کاهش قیمت گاز سبب تغییر منابع انرژی در شرق آسیا میشود
به گزارش نبض نفت به نقل از روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال، قیمت گاز طبیعی در شرق آسیا برای نخستین بار تقریباً با قیمت زغال سنگ برابر شده است؛ نقطه عطفی که احتمال میرود سبب شتاببخشی به تحولات انرژی به سبک ایالات متحده شود.
حتی پیش از آنکه شیوع ویروس کرونا به بازارها آسیب بزند، دولتهای کره جنوبی، تایوان و چین به دنبال سوخت پاک گاز طبیعی بودند. از ماه فوریه، همهگیری ویروس کرونا قیمت گاز طبیعی مایعشده (الانجی) را بهشدت کاهش داده است و این امکان را برای این کشورها فراهم کرد تا سریعتر به سمت تغییر نوع انرژی مصرفی حرکت کنند.
تایوان قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ نیمی از سبد انرژی خود را به گاز طبیعی اختصاص دهد و نسبت مصرف زغال سنگ را در سال ۲۰۱۷ از تقریباً ۵۰ درصد به کمتر از یکسوم کاهش دهد.
فرن سِنگ، رئیس بخش خدمات عمومی نفت و گاز تایپاور در این باره گفت: ما در گذشته انرژی مورد نیاز خود را از زغالسنگ میگرفتیم، زیرا ارزانترین منبع انرژی بود، اما اکنون اوضاع در حال تغییر است.
دولت کره جنوبی ماه گذشته ۲۸ نیروگاه از ۶۰ نیروگاه زغالسنگ این کشور را بهطور موقت تعطیل کرد.
مسئولان شرکتهای دولتی و خصوصی فعال در این زمینه گفتند: در صورت کاهش قیمت گاز طبیعی ممکن است شاهد تعطیلی بیشتر این نیروگاهها باشیم.
چین نیز در چند سال آینده قرار است از ژاپن، بهعنوان بزرگترین واردکننده الانجی در جهان پیشی بگیرد.
لوسی کالن، تحلیلگر مؤسسه وود مکنزی اظهار کرد که در گذشته، قیمتهای پایین به معنای افزایش تقاضا نبود، زیرا بیشتر گاز طبیعی شرق آسیا از طریق قراردادهای بلندمدت و برمبنای قیمت نفت خام وارد میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه هماکنون کاهش قیمت نفت به حدی است که در ۱۸ سال اخیر سابقه نداشته است، احتمالاً از تابستان امسال منبع انرژی را از زغالسنگ به الانجی تغییر خواهیم داد.
تاکاشی کواهارا، سخنگوی سایبو تصریح کرد: با کاهش قیمت قراردادهای الانجی، انتظار داریم این موضوع به حرکت آسیا به سمت الانجی و به دور از سوختهای نفتی و زغالسنگ کمک کند.