/
۲۵ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۳

سامانه پیشرفته کنترلی DCS در کارخانه فروزان راه‌اندازی شد

سامانه پیشرفته کنترلی DCS در کارخانه فروزان خشکی منطقه خارک به همت کارشناسان شرکت نفت فلات قاره ایران، راه‌اندازی و پس از ۵۰ سال، جایگزین سامانه نیوماتیک قدیمی این کارخانه شد.
کد خبر : ۳۰۰۲۵

به گزارش نبض نفت به نقل از شرکت نفت فلات قاره ایران، در این پروژه افزون بر تعویض ۳۵ عدد شیر کنترل، کابل‌اندازی و کابل‌کشی به میزان  ۵ هزار و ۳۰۰ متر، نصب ۶۶ عدد ترانسمیتر و تجهیزات سخت‌افزاری با حدود هزار نفر ساعت انجام شده و مجموع کل کارکرد واحد ابزار دقیق و سامانه کنترل DSC، بالغ بر ۱۶ هزار و ۱۰۰ نفر ساعت در مدت دو سال اجرای پروژه بوده است.

ضرورت تغییر سامانه کنترلی از نیوماتیک به DCS از دهه ۷۰ مطرح شده بود که بررسی‌ها و مطالعات اولیه در آن زمان انجام شده و به دنبال آن با تعریف پروژه در اداره مهندسی و ساختمان ستاد، طراحی و اجرای پروژه از سوی شرکت پیمانکار در دهه ۸۰ انجام شد ولی به دلایل مختلف پس از خرید دستگاه‌ها و شیرهای کنترل از سوی پیمانکار و ورود آنها به منطقه خارک از سال ۸۸ اجرای پروژه و تکمیل آن متوقف شده بود. خوشبختانه با همت همکاران واحد تعمیرات کنترل و ابزار دقیق منطقه و اعلام آمادگی آنها، اجرای پروژه و راه‌اندازی سیستم کنترل جدید از سال ۹۷ آغاز شد. در دو سال گذشته نیز با انتقال تجهیزات از انبار به سایت و نصب پانل‌های کنترل در سوییچ‌روم اتاق کنترل جدید، تعویض شیرهای کنترل، کابل‌اندازی و نصب ادوات مربوطه و کدنویسی و برنامه‌نویسی سامانه کنترل از سوی همکاران پرتلاش و خلاق واحد تعمیرات ابزار دقیق منطقه این پروژه ادامه داشت.

کارکنان واحدهای تعمیرات ابزار دقیق، تعمیرات عمومی (مکانیک و جوشکار) تعمیرات برق، تعمیرات ساختمانی، مهندسی بهره‌برداری و به‌ویژه بهره‌برداری کارخانه فروزان و ابوذر خشکی در تهیه برنامه کنترلی و پیاده‌سازی آن و برنامه‌ریزی طرح‌ها در کنترل پروژه، تدارکات و عملیات کالای منطقه در تامین کسری اقلام مورد نیاز پروژه و دیگر واحدهای پشتیبانی منطقه در اجرای این پروژه همکاری مؤثر داشتند و در نهایت سامانه پیشرفته کنترلی DCS کارخانه فروزان منطقه خارک با موفقیت کامل به بهره‌برداری رسید.

سامانه کنترلی نیوماتیک کارخانه فروزان ساخت شرکت Fox Pro سری ۱۰۰ بوده و افزون بر مشکل تعمیر و نگهداری، نبود قطعه و هزینه‌های بالای نگهداری فاقد کارایی و کنترل بهینه سیستم و افزایش استرس عملیاتی هنگام کار نیز مشکل‌ساز بود، به نحوی که اپراتورهای بهره‌برداری تاکنون با مشکلات زیاد و با مهارت‌های ویژه نسبت به راهبری این سامانه عمل می‌کردند.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر