پروژه زیستمحیطی پتروشیمی تبریز به بهرهبرداری رسید
سیاوش درفشی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی تبریز در این مراسم، بهرهبرداری از این پروژه را برگ زرینی بر سبزینگی این شرکت دانست و اظهار کرد: در این پروژه ابتدا سطوح همه حوضچهها و تجهیزات روباز با استفاده از ورقهای آلومینیومی مخصوص پوشانده شده و جریان گازهای حاوی «voc» به وسیله شبکه لولهکشی از سطوح حوضچهها توسط مکندهها مکش و جمعآوری، به کورهها هدایت و در آنجا سوزانده میشوند.
وی با اشاره به ۱۱۰ هکتار فضای سبز ایجاد شده در داخل مجتمع پتروشیمی تبریز و ۶ هکتار فضای سبز در خارج از آن گفت: این مجتمع در مدیریت انرژی بالاتر از استانداردهای موجود کشور است و با استفاده از سیستم طبقهبندی، شناسایی و جداسازی به دنبال تولید گازهای با ارزش قابل استفاده هستیم که در اصلاح فرایندها دوباره استفاده شده و یا به فروش میرسد.
درفشی با بیان اینکه پتروشیمی تبریز نخستین شرکتی است که مدیریت سیستم محیطی را اجرا کرده است، افزود: این مجتمع در سال ۱۳۹۷ از سوی ممیزان یونیدو (سازمان ملل) در سطح انرژی به عنوان رتبه نخست انتخاب شد.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی تبریز، طرحهای انجام شده در حوزه زیست محیطی را شامل جمعآوری گازهای آلاینده، بازچرخانی کامل آب به واسطه تصفیه و استفاده مجدد از پساب تولیدی به میزان ۱۱۰ متر مکعب در ساعت، احداث سکوی تخلیه فشار تانکرهای حمل خوراک، اصلاح و تعویض سیستم آببندی مخازن اتمسفریک برای جلوگیری از ایجاد آلودگی زیست محیطی و طرحریزی استقرار سیستم مدیریت فلرینگ با رویکرد پایش لحظهای و کاهش تولید گازهای ارسالی اعلام کرد.
شرکت پتروشیمی تبریز در زمینی به مساحت ۳۹۱ هکتار و ارتفاع ۱۳۶۲ متر از سطح دریا در جنوب غربی شهر تبریز و در جوار غربی پالایشگاه تبریز واقع شده است.