نخستین واحد بخار نیروگاه سبلان این هفته به بهره برداری می رسد
وی افزود: همزمان با دهه فجر، نخستین واحد بخار نیروگاه سیکلترکیبی سبلان به ظرفیت 160 مگاوات روز سهشنبه توسط رئیسجمهور افتتاح میشود.
وی با تاکید بر اینکه نخستین واحد بخار نیروگاه سبلان با سرمایهگذاری بالغ بر 140 میلیون یورو به بهرهبرداری خواهد رسید، گفت: این نیروگاه دارای 6 واحد گازی و سه واحد بخار است که با تکمیل بخش بخار نیروگاه، مجموع ظرفیت آن به یک هزار و 440 مگاوات خواهد رسید.
سرداری با تاکید بر اینکه مکانیزم بازگشت سرمایه احداث این واحدها از محل صرفهجویی سوخت خواهد بود، ادامه داد: در طرحهای بیعمتقابل سرمایهگذار اقدام به احداث نیروگاه و تبدیل واحدهای گازی موجود به سیکلترکیبی کرده و پس از بهرهبرداری واحدهای بخار هزینه سرمایهگذاری در قالب سوخت صرفهجویی شده پرداخت میشود.
مجری طرحهای نیروگاهی بیع متقابل شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه احداث 46 واحد بخار از این روش در دستور کار قرار گرفته است، عنوان کرد: تاکنون فرایند ساخت 21 واحد بخار فعال شده و مقدمات ساخت 25 واحد دیگر نیز در حال آمادهسازی است که در صورت افتتاح کامل این واحدها حدود هفت هزار و 500 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده و سالانه 12 میلیارد مترمکعب در مصرف سوخت صرفهجویی خواهد شد.
سرداری با بیان اینکه تاکنون 9 واحد بخار در قالب طرحهای بیعمتقابل احداث شده است، ادامه داد: در این واحدها بدون مصرف سوخت اضافه حدود 160 مگاوات به توان تولید برق نیروگاه افزوده میشود؛ از این رو با احداث هر واحد بخار سالانه 250 میلیون مترمکعب در مصرف سوخت صرفهجویی میشود.
همچنین، ابراهیم صالحی، مدیرعامل شرکت سبلان برق امید در ادامه این نشست گفت: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته دومین واحد بخار این نیروگاه تابستان سال آینده و واحد سوم بخار آن نیز آبانماه سال 1400 به بهرهبرداری خواهند رسید.
وی تاکید کرد: افزایش تولید و پاسخگویی به رشد فزاینده بار در مرکز کشور به میزان 480 مگاوات، بالا بردن راندمان نیروگاه و افزایش آن به میزان 50 درصد، صرفهجویی در مصرف سوخت و دستیابی به صرفهجویی حداقل 799 میلیون مترمکعب در سال و کاهش آلایندگی محیط زیست از جمله اهداف راهاندازی واحدهای بخار این نیروگاه است.
مدیرعامل شرکت سبلان برق امید با اشاره به اینکه در مدت زمان ساخت این واحد سالانه 700 نفر به صورت مستقیم مشغول به فعالیت بودهاند، گفت: با افتتاح این واحد برای یکصد نفر به صورت مستقیم و برای 300 نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی ایجاد خواهد شد.
صالحی با تاکید بر اینکه از سال 97 تا کنون بیش از سه میلیون نفر ساعت کار بدون حادثه در نیروگاه داشتهایم، اظهار کرد: در حال حاضر 70 درصد تجهزات اصلی و بزرگ این واحد بخار از جمله توربین، ژنراتور، بویلر، کندانسور، ترانس و پست ساخت داخل بوده و توسط متخصصان ایرانی ساخته شده است.
مدیرعامل شرکت سبلان برق امید افزود: در راستای کاهش استفاده از منابع آب زیرزمینی و حفظ اکوسیستم منطقه پروژه انتقال پساب شهری اردبیل به نیروگاه با پیشرفت 50 درصدی برای استفاده در مجموعه در حال اجرا است.
منبع: تسنیم