/
۲۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۶

پیش بینی رشد منفی ۴.۷ درصدی اقتصاد خاورمیانه و آسیای مرکزی در ۲۰۲۰

صندوق بین المللی پول در جدیدترین پیش بینی خود اعلام کرد تولید ناخالص داخلی در خاورمیانه و آسیای مرکزی که ۳۰ کشور از موریتانی تا قزاقستان را در بر می‌گیرد، ۴.۷ درصد در سال جاری میلادی کاهش می یابد.
کد خبر : ۳۰۰۰۸

 به گزارش نبض نفت به نقل از رویترز، صندوق بین المللی پول پیش بینی خود از رشد اقتصادی در خاورمیانه و آسیای مرکزی را پایین می آورد چون اقتصاد های این منطقه بیشتر از حد انتظار از بحران کرونا و سقوط قیمت نفت ضربه خورده اند.

تولید ناخالص داخلی این منطقه که 30 کشور از موریتانی تا قزاقستان را در بر می‌گیرد، 4.7 درصد در سال جاری میلادی کاهش می یابد. این رقم دو درصد پایین‌تر از پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول در ماه آوریل است.

 کرونا به بخش های مختلفی از جمله گردشگری و تجارت آسیب رسانده است و کاهش تولید نفت خام هم شرایط اقتصادی در کشورهای صادرکننده نفت در این منطقه را پیچیده کرده و درآمد آنها را تحت تاثیر قرار داده است.

 صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد:« بحران کرونا و سقوط قیمت نفت بیش از حد انتظار بر فعالیت‌های اقتصادی در نیمه اول 2020 تاثیر گذاشته و انتظار می‌رود روند بهبودی از این شرایط تدریجی تر از پیش‌بینی‌های قبلی باشد».

این صندوق اعلام کرد عدم اطمینان در مورد مدت زمان همه گیری ویروس کرونا، بی ثباتی بیشتری در بازار این منطقه ایجاد می کند. نابرابری و افزایش بیکاری ناآرامی های اجتماعی و بی ثباتی سیاسی را افزایش می دهد و کاهش احتمالی کارگران مهاجر که اکثریت نیروی کار در بخش نفت کشورهای صادرکننده انرژی را تشکیل می دهند، روند بهبودی را کند می سازد.

 فعالیت در صنعت نفت در کشورهای صادر کننده نفت در خاورمیانه، شمال آفریقا، پاکستان و منطقه افغانستان کاهش یافته است و انتظار می‌رود درآمدهای نفتی 270 میلیارد دلار در سال جاری میلادی نسبت به سال قبل کاهش یابند.

 کاهش رشد اقتصادی در منطقه قفقاز و آسیای مرکزی کمتر از مناطق دیگر بوده چون کاهش تولید نفت در این مناطق پایین تر بوده است.

 تولید ناخالص داخلی تولید کنندگان انرژی در خلیج فارس 8.1 درصد در سال جاری میلادی کاهش می یابد، این در حالی است که در آوریل کاهش 3 درصدی پیش‌بینی شده بود. صندوق بین المللی پول رکود اقتصادی در این کشورها را در پایان ژوئن 7.6 درصد پیش بینی کرده بود.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر