ساخت، تجهیز و توسعه بیمارستان ها، مراکز درمانی و پایگاه های اورژانس
اما در کشورهای درحال توسعه برای بسیاری، سوال همچنان این است که CSR به چه معناست. تعریف ساده از این مفهوم به نوعی چگونگی توجه بانکها به عنوان یک سازمان به تاثیر فعالیتهای عملیاتیشان در جامعه است. بدین منظور بانکها باید به صورت خودخواسته با پیروی کامل از قوانین کشور و همچنین انطباق با قواعد بینالمللی، معیارهای اخلاقی را مدنظر قرار دهند و با رصد کردن و رعایت هنجارهای بینالمللی به نوعی تضمین کننده تاثیر مثبت و در سطح کلان فعالیتهایشان باشند.
تحقیقات علمی در این زمینه روابط مثبت و روشنی را میان مسئولیتهای اجتماعی سازمانی و عملکرد مالی نشان میدهند. تحقیقات نشان میدهد که سرمایهگذاری در روابط استخدامی، سیاستهای محیطزیستی و استراتژیهای تولید موجب کاهش هزینههای سهام و هزینههای مالی شرکتها میشود. همچنین اثبات شده که توجه به CSR بهره وری را افزایش میدهد، هزینهها و ریسکهای سازمان را کاهش داده و به سازمان این فرصت را خواهد داد تا ضمن افزایش میزان فروش، به سرمایههای بیشتر و بازارهای جدید دسترسی داشته باشد و در بحث برندسازی موفقتر عمل نماید. در نتیجهی کاهش هزینهها و ریسک از یکسو و افزایش فروش و ارزش برند یک سازمان از سوی دیگر، سوددهی آن سازمان به مراتب افزایش مییابد.
با این وجود باید به یاد داشته باشیم که مسئولیتهای اجتماعی وجوه مختلف و گستردهای را شامل میشوند و یک سازمان نمیتواند در تمامی ابعاد مختلف آن پیشرو باشد و به درستی به وظایف خود عمل کند. در حقیقت یک سازمان به طور مثال یک بانک، باید در حوزه مسئولیتهای اجتماعی خود یک استراتژی و برنامه راهبردی داشته باشد و بر اساس نیازهای جامعه خود و اولویتبندی صحیح اقدام به حرکت و فعالیت در این زمینهها نماید. در حقیقت برای اقدام در حوزه CSR، ضروری است تا مطالعات پایهای بر اساس جغرافیا و نیازمندیهای منطقه انجام شود.
همانگونه که گفته شد مسئولیتهای اجتماعی سازمانی ابعاد گستردهای دارد. از حقوق بشر، سلامت، ایمنی و محیط زیست، شرایط و محیط کار، اخلاق مداری، حاکمیت سازمانی و سهم در توسعه یک منطقه، شهر و یا کشور همه و همه میتوانند زیرمجموعه مسئولیتهای اجتماعی یک سازمان باشند.
بانک رفاه کارگران به عنوان یکی از بانک های اجتماعی کشور و بانک سلامت محور، توجه ویژه ای به مسئولیتهای اجتماعی دارد و با نگاهی به عملکرد و اقدامات این بانک، مهم ترین بخشهای مسئولیتهای اجتماعی بانک رفاه کارگران را در دستهبندی زیر می توان خلاصه کرد:
- حمایت از نظام سلامت کشور
- حمایت از حوزه آموزش و پرورش و دانش آموزان بی بضاعت
- حمایت از صنعت، تولید و اشتغال
- حمایت از جامعه، خانواده و افراد کم¬درآمد
- حفاظت و مراقبت از محیط زیست
- حمایت از فرهنگ، هنر، ورزش و اوقات فراغت
- حمایت از ارزش های انقلاب و دفاع مقدس
که در این میان حمایت از نظام سلامت کشور از سوی این بانک در راستای ارتقای سلامت و بهداشت جامعه با توجه به اینکه بانک رفاه بانکی سلامت محور است، از اهمیت بسزائی برخوردار بوده و هست.
توجه به بازسازی و یا ساخت، تجهیز و توسعه بیمارستانی، درمانگاهها و سایر مراکز درمانی و همچنین پایگاههای اورژانس یکی از مهم ترین اقدامات بانک رفاه در حیطه مسئولیتهای اجتماعی در حوزه حمایت از نظام سلامت است. در این زمینه بیش از 350 میلیارد ریال بودجه در قالب مسئولیت های اجتماعی در سال جاری بابت کمک های بلاعوض به حوزه سلامت اختصاص یافته است که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. تخصیص اعتبار بابت خرید آمبولانس با تجهیزات کامل و اهدای آن به دانشگاه های علوم پزشکی و مناطق محروم کشور.
2. تخصیص کمک های بلاعوض برای خرید تجهیزات پزشکی مورد نیاز اعم از دستگاه دیالیز، دستگاه سنگ شکن و ... .
3. تخصیص کمک های بلاعوض برای تأمین هزینه های عمرانی و ساخت بیمارستان ها و مراکز درمانی، ساخت خوابگاه و...
4. مشارکت های مالی برای برگزاری همایش های حوزه سلامت جهت ارتقاء سطح سلامت جامعه.
علاوه بر این بانک رفاه با علم به این موضوع و بر اساس استراتژی کلان خود با سرمایه¬گذاری در این حوزه دستاوردهای بزرگی داشته است که در ادامه به مشارکت این بانک در پنج طرح بزرگ (به عاملیت بانک رفاه) در حوزه نظام سلامت که به بهره برداری رسیده است، اشاره خواهد شد؛
پروژه اول –احداث و تجهیز بیمارستان 60 تخت¬خوابی لاهیجان
پروژه دوم - احداث و تکمیل بیمارستان 300 تخت¬خوابی فرقانی قم و تجهیزات آن
پروژه سوم –تجهیز بیمارستان شهر جدید اندیشه
پروژه چهارم –تجهیز رادیوتراپی بیمارستان سینا اراک
پروژه پنجم –راه اندازی مرکز درمانی دیالیز اهواز
بانک رفاه برای موفقیت در حوزه مسئولیتهای اجتماعی با فرهنگسازی مناسب، بستر مورد نیاز برای انجام اقدامات لازم در ارتباط با این حوزه را مهیا نموده و با نهادینه سازی این موضوع در سازمان توانسته است گامهای بلندی در این خصوص بردارد. بانک رفاه با برنامهریزی برای ایفای مسئولیتهای اجتماعی هم راستا با تدوین برنامههای سازمانی خود با داشتن زیربنای فکری مناسب توانسته علاوه بر اقدامات شاخص در حمایت از نظام سلامت کشور، عملکرد مثبتی در حوزه های مختلف مسئولیت های اجتماعی از خود به نمایش بگذارد. همانگونه که موفق به دریافت لوح نشان ویژه مسئولیت اجتماعی در پانزدهمین سمپوزیم بین المللی روابط عمومی شد.