/
۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۶

فاز نخست پروژه شيرين سازي و انتقال آب خليج فارس با تسهيلات بانك صنعت و معدن به بهره برداري رسيد

با دستور رييس جمهور و به صورت ويدئو كنفرانس، فاز نخست پروژه ملي و زيرساختي شيرين سازي و انتقال آب خليج فارس كه از سوي بانك صنعت و معدن و 8 بانك ديگر عضو سنديكاي اين پروژه براي چندين مجموعه صنعتي تأمين مالي شده است، روز پنجشنبه 15 آبانماه به بهره برداري رسيد.
کد خبر : ۳۲۷۳۵
به گزارش نبض نفت به نقل از پايگاه اطلاع رساني بانك صنعت و معدن، بيژن اسدي معاون نظارت، حقوقي و وصول مطالبات اين بانك اعلام داشت: براساس مشاركتنامه اي كه در مردادماه سال 97 به امضا رسيده بود، اين بانك در راستاي سياستهاي دولت تدبير و اميد و انجام مسؤليت هاي اجتماعي خود به عنوان یک بانك توسعه اي فعال در عرصه اقتصاد کشور، تسهيلات ارزي بالغ بر 112 ميليون دلار از محل منابع صندوق توسعه ملي و همچنين تسهيلات ريالي به ميزان 397 ميليارد ريال از محل منابع داخلي، به عنوان عضو سنديكا به طرح شركت توسعه آب آسيا مجري پروژه ياد شده اختصاص داد كه تا كنون 75 درصد تسهيلات ريالي مزبور، به ميزان 278 ميليارد ريال پرداخت گرديده است.

وي افزود: همچنين براي اين پروژه گشايش اعتبار تسهيلات ارزي نيز صورت گرفته و بالغ بر 20 ميليون دلار آن در قالب اعتبار اسنادي پرداخت شده است.

عضو هيأت عامل بانك صنعت و معدن اظهار داشت: اين بانك تأمين مالي اين طرح جهت آبرساني به مجموعه هاي صنعتي گل گهر سيرجان، صنايع مس سرچشمه و صنايع فولادي چادرملو و نيز تأمين بخشي از آب مصرفي شهرهاي كرمان، يزد و هرمزگان را به همراه 8 بانك ديگر بر عهده گرفته است.

اسدي يادآور شد: بر اساس اين پروژه كه بخشي از پروژه جامع انتقال آب خليج فارس است، خط لوله اي به طول 820 كيلومتر با 13 ايستگاه پمپاژ احداث مي شود كه ظرفيت انتقال يك ميليون متر مكعب آب در سال را به مقاصد مورد نظر دارا خواهد بود و در مجموع پروژه‌هاي شيرين‌سازي در 4 فاز در حال اجرا مي‌باشد؛ فاز صفر شامل ساخت تأسيسات جانبي شامل: سيستم آبگير، دفع پساب و ... جهت تأمين آب مورد نياز شيرين‌سازي آب جهت ظرفيت يك ‌ميليون متر مكعب در روز، فاز اول شامل احداث و خريد و نصب تجهيزات شيرين‌سازي آب خليج فارس به ميزان 400 هزار مترمكعب در روز در قالب يك واحد 200 هزار مترمكعبي توسط پيمانكار BOO (شركت سازه‌سازان) و يك واحد 200 هزار مترمكعبي توسط خود شركت توسعه آب آسيا و همچنين احداث فاز اول نيروگاه به ظرفيت 250 مگاوات (موضوع تسهيلات ارزي اين بانك)، فاز دوم شامل افزايش ظرفيت شيرين سازي سازي به ميزان 400 هزار مترمكعب ديگر در روز و فاز سوم كه افزايش ظرفيت شيرين سازي سازي به ميزان 200 هزار مترمكعب ديگر در روز و احداث فاز دوم نيروگاه كه افزايش ظرفيت به 500 مگاوات را در بر مي گيرد.

گفتني است، با توجه به اقليم گرم و خشك در بسياري از مناطق كشور و گسترش و توسعه صنعت معدن و فولاد در کشور و افزايش نیاز این صنایع به آب، اين بانك به منظور رفع بحران کمبود آب در کشور اقدام به حمايت از سرمایه‌گذاری در طرح هاي آب شيرين كن و انتقال آب نموده است.

ظرفيت آب شيرين كن هاي كشور تا پيش از اجراي اين طرح 400 هزار متر مكعب بوده و با ورود اين مجتمع به چرخه توليد ظرفيت توليد آب شيرين كشور 50 درصد افزايش مي يابد.

ميزان اشتغالزايي اين طرح روزانه 700 نفر به شكل مستقيم و 5000 نفر به صورت غير مستقيم مي باشد.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر