/
۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۹
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت اعلام کرد:

سهم ۲۵ درصدی ایران از اکتشافات نفت و گاز جهان در سال ۲۰۱۹

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه ایران در سال ۲۰۱۹ در مجموع ۴.۹۷ میلیارد بشکه نفت قابل استحصال کشف کرده است، گفت: این عدد معادل ۲۵ درصد اکتشافات نفت و گاز جهان در سال ۲۰۱۹ است.
کد خبر : ۳۱۶۲۱

نبض نفت - «صالح هندی» امروز (شنبه) در نشستی خبری با گرامیداشت هفته دفاع مقدس، ادامه داد: اکتشاف، اولین حلقه زنجیره ارزش نفت یکی از کسب و کارهای خاض در دنیا است.  

وی با اشاره به اینکه تمام شرکت های بزرگ اکتشاف و تولید در جهان در سال ۲۰۱۹، بودجه خود را کاهش دادند، گفت: موسسه مکنزی اعلام کرد که در سال ۲۰۱۹ حدود ۶۰۰ چاه انحرافی حفر شده که ۲۲۰ میدان و مخزن جدید را به دنبال داشته است.

وی تاکید کرد: حدود ۲۱ میلیارد بشکه معادل نفت خام قابل استحصال کشف شده،  این موسسه کشفیات گاز را نیز تبدیل به نفت کرده و نفت درجا را محاسبه نکرده است.  

هندی گفت: در سال۲۰۱۹ دو برابر سال ۲۰۱۸ ذخایر کشف شده و این عدد در ۵ سال گذشته بی نظیر است. البته بیشتر اکتشافات به سمت گاز رفته و مجموعا ۷۵ درصد کشفیات مربوط به گاز است.  

وی با بیان اینکه ۲۰ کشف بزرگ معادل ۷۵ درصد اکتشافات است، افزود: سهم ایران از این ۲۰ اکتشاف بزرگ، اکتشاف اول و سوم است. ایران در سال ۲.۱۹ میدان ارم را با ۲.۷ میلیارد بشکه نفت قابل استحصال و ۱۳ درصد از کل نفت کشف شده رتبه اول و میدان نام اوران با ۲.۲ نفت رتبه سوم این رتبه را به دست اورد.

هندی تاکید کرد: ایران در یک رقابت نابرابر است و در این شرایط تحریم موفق شدیم بزرگترین کشف ۲۰۱۹ را از آن جمهوری اسلامی کنیم تا انجا که ۲۴ درصد از اکتشافات ۲۰۱۹  با کشف ۴.۹۷ میلیارد بشکه نفت قابل استحصال مربوط به ایران است.

وی ادامه داد: رتبه دوم مربوط به گاز پروم روسیه با ۳.۱۸ میلیارد بشکه، رتبه سوم مربوط به بریتیش پترولیوم با ۱.۴ میلیارد بشکه،  رتبه چهارم مربوط به اکسون موبیل با ۰.۹ میلیارد کشف و رتبه پنجم نفت فلات قاره چین معادل ۰.۷ میلیارد بشکه نفت قابل استحصال است و ایران بین ۵ کشور اول رتبه اول را کسب کرده است.  

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه امیدواریم این منابع تبدیل به ثروت شوند و به عنوان هزینه مصرف نشوند و مردم نیز با مصرف بهینه بتوانند اقتصار مبتنی بر نفت و غیر متکی بر نفت را ایجاد کنیم، گفت: با توجه به اکتشافات انجام شده حفظ این رتبه دور از دسترس نیست.  

وی افزود: از ۲۰ کشف بزرگ زیر ۵۰۰ میلیون بشکه نفت را گزارش کردند و این در حالی است که ما این رقم را جزو کشف گزارش نمی کنیم.

به گفته هندی در سال گذشته ۱۸ هزار متر حفاری داشتیم که ۴ چاه تکمیل شده که ۲ چاه مربوط به همین اکتشافات است.  در سال ۹۹ فعالیت ها گسترده تر خواهد بود و در سال آخر برنامه هستیم. امسال ۶ چاه نهایی خواهد شد،  حفاری ۸ چاه نیز آغاز خواهد شد.  

وی ادامه داد: اکتشاف به مناطق جدید ورود کرده و دو چاه در این مناطق حفاری خواهد شد.  یک چاه در گرگان برای کشف گاز و یکی در مغان به دنبال نفت حفر می شود.  

هندی پیام این اکتشافات را زنده بودن صنعت نفت ایران و عدم تسلیم شدن ایران در زیر فشارهای تحریم دانست.  

وی افزود: میدان ارم در برنامه توسعه قرار گرفته و گاز ان میدان نیز شیرین است و نیاز به پالایش ندارد.  لایه نفتی نام آوران نیز در ذیل میادینی مانند اب تیمور، سپهر و جفیر به توسعه می رسد.  

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران هزینه هر چاه اکتشافی را بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: حدود ۲۵ درصد سرمایه گذاری در اکتشاف نفت و گاز جهان کاهش پیدا کرده است.  

هندی با بیان اینکه ایران همواره می خواهد در رتبه های بالای نفت و گاز جهان باشد، افزود: باید به نوعی رفتار کند تا ذخایر نفت و گاز خود را حفظ کند.

وی ادامه داد: اگرچه می توان افزایش ظرفیت تولید ضربتی داشت اما نمی توان در اکتشاف ضربتی عمل کرد. با توجه به اقدامات انجام شده در سال ۹۹ حتما کشف های جدیدی خواهیم داشت.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران بر ضروری بودن جذب سرمایه خارجی و انتقال تکنولوژی تاکید کرد و گفت: اما این اقدامات در شرایط فعلی نزدیک صفر است.  

وی افزود: در سال ۹۷ مجوز واگذاری بلوک های اکتشافی اخذ شد، روز بعد از ان خروج امریکا از برجام اتفاق افتاد و اکنون هیچ بلوک اکتشافی با شرکت های خارجی نداریم.

هندی ادامه داد: ما دست بسته نیستیم. اگر دست بسته بودیم در این ۴۰ سال اکنون نوک تیز حملات دشمن به سمت صنعت نفت نبود و این نشان می دهد اثر گذار است.  
وی با بیان اینکه ظریب نفوذ گاز در ایران بی نظیر است، افزود: ایران در بهمن سال ۹۸ در یک روز به اندازه کل مصرف اروپا گاز مصرف کرد. باید خودمان را آماده کنیم هر زمان گشایشی حاصل شد آن زمان منابعی داشته باشیم که به کشور کمک کنیم.  
هندی با تاکید بر اینکه نفت و گاز را امروز کشف نمی کنیم تا فردا سر سفره مردم باشد، گفت: این یک شعار عوام فریبانه بود.
وی تاریخ شروع حفاری در گرگان را اول دی ماه سال جاری عنوان کرد و افزود: این پروژه ۸ ماهه خواهد بود.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران تاکید کرد: در میادین غیر متعارف عملیات نداریم و در حال شناسایی از محل مطالعات هستیم. اکنون با دقت معقولی می دانیم در کدام نقاط منابع غیر متعارف داریم و در تلاشیم با مشارکت بخش خصوصی با الگوی معدن برای عملیات در این مخازن استفاده کنیم.

منبع: ایرنا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر