تاثیر کرونا بر صادرات نفت عربستان به چین
به دلیل تقاضای ضعیف برای سوخت و کندی چرخ فعالیت صنعتی، پالایشگاههای چینی از سینوپک که بزرگترین پالایشگر نفت آسیا است تا پالایشگاههای مستقل در شاندونگ، ظرفیت تولید خود را کاهش داده اند. از سوی دیگر شرکتهای بازرگانی کالا و غولهای نفتی به سختی در تلاش برای یافتن خریدار برای محمولههای تک نفت خام در خارج از چین هستند.
پالایشگاههای نفت چین نرخ تولید روزانه خود را هفته گذشته به حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز کاهش دادند که پایینترین سطح از سال ۲۰۱۴ بود.
در حالی که پالایشگاهها نرخ تولید سوخت را کاهش داده اند، صادرات سوخت چین در پی افت تقاضای داخلی، افزایش پیدا کرده و به بازارهای آسیایی سرازیر شده است که به نوبه خود شاهد افت تقاضا به دلیل شیوع ویروس کرونا هستند.
به گفته جف کوری، مدیر تحقیقات کالای بانک گلدمن ساکس، کندی فعالیت صنعتی چین بدترین شوک به تقاضا برای نفت در یک دهه گذشته بوده است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، روزنامه گلوبال تایمز به نقل از یک محقق در شرکت ملی نفت چین (CNPC) نوشت: واردات نفت خام چین در فوریه بر مبنای سالانه ممکن است ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش پیدا کند. اما اگر اپیدمی ویروس کرونا مهار شود، واردات نفت این کشور در ماههای آوریل و مه ممکن است بهبود پیدا کند.