اوپک پلاس به برقراری ثبات در بازار نفت پایبند است
وی در نشست بررسی بودجه ۲۰۲۱ عربستان گفت: درباره بازارهای باثبات و پایداری که از سرمایهگذاری و توسعه حمایت میکنند، صحبت میکنیم.
اوپک پلاس در طول سال ۲۰۲۰ دیدگاههای مخالف خود را درباره چگونگی مقابله با ویروس کرونا در مجموعهای از نشستهای پراکنده درباره سهمیه تولید، آشکار کرده است.
وزیر انرژی عربستان گفت: ترجیح عربستان سعودی این است که همچنان در کاهش عرضه فعال باقی بماند تا مانع هرگونه افت تقاضا شود، زیرا همهگیری کرونا همچنان در کشورهای غربی ادامه دارد.
این در حالی است که دیگر اعضای اوپک، از جمله روسیه و امارات متحده عربی، بیشتر به دنبال تسهیل سهمیهبندی برای بازیابی سهم بازار هستند. در نشست اخیر این ائتلاف در ۱۳ آذرماه، اعضای اوپک پلاس توافق کردند کاهش تولید نفت خود را در ماه ژانویه به مقدار ۵۰۰ هزار بشکه در روز تسهیل و از این ماه نشستهای خود را ماهانه برگزار کنند تا درباره تعدیل بیشتر تولید تصمیم بگیرند.
بن سلمان گفت: دیدگاه ریاض درباره کرونا متفاوت بود.
وی افزود: حداقل در بخش انرژی، ما معتقد به اقدامهای زودهنگام برای مهار چنین مواردی هستیم. ابتکار عمل را بهدست گرفتن و اقدامهای زودهنگام نتایج بهتری خواهد داشت تا اینکه مسائل را رها کنیم و شرایط سختتر شود. درمان چنین مشکلاتی بسیار پرهزینه خواهد بود.
نشست وزیران اوپک پلاس در چهارم ژانویه (۱۵ دیماه) برگزار میشود.
بزرگترین صادرکننده نفت جهان در سال ۲۰۲۰ با سقوط ۳۰.۷ درصدی درآمد نفتی خود - معادل ۴۱۲ میلیارد ریال سعودی (۱۰۹ میلیارد و ۸۱۰ میلیون دلار) - روبهرو شده است.
بزرگترین صادرکننده نفت جهان همسو با توافق کاهش عرضه تولیدکنندگان عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) موسوم به اوپک پلاس برای تثبیت بازار نفت، تولید نفت خود را در سال جاری کاهش داده است.
وزارت دارایی این کشور روز سهشنبه (۲۵ آذرماه) در بیانیهای با استناد به دادههای اوپک اظهار کرد: میانگین تولید نفت عربستان از ژانویه تا اکتبر سال ۲۰۲۰، ۵.۷ درصد کاهش یافته و به ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است.
ناظران بازار این بودجه را نشانه انتظارات ریاض از قیمت نفت میدانند. این در حالی است که مقامهای سعودی درباره اینکه چه قیمت نفتی را برای بودجه خود در نظر گرفتهاند، اظهارنظر نکردهاند.
وزیر انرژی عربستان گفت: ما قیمت مشخصی را هدف قرار نمیدهیم. هدف ما ایجاد ثبات در بازار نفت و تشویق سرمایهگذاران به ادامه سرمایهگذاریهایشان در بازارهای پایدار است.
تحلیلگران موسسه الرجحی کپیتال معتقدند برآورد درآمد نفتی ۸۴۹ میلیارد ریالی (۲۲۶ میلیارد دلاری) بودجه ریاض بر مبنای قیمت ۴۸ دلار برای هر بشکه نفت خام برنت منطقی به نظر میرسد.