/
۱۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۳

افزایش ظرفیت تولید با مصرف سوخت کمتر

در پروژه تبدیل نیروگاه ارومیه از حالت سیکل ساده گازی به سیکل ترکیبی، شاهد افزایش ظرفیت تولید برق با مصرف سوخت کمتر به ازای هر واحد تولید برق خواهیم بود و کاهش آلایندگی محیط زیست و افزایش صرفه اقتصادی تولید برق از دستاوردهای این طرح است.
کد خبر : ۳۱۹۷۸
نبض نفت - نیروگاه ارومیه که با مجموع ظرفیت 960 مگاوات، با در مدار بهره‌برداری بودن 6 واحد گازی در تولید برق مورد نیاز شمال غرب کشور اهمیت به‌سزایی داشته، با پیمانکاری شرکت مپنا و با استفاده از توان نیروهای متخصص داخلی و بهره‌گیری از تجهیزات ساخت داخل، در فرآیند تبدیل به سیکل ترکیبی قرار گرفت تا ظرفیت این نیروگاه به 1440 مگاوات افزایش یافته و افزایش قابل توجه راندمان تولید برق در آن محقق شود.

مقرر شد 3 واحد بخار 160 مگاواتی برای این نیروگاه مهم احداث شود تا با تبدیل این نیروگاه از حالت سیکل ساده گازی به سیکل ترکیبی، شاهد افزایش ظرفیت 480 مگاواتی تولید برق آن و ارتقای راندمان این نیروگاه از 31.2 درصد در بخش گاز به 45.2 درصد در حالت سیکل ترکیبی باشیم.

در هفته‌ای که گذشت، نخستین واحد بخار این نیروگاه با ظرفیت 160 مگاوات به صورت رسمی در مدار بهره‌برداری قرار گرفت که در واقع، نخستین گام برای ارتقای راندمان نیروگاه ارومیه برداشته شد.

در راستای افزایش تولید برق و پاسخگویی به رشد مصرف در منطقه و همچنین افزایش راندمان نیروگاه های گازی با تبدیل آن به سیکل ترکیبی، احداث واحدهای بخار نیروگاه ارومیه در دستور کار قرار گرفت و مبنای قانونی این قرارداد، بند19 قانون بودجه کشور سال 1392کل کشور بوده و مکانیزم بازگشت سرمایه از محل صرفه جویی سوخت است؛ بدین صورت که سرمایه گذار اقدام به احداث بخش بخار نیروگاه و تبدیل واحد های گازی موجود به سیکل ترکیبی نموده و پس از به بهره برداری رسیدن واحد ها ، هزینه سرمایه گذاری در قالب سوخت صرفه جویی شده پرداخت خواهد شد.

طبق اعلام رسمی شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی، دستیابی به صرفه جویی سوخت حداقل 261 میلیون مترمکعب در سال برای هر واحد بخار و 783 میلیون مترمکعب برای کل بخش بخار از مزایای تبدیل نیروگاه ارومیه از حالت سیکل ساده گازی به سیکل ترکیبی است؛ به عبارتی شاهد افزایش ظرفیت تولید برق با مصرف سوخت کمتر به ازای هر واحد تولید برق خواهیم بود و کاهش آلایندگی محیط زیست و افزایش صرفه اقتصادی تولید برق از دستاوردهای این طرح است.

قرار است همچون واحد نخست، واحدهای دوم و سوم بخش بخار این نیروگاه نیز با توان متخصصان داخلی صنعت برق در سال 1400 به مدار بهره‌برداری وارد شوند و طبق برنامه ریزی‌های صورت گرفته، واحد دوم بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی ارومیه در پایان تیرماه سال 1400 و واحد سوم در پایان آذرماه سال 1400 به بهره برداری خواهد رسید.

منبع: تسنیم

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر