/
۲۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۱
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری:

«پتروشیمی» مفهوم حقیقی صنعت است

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری با بیان اینکه صنایع ایران نسبت به دور پیشین تحریم‌ها توانمندتر شده‌اند و واهمه و وابستگی ندارند، گفت: پتروشیمی مفهوم حقیقی صنعت است.
کد خبر : ۲۴۸۳۳

به گزارش نبض نفت به نقل از شرکت پتروشیمی، سورنا ستاری امروز (سه‌شنبه، ۲۴ دی‌ماه) در آیین رونمایی از فاز دوم «پتروشیمی تخت جمشید» با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی به یاری شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان زیست‌بوم نوآوری، به مرحله‌ای تازه گام نهاده است، اظهار کرد: بخشی از نیازهای مهم پتروشیمیایی کشور امروز از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی تأمین می‌شود.

وی با بیان اینکه پتروشیمی مفهوم حقیقی صنعت است، افزود: صنعت پتروشیمی کشور به پیشرفت‌های ارزشمندی دست یافته است و مؤلفه‌های یک صنعت واقعی، پایدار و پویا از جمله لایسنس‌ها، فرمولاسیون، طراحی و بهینه‌سازی در این صنعت به دست متخصصان داخلی انجام می‌شود.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری تصریح کرد: این مهم با گذار از فرهنگ خام‌فروش و توجهی دوباره به نوآوری‌ها و توانمندی‌های فناورانه سرمایه ارزشمند انسانی کشور ممکن شد.

ستاری با اشاره به ظرفیت فرآورده‌های پتروشیمی کشور با افتتاح فاز دوم پتروشیمی تخت جمشید و رونمایی از ۱۰ گروه کاتالیست گفت: بخشی از افتتاح امروز به افزایش ظرفیت واحدهای تولید مواد پتروشیمی و افزایش  ۵۵ هزار تن ظرفیت PBR اختصاص داشت.

 وی افزود: در بخش دیگر، قرارداد تولید ۹ گروه از کاتالیست‌های صنعت پتروشیمی، همچنین یک کاتالیست مورد نیاز پتروشیمی کارون بود که به یاری سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع پتروشیمی کشور امضا شد و در مرحله تولید قرار گرفت.

نقش بخش خصوصی در تجاری شدن نوآوری‌ها

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری از حمایت جدی شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدکننده محصولات راهبردی و تحریمی به‌عنوان یکی از اولویت‌های امسال این معاونت نام برد و افزود: با توجه به اهمیت کاتالیست‌ها، به‌طور جدی پیگیر حمایت و توانمندسازی شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه مهم هستیم و بخش قابل توجهی از این نیازها به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان، داخلی‌سازی شده است.

وی با بیان اینکه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی نیز امروز گام مهمی در تامین این نیازها برداشته شد، عنوان کرد: تلاش بخش خصوصی در این منطقه مهم (ماهشهر) و این صنعت راهبردی ارزشمند و شایسته قدردانی است و نشان‌دهنده نقش اثرمند سرمایه‌گذار بخش خصوصی در پیشرفت صنعت و تجاری شدن نوآوری‌هاست.

ستاری با اشاره به اینکه تفاوت میان کارخانه و صنعت در بهره‌مندی از توانمندی دانشی و خلاقیت نیروی انسانی است، تصریح کرد: صنعت محل بروز طراحی، نوآوری، بهینه‌سازی و تولید استانداردهای جدید بر حرکت تولید و ارتقاست و با انعطافی که ناشی از نوآوری نیروی انسانی است، خود را بهبود می‌دهد و باید تلاش کنیم در صنعت پتروشیمی نیز  آن را تحقق بخشیم.

فناوری آموختنی است

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با بیان اینکه یکی از برداشت‌های ناصحیح این است که فناوری خریدنی است، در حالی که باید فناوری را آموخت و نوآوری را سوخت حرکت آن قرار داد، افزود: به دلیل همین تفکر است که با وجود قراردادهای متعدد با وجود انتقال فناوری، همچنان در برخی حوزه‌ها وابسته خارجی‌ها بودیم.

وی ادامه داد: از کارخانه محصول تولید می‌شود، اما به صنعت و فناوری نمی‌رسد. اگر با این نگاه جدید به ایجاد صنایع بنگریم، نیروی انسانی جایگاه واقعی خود را خواهد یافت و صنعت، بر مدار این تفکر جدید که پایه و اساس اقتصاد دانش‌بنیان است به وقوع می‌پیوندد.

ستاری با بیان اینکه یک ویال چند گرمی از داروهای زیست فناوری به قیمتی چند برابر بشکه‌های نفت به فروش می‌رسد، گفت: این موضوع نشان‌دهنده اهمیت قرار گرفتن دانش روی ماده اولیه است و باید روی کمیت و کیفیت نیروی انسانی خلاق تلاش جدی شود.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری تاکید کرد: در صنعت، خام‌فروشی معنا ندارد و به‌ویژه در صنعت پتروشیمی که اساس آن بر نوآوری و ترکیب مواد مختلف برای ایجاد ارزش افزوده است، اهمیت نوآوری چند برابر معنا می‌یابد. در این راه باید ترس‌ها را کنار بگذاریم و راه را برای ورود نوآوری‌ها باز کنیم.

نسبت به دور پیشین تحریم‌ها توانمندتر هستیم

ستاری با بیان اینکه نسبت به دور پیشین تحریم‌ها توانمندتر هستیم و صنایع  واهمه و وابستگی ندارند، اظهار کرد: در حالی که چند سال گذشته کاتالیست یکی از نیازهای صنایع از جمله فولاد بود، امروز از تولیدکنندگان این کاتالیست‌ها و برترین تولیدکنندگان علم این حوزه هستیم.

وی افزود: همچنین در برخی از شاخص‌های نیروی انسانی جزو برترین‌های جهان بر اساس گزارش شاخص‌های جهانی نوآوری هستیم که باید قدر چنین سرمایه‌ای را بدانیم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به اینکه هدف ما در اقتصاد دانش‌بنیان این است که نیروی انسانی، محور حرکت صنعت قرار بگیرد، گفت: با کمک این تفکر و توسعه زیست‌بوم نوآوری است که کشور از خام‌فروشی و نفت‌محوری فاصله می‌گیرد و به اقتصادی مبتنی بر نوآوری و خلق ارزش افزوده نزدیک می‌شود. ساختار مستحکم شده و سایه گسترده اقتصاد نفتی که واردات را بر صادرات و خام‌فروشی را بر نوآوری مستولی کرده است، با حرکت در این مسیر و کمک به رونق فرهنگ اقتصاد دانش‌بنیان کنار می‌رود و جای خود را به اقتصاد دانش‌بنیان و صنعتی شکوفا متکی به نوآوری نیروی انسانی می‌دهد.

ستاری با تاکید بر اینکه جوانان برای بروز نوآوری‌هایشان به محیطی مساعد و اعتماد مدیران نیاز دارند، ادامه داد: باید کار دانشی و فناورانه بخش‌هایی که راهبردی است و ارزش افزوده ایجاد می کند، به دست جوانان سپرده شود. در این راه نباید از آموختن بهراسیم. فناوری را باید بیاموزیم و به نوآوری‌هایمان ادامه دهیم.

وی با اشاره به اینکه تفکر نفتی این باور را القا می‌کند که دانش، فناوری و صنعت و حتی نوآوری قابل خریداری است، تاکید کرد: اما اقتصاد دانش‌بنیان نشان می‌دهد این دیدگاه‌ها باید اصلاح شود و نوآوری نیروی انسانی، محور پیشرفت و توسعه پایدار قرار بگیرد، خوشبختانه امروز واحدی افتتاح شد که دانش فنی و استانداردهای آن متعلق به کشور و مصداقی از اندیشه اقتصاد دانش‌بنیان است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با بیان اینکه اگر دیدگاه صنعت پتروشیمی براساس دانش فنی باشد، ما حاضریم ریسک‌ها را پوشش دهیم و از حمایت مالی و معنوی دریغ نمی‌کنیم، تصریح کرد: از مهندس زنگنه و حمایت‌هایی که از نوآوری و شرکت‌های دانش‌بنیان دارند تشکر می‌کنم. این نوع نگرش باید در همه بخش‌های صنعت تسری و ترویج یابد.

 

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر