ویروس کرونا در آب شرب و حتی فاضلاب تهران هم مشاهده نشده است
بختیاری افزود: با وجود افزایش حجم بارندگی در امسال اما به علت مصرف بالای آب شرب تهران، حجم مخازن سدهای پنجگانه تهران حدود 85 میلیون مترمکعب نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
وی با اشاره به افزایش بیسابقه مصرف آب شرب در تهران گفت: مصرف آب تهران دیروز به سه میلیون و 700 هزار مترمکعب رسید که با این روند افزایشی ممکن است این میزان به چهارمیلیون متر مکعب برسد که ما را دچار چالش و سختی بسیار بیشتری خواهد کرد.
بختیاری با تأکید بر اینکه مصرف آب تهران حدود 25درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است گفت: با توجه به شرایط ویژه ناشی از گسترش ویروس کرونا تمام تلاشمان این بوده است که حتی یک لحظه قطعی آب ناشی از کمبود آب نداشته باشم که خوشبختانه این اتفاق افتاده است؛ گرچه در برخی مناطق محدود قطعی ناشی از حادثه یا شکستگی داشتهایم اما این امر ناشی از کمبود آب نبوده است.
مدیرعامل آبفای استان تهران با اشاره به تهدیدهای بالقوه اجرای شبکه فاضلاب تهران گفت: گرچه اجرای شبکه فاضلاب تهران یکی از بایستههای محیط زیستی است و حتما باید اجرا میشد، اما با توجه به اینکه با این طرح بخشی از تزریق فاضلاب را به منابع آب زیرزمینی حذف کردهایم، در صورتی که چارهاندیشی نکنیم نشست زمین مشکلزا میشود؛ به این منظور بهتازگی با شهرداری تهران توافق کردهایم حدود 180 میلیون مترمکعب پساب را برای آبیاری فضای سبز تهران جایگزین منابع زیرزمینی کند که به این ترتیب با جایگزینی پساب به حفظ سفرههای زیرزمینی آب کمک خواهد شد.
به گفته بختیاری شهرداری تهران حدود 44 هزار هکتار فضای سبز در اختیار دارد که سالانه 250 میلیون مترمکعب صرف آبیاری آن میشود.
مدیرعامل آبفای استان تهران با اشاره به غیرواقعیبودن قیمت آب تهران گفت: قیمت تمامشده آب تهران 2500 تومان است که شرکت آب و فاضلاب استان تهران تنها 700 تومان از مشترک دریافت میکند که این امر در هیچ جای دنیا چنین چیزی سابقه ندارد که آب با کیفیت بالا را با این هزینه کم، بفروشند؛ به همین دلیل است که از مردم اتنظار داریم در مصرف آن دقت کنند و از مصارف غیرضروری مانند شستوشوی حیاط، خیابان، ماشین و... خودداری کنند.
مدیرعامل آبفای استان تهران با اشاره به عقبماندگی طرح فاضلاب در شهرهای استان تهران (غیر از شهر تهران) گفت: گرچه طرح فاضلاب در شهر تهران بهخوبی پیش رفته است اما سایر شهرهای استان تهران تا دو سال گذشته در این زمینه جزو محرومترین نقاط کشور بودهاند که خوشبختانه فروردینماه امسال با افتتاح تصفیهخانههای فاضلاب اسلامشهر، ملارد و صفادشت در غرب استان تهران وضعیت شهرهای استان تهران در این زمینه بهبود قابل ملاحظهای کرد.
بختیاری با اشاره به اینکه تصفیهخانه فاضلاب فیروز بهرام دومین تصفیهخانه بزرگ فاضلاب در کشور است، گفت: این تصفیهخانه که تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد، 190 میلیون مترمکعب در سال ظرفیت تصفیه دارد و بیش از دو میلیون و 100 هزار نفر را زیر پوشش شبکه فاضلاب خواهد برد.
منبع: تسنیم