مثالی از دستِ بسته آمریکا در تحریم
شاه بیت سخنان رهبری در آن جلسه از این قرار بود که " این تحریم فعلاً خواهد بود؛ اینکه کسی امید ببندد به اینکه حالا یک سال دیگر، دو سال دیگر این تحریم تمام میشود، خیال باطل است، این تحریم حالاحالاها هست،کار اساسی مصونسازی اقتصاد کشور از آسیب دیدن از تحریم است، باید کاری کرد که ما در مقابل تحریم آسیبپذیر نباشیم. تولید بایستی در کشور پیشرفت پیدا کند؛علاج کار این است. اگر توانستیم با تکیهی بر توان داخلی، تحریم را بیاثر بکنیم، آن عامل تحریمکننده هم از تحریم دست برمیدارد؛ یعنی او هم وقتی فهمید تحریم فایدهای ندارد، از تحریم دست برمیدارد."
امروز، که یک سال از آن جلسه مهم می گذرد و اقتصاد کشور درگیر تحولات گسترده شده است، گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم درپی آن آمده که در راستای امیدافزایی، نمونه های موفق در کشور که اتفاق افتاده و تحریم را بی اثر کرده، بازگو نماید. در این گزارش به نمونه ای از شکست تحریم در صنعت پتروشیمی می پردازیم.
در سالهای اخیر همواره مسئولان دلسوز نظام تأکید کرده اند که آمریکا چیزی برای اعمال تحریم جدید علیه ایران ندارد و هرازگاهی در شوآفی سیاسی، تحریم هایی تکراری و بی ربط را تیتر رسانه های خود می کند.
یکی از مصادیق دستِ بسته آمریکایی ها در تحریم، تلاش این کشور برای تحریم ماده ای بود که موجب انعطاف پذیری نشیمن گاه صندلی ها، مبل ها و تشک های تولیدی کشورمان می شد. اگرچه این ماده به کیفیت تولید محصول ایرانی و راحتی بیشتر مصرف کننده منتج می شد، اما تلاش آمریکا برای عدم دسترسی تولیدکنندگان داخلی به این ماده، در نوع خود جالب بود.
این محصول که یک گرید پتروشیمی است، در تولید فومهای سرد قالبی (Cold Cure) با انعطافپذیری بالا (High Resilience) به منظور تولید صندلی خودرو، صندلی اداری، تشک و مبلمان کاربرد دارد و پیش از این همواره از طرق مختلف از جمله، گریدهای ایزوسیانات Wannate 8001 & 8018 شرکت Wanhua چین، گرید MHR شرکت KUMHO MITSUI کره، گریدهای Desmodur 3220 & 3133 شرکت Covestro آلمان و گریدهای CORONATE 1021 & 1025 شرکت TOSOH ژاپن تأمین می شد و نکته جالب ، کارشکنی آمریکا به بهانه تحریم برای عدم دسترسی تولیدکنندگان ایرانی به این محصولات بود.
متخصصان ایرانی نیز با تحقیق و پژوهش بومی، تلاش کردند تا راهکاری برای پایان دادن به تأمین پرهزینه و دارای اختلال این محصول کاربردی در صنایع تولید مبلمان، صندلی و تشک پیدا کنند و نتیجه تلاشهای دانشمندان ایرانی در بخش R&D پتروشیمی کارون به نتیجه رسیده و یک گرید پتروشیمی با نام KMT-10 برای اولین بار در خاورمیانه به منظور رفع نیاز تولیدکنندگان میاندستی و پایین دستی صنعت پلی یورتان کشور و در راستای تکمیل زنجیره ارزش محصولات پلی یورتان به تولید رسید.
با تولید این محصول ایرانی که از نظر کیفیت و قیمت، با انواع مشابه خارجی، در رقابتی برتر قرار دارد، از این پس نه تنها نیاز داخلی تولیدکنندگان صنایع ساخت صندلی، مبل و تشک را تأمین می کند، بلکه قابلیت صادراتی برای ایران عزیزمان خواهد داشت و اینگونه با باور به توان داخلی، یک نقطه تحریمی و پرهزینه که کیفیت کالای ایرانی را نشانه رفته، تبدیل به مزیت و درنتیجه شکست تحریم ها می شود.
منبع: تسنیم