برای بی نیاز شدن از گاز و برق ایران به ۴ سال زمان نیاز داریم
این معافیت کوتاه 30 روزه به خاطر مسائل ژئوپلیتیکی بسیار پیچیده شده است. وزیر برق عراق گفت:« ما به یک مهلت 3 تا 4 ساله برای افزایش ظرفیت تولید گاز و تامین مواد اولیه جهت تولید برق نیاز داریم».
« این مهلت 3 تا 4 ساله در شرایطی مفید خواهد بود که دولت اقتدار کامل را داشته باشد و هیچ نهاد سیاسی در امور دخالت نکند و همچنین سرمایه گذاریها و مشارکتهای چند ملیتی در کشور انجام شود».
عراق تا 1200 مگاوات برق در سال و حدود 12 میلیارد فوت مکعب در روز گاز در زمان اوج مصرف در ماه های گرم تابستان وقتی که دمای هوا در جنوب کشور به بیش از 50 درجه سانتی گراد میرسد، وارد میکند. وزارت برق عراق اعلام کرد تولید برق در این کشور در 2019 ، 19 گیگاوات تخمین زده میشود و پیشبینی میشود این رقم در 2020 به 20 گیگاوات برسد در حالی که نیاز کشور در زمان اوج مصرف حدود 25 گیگابایت است.
هری استفانیان، یکی از مقامات ارشد موسسه انرژی عراق گفت این کشور برای جایگزین کردن گاز و برق ایران نیاز به تولید حدود 1.3 میلیارد فوت مکعب گاز دارد که 10 میلیارد دلار هزینه میبرد.
وابستگی عراق به واردات گاز و سایر کالاها سالانه 8 میلیارد دلار است. یارانه های برق در2017 بیش از 11 میلیارد دلار تخمین زده میشود.
وزارت برق عراق اعلام کرد این سرمایهگذاریها نیاز به زمان مناسب دارد و در شرایط فعلی با توجه به چالشهای بازار نفت، همه کنار ایستاده اند و منتظرند ببینند در روزها، هفته ها و ماه های آتی چه اتفاقی می افتد.
عراق اخیرا یک سری اقدامات را برای افزایش ظرفیت گاز خود در پیش گرفته است که یکی از آنها به دست آوردن گاز از میادین نفتی است. ثامر الغضبان، وزیر نفت عراق سال گذشته دو قرارداد برای تولید گاز از میادین نفتی حلفایا و رتاوی درجنوب کشور امضا کرد که طبق آن 750 میلیون فوت مکعب در روز گاز تولید می شود.
اخیراً غضبان و منطقه نیمه خودمختار کردستان توافق کرده اند از گاز این منطقه برای تغذیه نیروگاه های برق در سراسر کشور استفاده شود.