/
۲۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۹
مدیر پروژه‌های حفاری ۶ + ۸ حلقه چاه اکتشافی در شرکت ملی حفاری:

متراژ حفاری در اجرای ۲ پروژه به ۲۶ هزار و ۴۰۰ متر رسید

مدیر پروژه‌های حفاری ۶ + ۸ حلقه چاه اکتشافی خشکی در شرکت ملی حفاری گفت: تجمیع متراژ حفاری چاه‌ها در اجرای دو پروژه به ۲۶ هزار و ۴۰۰ رسید که منطبق با برنامه تعریف‌شده از سوی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران است.
کد خبر : ۲۶۹۵۲

به گزارش نبض نفت به نقل از شرکت ملی حفاری ایران، رضا مهدی‌پور در تشریح اقدام‌های انجام‌شده، برای تحقق این پروژه‌ها توضیح داد: عملیات اجرایی پروژه هشت حلقه چاه اکتشافی تیرماه و پروژه ۶ حلقه بهمن‌ماه پارسال آغاز شد.

وی با اشاره به اینکه این پروژه‌ها با کاربست چهار دستگاه حفاری سنگین ۳۳، ۳۲، ۸۹ و ۷۴ فتح کلید خورد، افزود: با توجه به نظر مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران به‌عنوان کارفرما در اواخر بهمن‌ماه امسال دو دستگاه حفاری ۳۱ و ۴۰ فتح به تعداد دکل‌های به‌کار گرفته‌شده در این پروژه‌ها اضافه شد و عملیات حفاری چاه‌ها با شتاب بیشتر مراحل حفر و تکمیل نهایی را می‌گذراند.

مهدی پور اظهار کرد: تاکنون از ۱۴ حلقه چاه اکتشافی حفر چاه‌های دنگ و منصوری غربی به پایان رسیده و چاه آرمان در حال تکمیل است و چاه‌های دیگر نیز در ادامه عملیات حفاری قرار دارند.

مدیر پروژه‌های حفاری ۶ + ۸ حلقه چاه اکتشافی خشکی در شرکت ملی حفاری ایران گفت: با علم به پیچیدگی و خطرات بالقوه پیش‌رو، ریسک بالای مربوط به عملیات حفاری چاه‌های اکتشافی و محدودیت‌های موجود، دستاوردهای شایانی در اجرای این پروژه‌ها در ۲۰ ماه گذشته حاصل شده است که در نوع خود از نظر فنی و مهندسی و مدیریت با اهمیت تلقی می‌شود.

وی افزود: با توجه به روند پیشرفت پروژه و تحلیل شاخص عملکرد (KPI) پس از بررسی ابتدایی اطلاعات دو چاه تکمیل شده، نتایج به‌دست ‌آمده بیانگر این است که اهداف از قبل پیش‌بینی‌شده محقق و تحلیل و مقایسه شاخص زمان و هزینه با پارامترهای معیار بررسی برنامه‌ریزی اولیه براساس زمان (BCWS) و معیار پیشرفت واقعی براساس هزینه (BCWP)، نشانگر پیشرفت واقعی پروژه به نسبت برنامه‌ریزی اولیه بوده است.

مهدی‌پور اظهار کرد: کشف میدان جدید و عظیم گازی ارم از طریق حفاری چاه اکتشافی دنگ-۱ در منطقه خنج در استان فارس به‌وسیله دستگاه ۳۳ فتح و کشف دومین مخزن بزرگ نفتی تحت عنوان میدان نفتی نام‌آوران در استان خوزستان که دستگاه حفاری ۸۹ فتح با حفر چاه منصوری غربی نقشی بسزا در کشف آن داشت از نکات برجسته در اجرای این پروژه‌ها به‌شمار می‌آید.

مدیر پروژه‌های حفاری ۶ + ۸ حلقه چاه اکتشافی خشکی در شرکت ملی حفاری ایران گفت: نکته قابل‌توجه اینکه چاه‌های آرمان، سپهر شرقی و سوسنگرد شرقی به‌طور کامل در محدوده جغرافیایی همین میدان قرار دارند و میدان‌های گازی و نفتی پیش‌گفته تأثیری بسزا در بالا رفتن رتبه ایران در ذخایر نفت و گاز در جهان ایفا می‌کند.

وی دستیابی به ضریب بی‌سابقه تکرار حوادث متلف وقت (LTIF) که حاکی از نبود وقوع حادثه انسانی است، ارائه اکثر خدمات جانبی، فنی و ویژه حفاری وفق درخواست کارفرما، اجرای دستورعمل‌های سامانه مدیریت ریسک و شرایط اضطراری و انجام تمرین‌های مرتبط با آن را از موارد شاخص در روند اجرای این پروژه‌ها عنوان کرد.

مهدی‌پور رعایت الزام‌های شیوه‌نامه صلاحیت حرفه‌ای کارکنان شاغل و مرتبط با عملیات حفاری و همچنین زیست‌محیطی مطابق با استانداردهای جاری و ابلاغی از سوی وزارت نفت و پایش دوره‌ای آن از سوی سازمان‌های نظارتی، افزایش سرانه آموزش و در نتیجه تعامل مؤثر میان کارفرما و شرکت، جلوگیری از خروج ارز از کشور و کسب درآمد برای شرکت را از دیگر موارد شاخص موفقیت در انجام این پروژه‌ها برشمرد.

مدیر پروژه‌های حفاری ۶ + ۸ حلقه چاه اکتشافی خشکی در شرکت ملی حفاری ایران ضمن تبریک سال نو و قدردانی از همه همکاران در حوزه پروژه‌های اکتشافی و سایر مدیریت‌های شرکت و مجموعه مدیران و متخصصان مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران که در اجرا و تحقق اهداف این دو پروژه، هم‌افزایی، همکاری و همیاری بی‌شائبه‌ای داشته و دارند، افزود: هرگونه فعالیت پروژه‌ای حاصل تلاش جمعی است و قائم به شخص نیست.

هم‌اکنون ۶ دکل حفاری ۳۱، ۳۲، ۳۳، ۴۰، ۷۴ و ۸۹ فتح شرکت ملی حفاری ایران در اقصی نقاط مناطق نفت‌خیز کشور عملیات حفاری چاه‌های اکتشافی را برعهده ‌دارند، همچنین با تلاش شبانه‌روزی متخصصان و کارکنان مجرب و سختکوش شرکت ملی حفاری و مدیریت اکتشاف و به‌کارگیری دستگاه‌های حفاری سنگین دو میدان نفت و گاز ارم و نام‌آوران کشف شد.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر