گزیدههای نفتی هفته
نمایندگان در ایلام: تعدادی از نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی جمعه و شنبه (۱۱ و ۱۲ مهرماه) از تاسیسات نفتی ایلام بازدید کردند. در جریان این بازدید اعلام شد، تولید تجمعی میدان نفتی آذر در فاز زودهنگام تاکنون بیش از ۳۰ میلیون بشکه نفت بوده است و این طرح در آستانه بهرهبرداری کامل قرار دارد. عنوان شد، در مسیر اجرای طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت میدان دانان، بیش از ۸۵۰ نفر مشغول کار شدهاند که ۷۰ درصد این نیروها، نیروهای بومی هستند. خبر داده شد، پمپهای درون چاهی در ۳۶ حلقه چاه میدانهای آبان و پایدار غرب نصب میشود و فرآیند توسعه فاز دوم پالایشگاه ایلام آغاز خواهد شد و تاکید شد راه اندازی انجیال ۳۱۰۰ اقتصاد ایلام را متحول میکند. در جریان این بازدید فشرده همچنین پروژه لرزهنگاری سهبعدی میدانهای تنگ بیجار و دلاوران در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران بهطور رسمی کلید خورد و نمایندگان ضمن قدردانی از عملکرد وزارت نفت در این استان، خواستار تداوم پیگیری اجرای پروژههای عملیاتی و همچنین رسیدگی بیشتر به حوزه مسئولیت اجتماعی در این استان شدند. فریدون عباسی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس در حاشیه این بازدید با بیان این جمله «باید به عملکرد وزارت نفت در پارس جنوبی امتیاز می دادیم؛ نه کارت زرد» نسبت به گرفتن کارت زرد از سوی وزیر نفت در مجلس واکنش نشان داد و عنوان کرد: «گویا قرار بود ایشان کارت زرد را دریافت کند، زیرا خیلی به استدلالها و حرفها توجهی نمیشد.»
گاز در کرمان: حسن روحانی، رئیسجمهوری در آیین بهرهبرداری از طرحهای ملی روستایی و عشایری کشور که عصر دوشنبه، ۱۴ مهرماه برگزار شد در کنار سایر پروژههای ملی، فرمان آغاز عملیات اجرایی و بهرهبرداری ۳۰۱ طرح گازرسانی روستایی در استان کرمان را هم صادر کرد. حسن منتظرتربتی، معاون وزیر نفت در امور گاز که در شهداد کرمان حضور داشت در گزارشی به رئیس جمهوری که وزیر نفت را در کنار خود داشت اعلام کرد: تا پایان دولت دوازدهم، تعداد روستاهای متصل به شبکه گاز طبیعی به ۳۵ هزار روستا میرسد. وی این را هم گفت: در ابتدای دولت یازدهم ۴۴۹ روستای کرمان از گاز طبیعی بهرهمند بودند که این تعداد اکنون به هزار و ۳۳۷ روستا رسیده و ۳۶۳ پروژه نیز در حال انجام است. حسن روحانی، رئیسجمهوری هم اظهار کرد: قبل از دولت تدبیر و امید ۱۴ هزار روستا در کشور از نعمت گاز برخوردار بود، در این دولت گازرسانی روستایی بیش از ۲ برابر شده و تا امروز به ۳۲ هزار روستا گازرسانی شده است.
صعود در بینالملل نفت: بخش بین الملل نفت این هفته شامل خبرهای با مطلع «افزایش» بود، افزایش شمار دکلهای حفاری آمریکا برای سومین هفته پیایی، افزایش صادرات نفت عراق در ماه سپتامبر، افزایش تولید نفت اوپک برای سومین ماه، افزایش قیمتهای رسمی فروش نفت خام آسیا از سوی عربستان سعودی در ماه نوامبر و افزایش تولید نفت و میعانات گازی روسیه بوده است. همچنین این هفته خبرگزاری رویترز در دو خبر جداگانه مدعی افزایش صادرات نفت ونزوئلا و رسیدن به بالاترین سطح در پنج ماه گذشته و افزایش تولید نفت لیبی و رسیدن به سطح روزانه ۲۹۰ هزار بشکه شده است. این هفته همچنین گزارش چشمانداز جهانی ۲۰۲۰ نفت اوپک در وین اتریش رونمایی شد. بر اساس این گزارش نفت تا سال ۲۰۴۵ همچنان بالاترین سهم را در سبد انرژی جهان خواهد داشت و بخش جهانی نفت تا سال ۲۰۴۵ به سرمایهگذاری مجموع ۱۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد دلار در بالادست، میاندست و پاییندست نیاز دارد.
سایر اخبار: رسیدن تعداد خودروهای گازسوزشده به مرز ۴ میلیون، امضای قرارداد اجاره ۱۶ دکل حفاری خشکی مربوط به طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت، تکمیل لولهگذاری دومین گوی شناور فازهای منطقه ۲ پارس جنوبی، امضای تفاهمنامه زاگرس جنوبی و آموزش فنی و حرفهای فارس، انتصاب محمدرضا جولایی بهعنوان مدیر دیسپچینگ ملی گاز ایران و تسلیت وزیر نفت برای درگذشت استاد محمدرضا شجریان از دیگر اخبار صنعت نفت در هفته جاری بوده است.