری که مردم حداقل 3 تا 4 ماه زودتر بدانند که قرار است تغییری در نرخ گازوئیل اعمال شود، نه آنکه یک‌شبه مردم را غافلگیر کند.

2. دولت امانتدار مردم در بودجه عمومی و انفال است و برای هر نوع تغییری، ابتدا باید اذهان مردم را به عنوان صاحبان کشور قانع کند، از اینرو هر نوع اقدام در جهت اصلاح قیمت گازوئیل، باید پس از اقناع عمومی با ارائه گزارش های شفاف و روشن از سوی دولت انجام شود.

3. دولت پیش از هر نوع اقدام در زمینه افزایش قیمت، در زمینه کنترل تورم گام بردارد؛ چرا که تورم نزدیک به 50 درصدی، جایی برای افزایش قیمت بیشتر نگذاشته است.

4. دولت برای اصلاح اقتصاد، ابتدا رونق تولید و به تبع آن اصلاح دستمزدها و حقوق را انجام دهد و سپس در گام‌های بعدی به اصلاح قیمت حامل های انرژی مثل گازوئیل دست بزند و تا دستمزدها اصلاح نشده از افزایش قیمت‌ها جلوگیری شود.

5. نظارت دولت و سازمان‌های مربوطه در جهت عدم تأثیر تورم‌زای افزایش نرخ گازوئیل نامناسب و ناکافی نباشد، چرا که مشابه این شرایط را پس از گرانی بنزین دیدیم و تأثیر تورم‌زای آن در افزایش قیمت‌ها از سوی دولت و سازمان‌های مربوطه کنترل نشد، از اینرو ابتدا دولت و سایر سازمان‌ها بخش نظارت خود را تقویت کرده و سپس به افزایش قیمت ها دست بزنند.

6. وظیفه اصلی دولت، برقراری رفاه و امنیت است، از اینرو هر تصمیمی که رفاه و امنیت مردم را در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت تحت تأثیر قرار می دهد، نادرست است؛ دولت در صورتی دست به اصلاح قیمت گازوئیل بزند که با انجام اقدامات پیشگیرانه و اصلاحی، رفاه و امنیت را فدای تصمیم خود نکند.

7. مقایسه قیمت تمام شده بنزین و گازوئیل با قیمت‌های جهانی و عدم مقایسه دستمزدها و قدرت خرید با مشابه جهانی آن، اقدامی نادرست از سوی دولت است؛ اگر قرار است اقتصاد ما جهانی باشد، باید همه چیز را مقایسه و اصلاح کنیم، نه آنکه قسمت هزینه‌ها را دلاری و درآمدها را ریالی محاسبه کنیم.

منبع: تسنیم
مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر