/
۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۹

صادرات نفت عربستان به پایین‌ترین سطح یک دهه اخیر می‌رسد

برخی منابع اعلام کردند که صادرات نفت عربستان سعودی در ماه مه با افت تقاضا کاهش می‌یابد.
کد خبر : ۲۸۲۹۴
به گزارش نبض نفت به نقل از خبرگزاری رویترز از دوبی، برخی تحلیلگران و منابع صنعتی اعلام کردند که انتظار می‌رود صادرات نفت خام عربستان در ماه مه به حدود ۶ میلیون بشکه در روز، کمترین رقم در تقریباً یک دهه برسد.

احتمال دارد با توجه به آسیبی که بحران ویروس کرونا به تقاضا می‌زند، تولید فرآورده‌های پالایشی داخلی عربستان هم سقوط کند.

عربستان، همسو با توافق کاهش تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش موسوم به «اوپک پلاس»، تولید نفت خام خود را در ماه مه و ژوئن، با ۲۳ درصد کاهش به حدود ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز می‌رساند.

به گفته منابع صنعتی، انتظار می‌رود صادرات نفت خام عربستان برای ماه مه حدود ۶ میلیون بشکه در روز باشد که سهم آسیا از این میزان حدود ۴ میلیون بشکه در روز است.

یک منبع گفت: صادرات نفت خام عربستان به ایالات متحده آمریکا، کمتر از ۶۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بود.

افت تولید نفت به معنای تولید کمتر گاز همراه است؛ فرآورده جانبی استخراج نفت خام که به عنوان مواد اولیه در صنعت پتروشیمی و برای تولید برق استفاده می‌شود.

عربستان سعودی به‌طور فزاینده‌ای به دنبال تولید انرژی بیشتر از طریق این گاز است تا بتواند با صرفه‌جویی در مصرف نفت خام، حجم بیشتری از آن را صادر کند.

این در حالی است که کاهش تقاضای جهانی نفت به معنای نفت ارزان‌تر برای استفاده داخلی است که می‌تواند سبب مصرف بیشتر نفت در این تابستان شود، چرا که تقاضای برق برای استفاده در سیستم‌های تهویه مطبوع در این فصل بالا می‌رود.

آمریتا سن، تحلیلگر مؤسسه انرژی اسپکتس با بیان اینکه تقاضای کلی نفت در عربستان بسیار پایین خواهد بود، گفت: به دلیل شیوع ویروس کرونا شاهد تقاضای صنعتی کمتری برای نفت خواهیم بود.

وی افزود: پایین بودن قیمت نفت و کاهش بودجه، اقتصاد عربستان را به سمت رکود سوق خواهد داد.

سعد الحسینی، مشاور انرژی و از مدیران اجرایی سابق آرامکو در این باره گفت: با توجه به توافق کاهش تولید اوپک پلاس، احتمال دارد عربستان سعودی تولید نفت سبک را بر تولید نفت سنگین ترجیح دهد.

وی گفت که این امر به این دلیل است که میدان‌های تولید نفت سبک، گازهای همراه بیشتری تولید می‌کنند و نفت سنگین معمولاً هزینه بیشتری برای استخراج دارد.

وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو و غیر عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در دهمین نشست فوق‌العاده خود از طریق وبینار در ۱۲ آوریل (۲۴ فروردین ماه) متعهد شدند تولید روزانه خود را از اول ماه مه (۱۲ اردیبهشت ماه) ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه‌ در ماه‌های مه و ژوئن کاهش دهند.

همچنین کشورهای تولیدکننده نفت اوپک و غیراوپک حاضر در توافقنامه همکاری (Declaration of Cooperation) در این نشست توافق کردند پس از پایان دو ماه، به مدت ۶ ماه از یکم ژوئیه تا ۳۱ دسامبر سال ۲۰۲۰ روزانه ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه کاهش عرضه داشته باشند و در بازه زمانی یکم ژانویه ۲۰۲۱ تا ۳۰ آوریل ۲۰۲۲ به‌مدت ۱۶ ماه نیز روزانه ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه تولید خود را کاهش دهند.

خط پایه و مبنای محاسبه تولید برای همه کشورهای حاضر در این توافق به جز عربستان و روسیه ماه اکتبر سال ۲۰۱۸ میلادی و مبنای محاسبه تولید برای روسیه و عربستان روزانه ۱۱ میلیون بشکه تعیین شده است.

کشورهای ایران، لیبی و ونزوئلا نیز بر اساس این توافق از کاهش تولید معاف هستند.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر